Job type: Parttime

Salary: €3.658 - €5.026 per maand

Loading ...

Job content

Heb jij een hart voor diversiteit en inclusie en ben jij een expert op dit gebied? Kan je goed organiseren en communiceren en heb jij zin om activiteiten op het gebied van diversiteit en inclusie beleidsmatig te ondersteunen, onderling af te stemmen, en te verbinden met het onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering?Dan zijn we op zoek naar jou!
Jouw werk

Jouw werk

Diversiteit en inclusie staan hoog op de agenda van de hogeschool; in het onderwijs, de lectoraten en de diensten is veel activiteit gaande. De vier afdelingen van de Dienst Strategie en Support (HR, Marketing en Communicatie, Studentzaken en Services, en Beleid en Kwaliteit) ondersteunen deze ontwikkeling met behulp van nieuwe beleidsmaatregelen en specifieke activiteiten. Voorbeelden daarvan zijn de aanpassingen in het werving en selectie proces van nieuwe medewerkers bij HR, het opzetten van een loopbaancentrum bij Studentzaken en Services, en het inrichten van Sharenetpagina’s over dit onderwerp.

Jouw werk als adviseur diversiteit en inclusie bij de Dienst Strategie en Support bestaat uit het verder uitwerken van ons jaarplan en het leggen van verbindingen tussen onderdelen ervan. Daarnaast houd je je bezig met het organiseren en communiceren van onze activiteiten. Jij bent de spin in het web voor het thema diversiteit en inclusie binnen onze dienst en aanspreekpunt voor het onderwijs en de organisatie, dus voor de lectoraten, opleidingen en de dienst Bedrijfsvoering.

Je werkt nauw samen met de HR adviseur diversiteit, de communicatie collega’s, de adviseurs van Beleid en Kwaliteit die zich bezig houden met de toegankelijkheid van ons onderwijs, en het Studie Succes Centrum.

Dit is een functie voor iemand die er zin in heeft om op centraal niveau te werken, en vanuit onze dienst een bijdrage met impact aan de hele hogeschool te leveren. Dat doe je niet alleen, maar met leuke en enthousiaste collega’s. Je werkt doelgericht, meet de impact van je werkzaamheden en zorgt continu voor verbetering. Je werkzaamheden bestaan uit:
 • Adviseren over en uitvoeren van verbindende activiteiten die bijdragen aan de uitvoering van de jaaragenda diversiteit en inclusie van Strategie en Support;
 • Relaties met het SDG beleid uitwerken;
 • Ontwikkeling en uitvoering van interventies op dit thema;
 • Vragen beantwoorden vanuit de hogeschool over de jaaragenda van Strategie en Support en breder in de hogeschool;
 • Deelnemen aan de werkgroep Diversiteit en Inclusie en aan de werkgroep SDG rapporteren aan het MT;
 • Deel uit maken van een netwerk in ontwikkeling met andere adviseurs D&I in de hogeschool
 • Organiseren van interne en inhoudelijke bijeenkomsten en evenementen;
 • Inrichten van een plek op Sharenet waar medewerkers en activiteiten op de hoogte kunnen raken over de voortgang van het thema in de hogeschool;
 • Schrijven van verhalen en nieuwsberichten.
Jouw team

Jouw team

De afdeling HR is vooralsnog je thuisbasis. Vandaaruit betrek je zelf collega’s uit de andere afdelingen om met dit multidisciplinaire team een plan van aanpak voor de activiteiten uit het jaarplan te maken.
Wat neem je mee?

Wat neem je mee?

Je hebt een hart voor en beschikt over kennis van het thema diversiteit en inclusie. Daarnaast heb je professionele ervaring met het in co-creatie vormgeven van een verandering. Je weet hoofd en bijzaken goed te onderscheiden en kan de impact van kleine activiteiten zien en aanpakken binnen het grotere geheel van een beleidslijn. Je kan snel tot de kern van een vraagstuk of verhaal doordringen en de boodschap goed vanuit de essentie te verwoorden of te verbeelden. Je kunt het thema diversiteit en inclusie sterk agenderen en je daarbij goed verplaatsen in de belangen van ontvangers, docenten, ontwikkelaars en managers. Je hebt evenveel ambitie voor een goed proces als voor mooie en tastbare resultaten. Je bent een positieve kritische gesprekspartner en draagt creatieve oplossingen aan. Je bent een zelfstandige teamplayer en houdt ervan om te werken in multidisciplinair teamverband. Je bent een verbinder pur sang; daartoe open je gesprekken en luister je naar invalshoeken van alle kanten. Dat gebruik je om in samenwerking met anderen de volgende stap te zetten op weg naar een inclusieve en diverse hogeschool Windesheim. Tevens heb je er zin in om je kennis over het thema diversiteit en inclusie te blijven ontwikkelen.
 • Je hebt een masteropleiding afgerond;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring;
 • Je hebt aantoonbaar kennis en ervaring met het thema diversiteit en inclusie;
 • Je bent organisatiesensitief en hebt een scherp oog voor de behoefte van interne en externe stakeholders;
 • Kennis van Sharepoint en Office 365;
 • Je beschikt over goede interculturele communicatieve vaardigheden waarbij je makkelijk kunt schakelen met een diversiteit aan mensen en rollen.
Je maakt deel uit van de afdeling HR en werkt deels op onze locatie in Zwolle en deels thuis.
Ons aanbod

Ons aanbod

Wij zijn Windesheim! Een hogeschool waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en naast een diverse studentenpopulatie streven we naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we midden in de samenleving. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen. Geloof jij, net als wij, dat we als hogeschool een plek zijn waar ruimte is voor meedoen, meepraten en meebeslissen? Dan past Windesheim bij jou!

Daarnaast bieden wij je een uitdagende functie van 0,4 - 0,6 fte per week. Daarbij hoort een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met kans op verlenging. De functie valt onder de standaard functie van Adviseur B. Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen €3658,- en €5026,- (schaal 11 van de cao hbo).
Wil je meer weten over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden? Kijk dan op: https://www.werkenbijwindesheim.nl/werken-bij-windesheim

Ben jij onze nieuwe collega?

Wij experimenteren op dit moment met objectief selecteren. Daarom het verzoek aan jou om jouw sollicitatiebrief alleen uit het antwoord op deze vragen te laten bestaan:

 • Welke ervaring heb je met het ondersteunen vaan beleidsontwikkeling, en het stimuleren en coördineren van samenwerking tussen personen en partijen op het vlak van diversiteit en inclusie: wat heb je gedaan, waar ben je trots op?
 • Wat is je visie op het belang van diversiteit en inclusie op onze hogeschool?
 • Welke persoonlijke en professionele kwaliteiten neem jij mee in deze functie?
Contact

Inhoudelijke vragen over de functie?

Stel ze aan Thera Jonker
Directeur van de dienst strategie en support

0628424124 Mail mij (opent in nieuw tabblad)
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...