Advocaat Medewerker Restructuring & Insolvency

Loyens & Loeff

View: 107

Update day: 24-11-2023

Location: Amsterdam Noord-Holland

Category: Legal / Contracts

Industry:

Loading ...

Job content

Voor het Restructuring & Insolvency team in Amsterdam zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega.

Het Restructuring & Insolvency team van Loyens & Loeff opereert Benelux-breed. Onze cliëntenkring is divers en bestaat uit onder meer financiële instellingen, private equity fondsen en grote ondernemingen. Onze advocaten houden zich bezig met het adviseren en procederen over (vaak internationale) herstructureringen en grotere (dreigende) faillissementen. Ook adviseren wij over bestuurdersaansprakelijkheid en zijn wij nauw betrokken geweest bij alle grote WHOA-trajecten in het afgelopen jaar. We werken nauw samen met andere praktijkgroepen binnen kantoor, zoals Corporate M&A en Finance en met de teams in België, Luxemburg en Zwitserland.

Jouw verantwoordelijkheden:

  • adviseren over complexe financiële en operationele herstructureringen, vaak met een grensoverschrijdend karakter;

  • coördineren van de samenwerking met de overige teams en buitenlandse kantoren;

  • opleiden en begeleiden van advocaat-stagiaires;

  • bijdragen aan business development en knowhow, o.a. door publicaties en deelname aan congressen en seminars.

Hoe ziet het team eruit?

Het Restructuring & Insolvency team maakt deel uit van de bredere Litigation & Risk Management praktijkgroep. Die praktijkgroep telt ongeveer 45 advocaten. Momenteel zijn er 7 advocaten in het kernteam Restructuring & Insolvency die op dagelijkse basis in de praktijk werken, maar daarbuiten worden veel andere advocaten betrokken in de zaken die door ons worden aangestuurd. Wij zijn een groeiend team en dus op zoek naar nieuwe talenten.


Deze vacature is echt iets voor jou, want jij hebt/bent:

  • 3 tot 6 jaar ervaring als advocaat binnen een herstructurerings- & insolventiepraktijk (bij voorkeur met een internationaal karakter);

  • een teamspeler met een commerciële drive en goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden;

  • uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;

  • analytisch sterk, pragmatisch en resultaatgericht.

Wat bieden wij jou?

Een prachtige mogelijkheid om je verder te ontwikkelen bij een toonaangevend internationaal kantoor, uniek in haar aanbod en opererend in de top van de markt. Je werkt in een gedreven team, waarin hoogwaardige dienstverlening, teamspirit en collegialiteit voorop staan. Wij bieden je een zeer aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met veel ruimte voor zelfontwikkeling, flexibiliteit (o.a. thuiswerken) en opleidingsmogelijkheden (bijvoorbeeld een specialisatieopleiding zoals Grotius).

Wie zijn wij?

Loyens & Loeff is een onafhankelijke aanbieder van juridische diensten waar fiscalisten, advocaten en notarissen samenwerken aan geïntegreerde dienstverlening op het gebied van recht in de Benelux en Zwitserland. Zowel grote en middelgrote, nationaal en internationaal opererende ondernemingen alsmede particulieren worden op juridisch gebied bediend. Wereldwijd werken er 1600 medewerkers waarvan ruim 1000 fiscalisten, advocaten en notarissen in 5 kantoren in de thuismarkt en in 4 vestigingen in de belangrijkste financiële centra in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Onze organisatie onderhoudt intensieve relaties met gerenommeerde internationale advocatenkantoren en belastingadvieskantoren.


Solliciteer op deze vacature!

Enthousiast geworden? Reageer via de button ‘solliciteer nu’. Bij eventuele vragen kun je contact opnemen met Sabine Koeman (Senior Recruitment Adviser a.i.) (Sabine.Koeman@loyensloeff.com) of Luna Staal (Recruitment Adviser) (Luna.Staal@loyensloeff.com).

Loading ...
Loading ...

Deadline: 08-01-2024

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...