Consultant Bouw

NEN

View: 109

Update day: 15-02-2024

Location: Delft Zuid-Holland

Category: Civil / Construction

Industry:

Loading ...

Job content

“Door de aanhoudende behoefte voor het maken van afspraken zijn wij de afgelopen drie jaar gegroeid van 80 naar 110 consultants inmiddels, omdat de behoeftes voor het maken van afspraken verder blijft groeien zijn we wellicht op zoek naar jou!”

Als Consultant Bouw bij NEN ben je verantwoordelijk voor project- en procesmanagement om tot afspraken te komen. Dit kan in de rol van secretaris van een normcommissie, maar ook als lid van een integraal projectteam. NEN zoekt iemand met voldoende ervaring en senioriteit om binnen korte tijd leiding te kunnen geven aan een projectteam. Ervaring met het opstellen van contracten en projectplannen is daarom een pré. Je werkt aan projecten voor verschillende klanten zoals overheden, ingenieursbureaus, installateurs, gebouweigenaren, woningcorporaties en kennisinstellingen. Je maakt afspraken met deze klanten om de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van producten, processen en diensten te optimaliseren.

NEN is op zoek naar consultants voor bouwgerelateerde onderwerpen als:

 • Energieprestatie van gebouwen
 • Europese testmethodes voor bouwproducten
 • Constructieve veiligheid
 • Circulair bouwen
 • Assetmanagement

"Je vindt het leuk om gelijktijdig aan verschillende grote projecten te werken en daarin een leidende rol te hebben. Je moet er tegen kunnen dat projecten anders lopen dan je verwachtte."

Wat is vereist?

 • HBO of WO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in stakeholder-, project- en/of procesmanagement
 • Vaardigheden: draagvlak creëren, plannen en organiseren, samenwerken en persoonlijk leiderschap
 • Uitstekende beheersing Nederlandse en Engelse taal, in zowel woord als geschrift

Wat krijg je?

 • €4.000 - €5.000 bruto p/m (op basis van een fulltime dienstverband)
 • 32 - 40-urige werkweek
 • 24 vakantiedagen (+12 atv-dagen)
 • Ruime trainings- en opleidingsmogelijkheden
 • Laptop, telefoon en reiskostenvergoeding

Voorbeeld uit de praktijk

Een grote branchevereniging vraagt of je normalisatiekansen voor een nieuwe marktontwikkeling kan inventariseren. Hoe ga je te werk?

Je start met het inventariseren van de reeds bestaande activiteiten van NEN die raakvlak hebben met het onderwerp. Daarvoor raadpleeg je collega’s en werk je samen met een projectassistent of werkstudent.

Vervolgens analyseer je welke andere ontwikkelingen raakvlakken hebben met deze marktontwikkeling en welke partijen er mogelijk ook interesse hebben. Je gaat bijvoorbeeld in gesprek met een aantal van jouw klanten die veel kennis hebben over het thema. Zij kunnen je meer vertellen over wat er speelt in de branche en wat er van belang is om te weten, zodat je aansluiting vindt bij overige belanghebbenden. Daarbij kijk je of een mogelijk traject past binnen de doelstellingen van NEN en of het dus relevant is om een uitgebreide stakeholderanalyse uit te voeren, en bijvoorbeeld een informatiebijeenkomst te organiseren.

Groeipad

Je kunt vanuit de functie Consultant doorgroeien naar verschillende rollen binnen NEN, bijvoorbeeld facilitator, acquisiteur, programmamanager of redacteur. Bij NEN staat jouw ontwikkeling centraal. Er wordt geïnvesteerd in medewerkers door vanuit de NEN Academy diverse inspirerende kennis- en inspiratiesessies aan te bieden. Je kunt zowel intern als extern opleidingen en trainingen volgen, die bij jou, je functie en je rol aansluiten. Bovendien krijg je gedurende het eerste jaar een mentor en heb je op regelmatige basis intervisie met collega’s, die in dezelfde periode gestart zijn als jij.

Loading ...
Loading ...

Deadline: 31-03-2024

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS