Coordinator Research Policy

Tilburg University

View: 101

Update day: 27-05-2023

Location: Tilburg Noord-Brabant

Category: R & D Science

Industry:

Job type: Fulltime, Contract bepaalde tijd

Salary: € 4.814 - € 6.181 per maand

Loading ...

Job content

Tilburg University | University Services
is op zoek naar een

Coordinator Research Policy

Divisie en team: Academic Services, Policy Staff
Locatie: Tilburg
Full time equivalent: 0.8 – 1.0 fte (32-40 uur per week)
Maandelijks full time brutosalaris: € 4.814 – € 6.181
Duur arbeidsovereenkomst: 12 maanden met zicht op onbepaalde tijd

Zit je graag bovenop nieuwe ontwikkelingen en zie jij overal kansen en mogelijkheden? Weet jij wat er speelt in de wereld van onderzoek en onderzoeksbeleid? En zoek jij een functie waarbij je als spin in het web fungeert en je team met 2 collega’s sturing geeft? Dan is dit jouw baan. Op korte termijn zoeken we iemand die ons beleidsteam kan versterken en hier een cruciale rol kan vervullen.

Jouw functie
De Policy Staff is een stafafdeling van de divisie Academic Services die het College van Bestuur en Faculteitsbesturen ondersteunt bij de ontwikkeling van beleid op de terreinen onderzoek, onderwijs, impact, internationalisering en kwaliteitszorg.
 • Je levert een actieve bijdrage aan het instellingsbeleid van Tilburg University, met als aandachtsgebied onderzoeksbeleid.
 • Je bent intern het eerste aanspreekpunt op het gebied van research policy. Binnen TiU hebben we een ambitieuze onderzoeks-agenda. Er spelen zaken rond (meten van) kwaliteit van onderzoek, discussies over publieke waarden, open science, stimuleren van interdisciplinair onderzoek doen, versterken van onze grant strategie, wetenschappelijke integriteit, en team science. Er wordt momenteel gebouwd aan een nieuw team, dus portefeuilleverdeling zal in overleg gaan.
 • Je werkt intensief samen met een groep van zeer enthousiaste vice-decanen en hoofden research support in de faculteiten.
 • Je monitort nationale- en internationale ontwikkelingen in onderzoeksbeleid in het wetenschappelijk onderwijs en weet deze proactief om te zetten in beleid waarbij je goed de verbinding met de uitvoering in het oog houdt.
 • Je adviseert het College van Bestuur, bent gesprekspartner voor de faculteiten en de verschillende afdelingen van Academic Services.
 • Je onderhoudt een netwerk, intern met vertegenwoordigers van schools en services, extern met andere instellingen voor hoger onderwijs, VSNU, NWO, KNAW, het Ministerie van OC&W en netwerkorganisaties;
 • Je geeft leiding aan 2 collega’s binnen het Onderzoeksteam.

Het bredere team van Policy Staff is een enthousiast en hecht team, waarin samenwerking voorop staat. We hebben oog voor elkaar en zorgen dat er onderling goed wordt afgestemd. Als je houdt van complexe uitdagingen, een dynamisch speelveld met diverse belangen en enthousiaste mensen, dan is dit het team voor jou.
Jij werkt nauw samen met je collega Coordinator Education Policy en rapporteert aan de directeur van de divisie Academic Services.

Jouw kwalificaties
 • Je beschikt over een voltooide academische opleiding en ruime relevante werkervaring.
 • Je hebt aantoonbaar affiniteit en ervaring met hoger onderwijs en onderzoeksbeleid.
 • Gezien het internationale karakter van de functie beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels (CEFR-niveau C1).
 • Je hebt ervaring met en plezier in beleidsontwikkeling en bent in staat dit te vertalen naar praktische voorstellen.
 • Ervaring met het doen van onderzoek, bijvoorbeeld in een PhD, is een pré.

Jouw talenten
 • Je bent een strategisch denker met goede analytische vaardigheden. Je bent in staat om in korte tijd nieuwe onderwerpen tot je te nemen en draagt de verantwoordelijkheid voor meerdere projecten tegelijk;
 • Je hebt een goed gevoel voor ingewikkelde bestuurlijke verhoudingen en de bijbehorende communicatie;
 • Je kunt jouw ideeën goed onderbouwen en presenteren, bent een goede sparring-partner en adviseur;
 • Je bent initiatiefrijk, stressbestendig en overtuigend;
 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis;
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving.

Ons aanbod
Het betreft een functie voor 0.8 - 1.0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd.

Het salaris bedraagt minimaal € 4.814 en maximaal € 6.181 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Beleidsmedewerker 2 en salarisschaal 12 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten en streven ernaar om inclusief te zijn, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving, die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

Informatie en sollicitatie
Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij Marjolijn Vermeulen op 013-466 8282 of M.M.Vermeulen@tilburguniversity.edu.

We nodigen je uit om vóór 13 maart te solliciteren naar deze functie; dit kan uitsluitend online. Richt je motivatiebrief aan Marjolijn Vermeulen (Hoofd Policy Staff) en voeg een CV en minimaal één referentie toe (organisatie, contactpersoon, telefoonnummer en emailadres). We benaderen alleen referenten voor kandidaten die naar de tweede selectieronde gaan.

De briefselectie vindt plaats op 14 maart; kort hierna ontvang je bericht van ons. De selectiegesprekken worden gepland in week 12. Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure. De selectiecommissie bestaat uit:
 • Marjolijn Vermeulen, Adviseur Strategie en Beleid
 • Jolanda Bachrach, Coordinator Policy Staff Education (teamlid)
 • Michiel Besters, Manager Research & Grant support (directe collega)
 • Renata van Leeuwaarde, jurist en pedel (directe collega)


Je start idealiter zo snel mogelijk met werken voor Tilburg University.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid, gaat onze voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Over Tilburg University | University Services
De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto ’Understanding society’ ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Sollicitatiecode
Tilburg University hanteert de sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP).

Disclaimer
De tekst in deze vacaturetekst is auteursrechtelijk eigendom van Tilburg University. Gebruik, verspreiding en verdere publicatie van de advertentie zonder uitdrukkelijke toestemming van de Tilburg University is niet toegestaan en dit geldt uitdrukkelijk voor gebruik door wervings- en selectiebureaus die niet rechtstreeks namens de Tilburg University optreden. Reacties op werving door niet-contractanten van Tilburg University worden niet in behandeling genomen.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 11-07-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...