Job type: Voltijds

Loading ...

Job content

  Barneveld, Nederland
  Voltijds

Beschrijving van het bedrijf

Eurofins Scientific is een internationaal beursgenoteerd life sciences bedrijf dat haar klanten voorziet van hoogwaardig laboratoriumonderzoek en advies. Eurofins is wereldwijd marktleider op het gebied van bio-analytische testen voor levensmiddelen, water, milieu, cosmetica, farmaceutische producten en contract research voor agro science. Daarnaast is Eurofins één van de grootste aanbieders ter wereld in testing en laboratorium services in genomics, forensics, CDMO, advanced material sciences, medicijnontwikkeling en clinical studies. Eurofins maakt daarbij gebruik van een unieke hoeveelheid analysemethoden en een ongekend hoog kennisniveau en expertise.

Eurofins bestaat wereldwijd uit circa 50.000 medewerkers, verdeeld over 800 hyper moderne laboratoria en is actief in 47 landen met een pro-forma omzet van 4.2€ in 2018. Eurofins kent sterke groei ambities (CAGR 24%) en verwacht in 2020 een omzet van 5.0B€ te kunnen realiseren. Naast zeer sterke autonome groei met 15 eigen start-ups heeft Eurofins in 2018 in verschillende landen een totaal van ruim 50 acquisities gedaan.

De geaccrediteerde laboratoria van Eurofins Milieu bieden in Nederland een uitgebreid pakket aan chemische, fysische en biologische analyses in alle milieu matrices. Door jarenlange ervaring heeft zij uitvoerige kennis op het gebied van zowel routinematige analyses als niet-standaard analyses waaronder analyses van bijzondere verbindingen en microverontreinigingen. Eurofins is marktleider op het gebied van specialistisch onderzoek; opdrachtgevers zijn onder meer waterkwaliteitsbeheerders, Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, milieu-adviesbureaus, industrie en aannemers. Circa 600 gemotiveerde deskundigen verzorgen het traject van monstername tot aan de digitale rapportage van de analyseresultaten. Analyses vinden voornamelijk plaats in de grote laboratoria in Amsterdam (Eurofins Omegam) en Barneveld (Eurofins Analytico).

Functieomschrijving

Eurofins heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuw LIMS (Laboratory Information Management System) voor de Food en Environment business. De vestigingen Barneveld en Nazareth zijn samen geselecteerd als een van de vijf pilot labs in dit ambitieuze programma. De eerste analysestromen zijn live en voor de volledige uitrol vinden de laatste ontwikkelingen plaats. Het nieuwe LIMS (eLIMS-NG) zal begin 2022 live gaan in Barneveld en Nazareth. Na de live gang zullen Amsterdam en de kleinere satelliet vestigingen in de tweede helft van 2022 volgen. Dit zal het programma zijn waar jij de projectmanager van zult zijn. Je ben de driver achter het organiseren van user acceptance testing, configuratie en validatie van de analyseketens, pilots, training en het managen van deze grote verandering in de organisatie.

In 2022 zal ook nieuwe software tbv het ondersteunen van de monsternamedienst in Belgie en Zeeuws Vlaanderen geimplementeerd worden. Deze implementatie wordt vanuit het team in Barneveld gedreven. Dit zal het project zijn waarmee je binnen Eurofins op stoom gaat komen. De implementatie is sterk gerelateerd aan de eLIMS-NG implementatie wat je daarmee ook een solide basis zal geven om de implementatie in Amsterdam tot een succes te maken.

De Environment BeNeLux laboratoria zijn hoog efficiënt en effectief met een hoge graad van integratie (EDI) met onze klanten. Om deze hoge standaard te behouden lopen op verschillende vlakken IT en business projecten om onze voorsprong vast te houden en verder uit te bouwen. Ook op de lange termijn zullen er veel uitdagende projecten zijn waarin je je vast kunt bijten om eraan bij te dragen dat we de nummer 1 blijven.

Ofwel, een functie die brede mogelijkheden biedt in een zeer dynamische en snel veranderende omgeving.

Jouw profiel:

 • Je bent een zelf starter; je ziet werk en zorgt voor het zetten van mijlpalen om naartoe te werken.
 • Je hebt een goede balans tussen het high level managen van je projecten, de grote lijnen zien en deze kunnen communiceren vs. het hebben van detailkennis op cruciale punten.
 • Je stelt realistische doelen en krijgt het management en de operatie mee om deze doelen te halen.
 • Je brengt graag mensen bij elkaar om consensus te bereiken.
 • Je bent een expert in het faciliteren van verander management.
 • Je bent nieuwsgierig; complexe (lab) processen doorgronden klinkt als een mooie uitdaging.

Functie-eisen

 • Analytisch en conceptueel, maar het ook niet vervelend vinden om (evt. hands on) in cruciale details te duiken
 • Zelfs startend, je ziet het werk en stelt de doelen aan jezelf en je team
 • Afgeronde HBO of universitaire opleiding
 • Minimaal 5 – 10 jaar werkervaring als Project manager
 • Je hebt kennis van het implementeren van ERP en/of LIMS systemen
 • Bereid zijn om te reizen door de BeNeLux en hiervoor in hotels te overnachten

Aanvullende informatie

Wij bieden:

 • Een interessante en uitdagende leeromgeving;
 • Een dynamische, snel groeiende organisatie in ontwikkeling;
 • Deelname aan een pensioenregeling;
 • Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden;

Kortom: je voelt je thuis in een brede en uitdagende functie waarin je als spil fungeert en veel kunt leren.

Interesse?
Voldoe je aan bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in een informele, betrokken en prettige werksfeer, dan zien we graag je CV en motivatie tegemoet.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Ik ben geïnteresseerd

Privacybeleid

Cookies Settings
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...