Number of recruitment: 1

Position: Official staff

Job type: Full time

Salary: Negotiate

Education: University

Experience: 1 year

Loading ...

Job content

Word de kracht achter fondsenweving van Street Child Nederland!

Street Child Nederland is op zoek naar een Fundraising en Communications Directeur om de groei van Street Child in Nederland te ondersteunen. Verder draagt Street Child Nederland, een van de 8 Europese leden van de Street Child groep, bij aan de ontwikkeling van het wereldwijde fondsenwervingsnetwerk van Street Child. De functie van Fondsenwerving en Communicatie Directeur bevindt zich in het hart van onze fondsenwerving en communicatie-inspanningen en zal een vitale rol spelen in het bereiken van deze ambitie. De focus ligt voornamelijk op het genereren van nieuwe donaties voor wereldwijde projecten van Street Child vanuit Nederlandse fondsenwervingskanalen.

Als zodanig ondersteun je het Nederlandse fondsenwervingsteam en werk je nauw samen met ons Europese fondsenwervingsteam, gevestigd in onze hubs in Barcelona en Londen. De Fondsenwerving en Communicatie Directeur zal ook nauw samenwerken met de Europese en wereldwijde MMC (Marketing, Media, en Communications) teams om aansprekende communicatiecampagnes voor Street Child Nederland te ontwikkelen en te implementeren. Hierbij is het doel om de relaties met onze belangrijkste supporters te versterken, de naamsbekendheid in Nederland te vergroten, en nieuwe doelgroepen te bereiken. De positie is ontworpen voor in Amsterdam of de Randstad, maar ook zal het af en toe nodig zijn om af te reizen naar onze kantoren in Barcelona en Londen. Street Child is een buitengewoon dynamische- en snel veranderende NGO omgeving - we zoeken iemand die deze cultuur en kansen omarmt.De belangrijkste verantwoordelijkheden:

1) Fondsenwerving

Het implementeren en ondersteunen van alle Nederlandse fondsenwervingskanalen met een sterke focus op bedrijven, grote supporters en stichtingen, maar ook evenementen of terugkerende donaties.

Ondersteunen bij het onderzoeken, schrijven en indienen van subsidie- en partnervoorstellen in lijn met de specifieke eisen van donoren of bedrijven.

Je ondersteunt de NL Country Manager bij het beheren van relaties met en het voldoen aan rapportage-eisen van onze belangrijkste zakelijke partners, stichtingen en grote donoren, in nauwe samenwerking met onze lokale projectpartners en het wereldwijde programmateam.

Je beheert en ontwikkelt relaties met kleine en middelgrote bedrijven, stichtingen en individuele donoren.

Actief leidinggeven en ondersteuning bieden aan projecten op momenten dat zich nieuwe kansen voordoen.

Bijdragen aan onze belangrijkste interne processen, zoals het bijhouden van gegevens, maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse verslaglegging en andere onderwerpen.

2) Communicatie

Je leidt de ontwikkeling en implementatie van de Europese marketing- en communicatiestrategie in Nederland. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Europese en wereldwijde MMC-teams.

Het ondersteunen van het Nederlandse Fondsenwerving team, inclusief maar niet beperkt tot: partnerschap en subsidievoorstellen, het onderhouden van relaties en contact met supporters, de promotie van evenementen, het identificeren van communicatiemogelijkheden, etc.

Je bent verantwoordelijk voor onze website, sociale mediakanalen en e-nieuwsbrieven en zorgt ervoor dat deze up-to-date zijn met relevante en boeiende informatie om de supporters van het laatste nieuws te informeren en nieuwe doelgroepen te bereiken.

Je ondersteunt het Europese MMC-team en benut kansen om de communicatiemogelijkheden op Europees of mondiaal niveau uit te breiden.Jouw profiel: 

Je kan je identificeren met de waarden en doelen van Street Child en hebt interesse in onderwijs voor kinderen en/of internationale ontwikkeling.

Je hebt een afgeronde universitaire studie in een relevant vakgebied of een vergelijkbare kwalificatie met relevante ervaring.

Je hebt eerdere succesvolle ervaring in fondsenwerving of een communicatie.

In het ideale geval heb je ervaring in fondsenwerving voor bedrijven, stichtingen of individuen, ben je goed in het onderhouden van relaties en het bereiken van doelstellingen voor het genereren van inkomsten, het produceren van duidelijke communicatieproducten zoals nieuwsbrieven, sociale media, web updates of video's.

Je hebt Nederlandse taalvaardigheid op moedertaalniveau, uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatie in het Nederlands en Engels om het publiek te inspireren en te overtuigen van je projectvoorstellen.

Sterke organisatorische en administratieve vaardigheden.

In staat om prioriteiten te stellen, te werken met strakke deadlines onder druk, zowel zelfstandig als in teamverband.

Je bent een zelfstarter, die houdt van werken met een hoge mate van autonomie, een hoog verantwoordelijkheidsgevoel en teamgeest in een interculturele omgeving.

Gestructureerde en analytische manier van denken.

Goede vaardigheid in het gebruik van en de omgang met Microsoft- en Adobe-softwarepakketten.

Je bent bereid om af en toe te reizen.Ons aanbod: 

Een veeleisende en zinvolle baan met ruime verantwoordelijkheid en grote creatieve vrijheid in een jong en ambitieus team.

De mogelijkheid om de organisatie in een nieuwe groeifase mee te maken en vorm te geven aan de toekomst van onze organisatie in Nederland.

Een competitief salaris en voordelen in overeenstemming met ervaring en in lijn met de industrie (28k-35k EUR per jaar).

Een werkplek in een echt internationale omgeving die gekenmerkt wordt door grote betrokkenheid en een hoge teamspirit.

Flexibele werktijden en mogelijkheid tot werken op afstand.

Fulltime dienstverband, maar we zijn bereid om andere regelingen te bespreken.Street Child en Safeguarding:

Street Child zet zich in voor de bescherming van de gemeenschappen die we dienen, onze partners, onze vrijwilligers en ons personeel.  

Als onderdeel van deze toewijding aan bescherming, zal elk aanbod van tewerkstelling onderworpen worden aan referenties en gepaste achtergrondcontroles, inclusief een controle bij het strafregister.  Street Child neemt ook deel aan het Inter Agency Misconduct Disclosure Scheme. In overeenstemming met deze regeling zullen we informatie opvragen bij de vorige werkgevers van sollicitanten over eventuele bevindingen van seksuele uitbuiting, seksueel misbruik en/of seksuele intimidatie tijdens het dienstverband, of incidenten die werden onderzocht toen de sollicitant uit dienst ging. 

Solliciteren: 

Street Child waardeert diversiteit en verwelkomt sollicitaties van alle voldoende gekwalificeerde personen, ongeacht hun ras, geslacht, handicap, religie/geloof, seksuele geaardheid of genderidentiteit, of leeftijd.  

Om te solliciteren, stuur je je sollicitatiebrief en CV (in het Engels) naar foundations@street-child.org Sollicitaties zullen op doorlopende basis worden beoordeeld, dus geïnteresseerde kandidaten worden aangemoedigd om vroeg te solliciteren.
Loading ...
Loading ...

Contact Information

Contact: Anne Rinket

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...