Hoofd Verkeerstoren

Rechtspraak, rechtbank Midden-Nederland

View: 116

Update day: 03-05-2023

Location: Utrecht

Category: Transport / Logistics / Warehouse

Industry:

Job type: Contract bepaalde tijd

Loading ...

Job content

Werken bij het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Als hoofd Verkeerstoren lever je hier een belangrijke bijdrage aan. Zoek jij een inhoudelijke veelzijdige uitdaging? Dan is deze functie iets voor jou!

De Verkeerstoren (VT) is het gezamenlijk logistiek centrum van het Openbaar Ministerie (OM) en de rechtbank waar de inroostering, planning en appointering van (Meervoudige Kamer-)strafzaken op zitting wordt bepaald en gevolgd. In de VT werken zaaksplanners en roosteraars van het OM en/of de rechtbank. Appointeerders van de rechtbank zijn ook nauw betrokken bij de werkzaamheden van de VT.

Wat je gaat doen

Als hoofd van de VT geef je (momenteel functioneel, na landelijke herweging van het functieprofiel waarschijnlijk ook hiërarchisch) leiding aan de medewerkers van de VT. Daarbij zorg je voor een juiste kwalitatieve en kwantitatieve bezetting binnen het team en draag je zorg voor een optimale samenwerking en communicatie binnen de VT. Je bent, samen met de coördinator VT, verantwoordelijk voor de coördinatie van de logistieke activiteiten en de kwaliteit daarvan, zoals planning en appointering van alle (Meervoudige Kamer-)zaken, monitoring van het zittingsconvenant. Je opereert op zowel operationeel, beleidsmatig als strategisch niveau en kunt op bestuurlijk niveau advies geven.

Verder bestaan je werkzaamheden uit:

 • het vertalen van het afgesproken zittingsconvenant naar een operationeel jaarplan voor de VT en het bespreken van het jaarplan met alle relevante betrokkenen binnen rechtbank en OM;
 • adviseren over hoe de realisatie van het zittingsconvenant geoptimaliseerd kan worden en welke (beleids)keuzes dit vraagt van OM en rechtbank;
 • periodiek opleveren, in samenspraak met businesscontrol, van managementrapportages voorzien van een analyse en forecast ten aanzien van de realisatie van het jaarplan en het tijdig escaleren als de realisatie stagneert;
 • zaaksoverstijgende managementinformatie (aangehouden zaken, doorlooptijden et cetera) analyseren en vertalen naar maatregelen en aanpassingen en implementeren voor zover het om de interne processen van de VT gaat.

Je bent zowel voor het OM als voor de rechtspraak gesprekspartner. Omdat sprake kan zijn van incidentele tegengestelde belangen vraagt dit grote communicatieve vaardigheden. Je maakt deel uit van het landelijk netwerk van hoofden VT.

Functie-eisen

Om de Verkeerstoren (VT) verder te professionaliseren zoeken we een stevig, proactief en oplossingsgericht hoofd VT die een volwaardig gesprekspartner is voor onze organisatie. Verder beschik je over:

 • hbo+-/wo-niveau;
 • ervaring met het aansturen van mensen;
 • kennis van (de werkprocessen binnen) de strafrechtketen;
 • cijfermatig inzicht en affiniteit met het begrijpen en analyseren van managementinformatie (ervaring met de verwerking van managementinformatie is een pre);
 • uitstekende communicatieve en verbindende vaardigheden en stressbestendigheid;
 • en ben je een stevige gesprekspartner op operationeel en bestuurlijk niveau (managementervaring is een pre).

Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau
  schaal 11
  Maandsalaris
  Min €3.344 – Max. €5.139 (bruto)
  Dienstverband
  Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  Contractduur
  Zie vacaturetekst
  Minimaal aantal uren per week
  32
  Maximaal aantal uren per week
  36

Overige arbeidsvoorwaarden

Interessant en maatschappelijk relevant werk binnen de unieke omgeving van de rechtbank en het Openbaar Ministerie. Wij bieden een goede werksfeer en uitdagend en afwisselend werk. Verder zijn onze arbeidsvoorwaarden uitstekend geregeld volgens de cao Rijk, in te zien via www.caorijk.nl.

 • Een fulltime functie (36 uur per week, uren en verdeling over de week in overleg).
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Een salaris in schaal 11 of 12 (afhankelijk van opleiding, ervaring en de uitkomst van de landelijke herweging). Je salaris bedraagt voor schaal 11 minimaal € 3.344,- bruto en maximaal € 5.139,- en voor schaal 12 minimaal € 3.919,- en maximaal € 5.825,- bruto op basis van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen zoals verlof, vakantie-uren en eindejaarsuitkering.
 • De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren bijvoorbeeld ook volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 • Pensioenopbouw volgens het ABP.

Bijzonderheden

Interesse? Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot en met 10 februari 2022.

 • Heb je eerst nog vragen? Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Elise Oosterwegel, plaatsvervangend hoofdofficier arrondissementsparket Midden-Nederland, via 06 - 18 30 94 58 of met Petra Buijs, teamvoorzitter juridisch rechtbank Midden-Nederland, via 06 - 43 14 90 04.
 • Je werkt primair op de locatie Utrecht en eventueel periodiek op de locatie Lelystad.
 • Een assessment maakt deel uit van de procedure.
 • De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 2 maart 2022.
 • We vragen referenties op.
 • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

De positie van het hoofd Verkeerstoren (VT) is een eigenstandige op het koppelvlak van Openbaar Ministerie (OM) en Rechtspraak. Het hoofd VT vertegenwoordigt de rechtbank en het OM en legt aan beide organisaties verantwoording af.

Momenteel wordt landelijk de inrichting van de VT opnieuw bekeken. Daarbij wordt ook gekeken naar de functie van hoofd VT met betrekking tot het functioneel of hiërarchisch leidinggeven aan de VT (is nu functioneel) en de inschaling van de functie (nu schaal 11).

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Rechtspraak, rechtbank Midden-Nederland

Rechtspraak maakt samenleven mogelijk. Onafhankelijk, onpartijdig, integer en professioneel: zo maakt de rechtspraak het verschil tussen recht en onrecht. De Rechtspraak staat daarmee in dienst van de samenleving. Vanuit deze missie stelt de Rechtspraak voor de komende jaren als speerpunten: snel, toegankelijk en deskundig.

Rechtbank Midden-Nederland
De rechtbank Midden-Nederland bestaat uit de kantoor- en zittingslocaties Utrecht en Lelystad en de zittingslocaties in Almere en Amersfoort. Bij de rechtbank werken ruim 850 mensen, onder wie 190 rechters. Samen behandelen zij per jaar 170.000 zaken voor de 1,8 miljoen inwoners van Utrecht, Flevoland en Gooi- en Vechtstreek. Deze zaken zijn zeer gevarieerd. Enerzijds heeft de rechtbank Midden-Nederland te maken met de grootstedelijke problematiek uit Utrecht en Almere, maar ook zaken uit de agrarische sector, grote handelszaken, stakings-kortgedingen en mediazaken uit Hilversum passeren de revue.

Voor de rechtbank Midden-Nederland zijn externe oriëntatie én de kracht van de professional leidende principes. Dat betekent voor alle medewerkers: werken met de blik naar buiten, weten wat er in de maatschappij speelt en dat vertalen naar continue verbetering. Omgevingsbewustzijn, zelfreflectie, een lerende houding en het nemen van initiatieven zijn sleutelbegrippen in onze organisatie.

Rechtspraak, rechtbank Midden-Nederland
Loading ...
Loading ...

Deadline: 17-06-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...