Interim Controller, Delfzijl

VBCI

View: 129

Update day: 30-10-2023

Location: Delfzijl Groningen

Category: Finance / Bank / Stock

Industry: Banking Financial Services

Position: Mid-Senior level

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

Standplaats: Delfzijl

Startdatum: 22-08-2022

Einddatum: 31-12-2022

Tijdelijk dienstverband: Ja

Uren per week: 36

Online sinds: 23-06-2022

Functie

Voor een non-profit organisatie in Delfzijl zoeken we een Interim Controller.

De duur van de opdracht betreft 4 maanden met optie tot verlenging. De opdracht is voor 36 uur per week.

Bedrijfscultuur

Op 1 januari 2021 is de gemeente Eemsdelta ontstaan uit de voormalige gemeente Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Een nieuwe naam en een nieuwe situatie. Maar met onze vertrouwde kwaliteiten! We zijn een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers.

In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met Middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken.

Functiebeschrijving

Samen met je collega controllers, de auditors en de functionaris gegevensbescherming maak je als controller onderdeel uit van het team Concern Control. Eemsdelta is een jonge organisatie in ontwikkeling, waarbij (concern)control als nieuwe entiteit binnen de organisatie is geplaatst. Je komt daarom niet in een gespreid bed terecht en zelfstartendheid is een vereiste om de klus goed uit te voeren. Naast de uitvoering van reguliere controletaken, wordt er van je verwacht dat je actief meedenkt over het positioneren van Control binnen de organisatie. Control wil zich positioneren als sterke tweedelijns functie die proactief en aan de voorkant meedenkt met de organisatie. Wij zoeken een tijdelijke collega die deze uitdaging aan durft te gaan!

Je bent de sparringpartner van, en als het nodig is, de luis in de pels voor de organisatie. Jij hebt als controller een initiërende rol bij het signaleren, analyseren en bespreekbaar maken van (financiële) risico’s en het opstellen van de beheersmaatregelen daarvoor. Je levert een bijdrage aan de uitvoering van project control. Je houdt bij dit alles de kaders en deadlines scherp in de gaten. Verder is Eemsdelta actief bezig met het ontwikkelen van data gedreven werken. Het is van belang dat je hier feeling mee hebt en de organisatie verder kan helpen.

Je bent een vak volwassen gesprekspartner voor je collega controllers, clusterdirecteuren, teammanagers en adviseurs van andere afdelingen. Je adviseert vanuit een breed perspectief, bent effectief, creatief en denkt in mogelijkheden. Je verplaatst je in de adviesvrager en bent in staat om jouw adviesstijl te variëren. Je beantwoordt niet alleen vragen die worden gesteld maar handelt proactief. Je zoekt daarbij op een natuurlijke wijze de verbinding met collega’s en kunt goed in teamverband werken. Je kunt relaties ontwikkelen en bestendigen, zowel binnen als buiten de organisatie. Je bent omgevingsbewust. Politieke sensitiviteit is een belangrijke kwaliteit.

Functie-eisen
  • Je hebt aantoonbaar relevante (binnen het vakgebied) WO werk- en denkniveau;
  • Je hebt WO-werk- en denkniveau (bijvoorbeeld: Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde);
  • Je hebt aantoonbare en ruime ervaring als (programma) controller, bij voorkeur in een bestuurlijke omgeving;
  • Je hebt op CV aantoonbaar minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je hebt op CV aantoonbaar relevante werkervaring die aansluiten bij de opdrachtomschrijving;
  • Je bent een Strategisch) sparringpartner en in staat om met een brede blik over de grenzen van teams en clusters heen te kijken;
  • Een motivatie en minimaal 2 referenties zijn een eis.
Arbeidsvoorwaarden

of een max. uurtarief van € 95,-, afhankelijk van opleiding en ervaring.

5cd8a0b9cc68f9ffa4c9253553278a55wer
Loading ...
Loading ...

Deadline: 14-12-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...