Position: Mid-Senior level

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

Ben jij graag internationaal onderweg? Vind je het fijn om meerdere dagen van huis te zijn? En vind jij het mooi om met tankcontainers onderweg te zijn? Dan zoeken wij jou!

Als intermodaal vrachtwagenchauffeur bij onze opdrachtgever vervoer je vloeibare food, feed en technische producten en ben je meestal meerdere dagen onderweg door Europa. Je rijdt bijvoorbeeld van Duitsland via de haven van Rotterdam naar Frankrijk.

Een Werkdag Ziet Er Ongeveer Zo Uit

04:30 - Het is maandagochtend half 5 als jouw werkweek begint. Als één van de eerste weggebruikers ga je de weg op en rijd je naar het kantoor van onze opdrachtgever in Bolsward toe. Heerlijk, die rust ’s ochtends vroeg!

05:00 - Als je rond 5 uur aankomt in Bolsward, zie je dat jouw vrachtwagen al klaarstaat. Je loopt nog even naar de kantine toe om een bak koffie te pakken. Op dit tijdstip beginnen veel chauffeurs, je treft dan ook een heel aantal bij het koffiezetapparaat en maakt nog een praatje.

05:10 - Dan loop je naar je wagen toe. Voordat je instapt, controleer je nog even of er geen gekke schades te zien zijn aan je wagen. Als je je slaapspullen, kleding en eten in de auto hebt gelegd zet je de boordcomputer aan en begin je met jouw reis. Vandaag zet je koers eerst koers richting Rotterdam.

08:00 - Zo rond 8 uur ‘s ochtends kom je aan in de haven van Rotterdam, waar je de container eerst gaat reinigen. De volgende opdracht in je boordcomputer geeft aan dat je in Rotterdam een vracht plantaardige oliën gaat laden. Je parkeert je vrachtwagen op het terrein van de klant en meld je met de juiste gegevens bij de receptie. De operator schut je de hand, want je komt hier geregeld en na een praatje met de klant, krijg je groen licht om te gaan laden. Wanneer je maar liefst 27 ton plantaardige olie in de tankcontainer hebt geladen, zet je deze vervolgens bij de terminal van een grote rederij in Rotterdam af. Deze tankcontainer wordt verscheept naar Engeland.

10:30 - Na een kop koffie bij de terminal, zet je een volle tankcontainer op, die gisteravond via een ferry vanuit Ierland in Rotterdam aangekomen is. Deze lading moet aan het einde van de middag gelost worden bij een klant in België.

16:00 - Rond vier uur kom je bij je losadres in België aan, waar ze al op je staan te wachten. Je meldt je met de juiste gegevens en koppelt je losslang aan. Binnen een uur is je tankcontainer leeg en laat je de CMR door de klant ondertekenen.

18:00 - Je bent op weg naar het reinigingsstation in België, waar jij de volgende ochtend vroeg je tankcontainer laat reinigen. De volgende dag heb je namelijk om negen uur een afspraak bij een klant in Noord-Frankrijk waar je wederom een vracht met plantaardige olie gaat laden, om deze weer af te zetten bij de ferry terminal in Rotterdam. Deze vracht gaat per schip naar Noorwegen. Op je overnachtingsadres in België ga je lekker douchen, waarna je gezellig wat gaat eten met een aantal collega’s die op dezelfde parkeerplaats overnachten.

De verwachting is dat je wordt ingepland in een vast schema met een aantal werkdagen werken, gevolgd door een aantal vrije dagen. Een flexibele instelling met betrekking tot bijvoorbeeld vertrek op zondag wordt er wel van je verwacht.

Je ontvangt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Bij goed functioneren treed je na verloop van tijd in rechtstreekse dienst bij de opdrachtgever. Je hebt dus zicht op een vaste baan.

Jouw salaris is conform CAO Beroepsgoederenvervoer, schaal D. Daar komen toeslagen en vergoedingen conform deze CAO bij.

Functie-eisen
 • Jij bent in het bezit van een geldig CE rijbewijs met code 95 en een tachograafpas;
 • Jij hebt minimaal 1 jaar ervaring met het rijden met een oplegger;
 • Ervaring in tanktransport is een mooie pré, maar niet nodig;
 • Je bent bereid om meerdere dagen achter elkaar van huis te zijn;
 • Je bent klantvriendelijk en sociaal ingesteld;
 • Je ziet er representatief uit;
 • Veiligheid heb je hoog in het vaandel staan;
 • Je bent woonachtig in een straal van max. 45 minuten rijden van Bolsward.
Over het bedrijf

Onze opdrachtgever is gevestigd in Bolsward en opereert in niche markten. Ze zijn onder andere gespecialiseerd in het vervoeren van zuivelgerelateerde producten voor verschillende grote producenten.

Een mooi product, mét een gebruiksaanwijzing voor het vervoer. Dat betekent dat de tankwagens voor levensmiddelen moeten voldoen aan bepaalde eisen, zodat de zuivel in de juiste condities vervoerd kan worden.

Maar ook de kennis en kunde van de chauffeur is belangrijk, jij zorgt er bijvoorbeeld voor dat de restlading zuivel in de tankwagens minimaal is.

Start People Transport is al meer dan 25 jaar specialist in de arbeidsbemiddeling. Ons ervaren team van consultants staat altijd klaar om jou te helpen met een vervolgstap. Wij willen langdurige en duurzame samenwerkingen tussen onze chauffeurs en klanten. Wij willen jou naar een hoger niveau tillen!

Wat we bieden
 • We bieden jou een salaris conform CAO Beroepsgoederenvervoer, schaal D. De tredes liggen tussen €12,97 en €16,41 bruto per uur (inschaling is afhankelijk van hoeveel ervaring jij als vrachtwagenchauffeur meebrengt);
 • Naast jouw salaris ontvang je ook de toeslagen en vergoedingen conform CAO Beroepsgoederenvervoer;
 • 8,33% Vakantiegeld, opbouw van verlofuren en pensioenopbouw na 8 weken;
 • Jouw salaris nauwkeurig uitbetaald, wekelijks of vierwekelijks. Aan jou de keuze!
 • Een ervaren consultant van Start People Transport om jou loopbaanbegeleiding te bieden;
 • Opleidingsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld het volgen van trainingen voor de vernieuwing van code 95.
De Sollicitatieprocedure Gaat Als Volgt
 • Na jouw sollicitatie wordt er binnen 24 uur telefonisch contact met je opgenomen.
 • Na een positief telefoongesprek word je uitgenodigd voor een gesprek op de vestiging bij Start People Transport.
 • Vervolgens wordt er een gesprek ingepland bij onze opdrachtgever, hier wordt gekeken of er een proef/inwerk dag wordt ingepland of dat je direct aan de slag kan.
Heb je nog vragen? Schroom niet om ons te bellen op het nummer 038-4673220.

Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...