Juridisch medewerker Rijksoverheid

Start People Leeuwarden

View: 106

Update day: 07-05-2023

Location: Leeuwarden Friesland

Category: Legal / Contracts

Industry:

Salary: €15,53 per uur

Loading ...

Job content

In deze functie draag je bij aan de doelen van de uitvoeringsketen strafrechtelijke beslissingen en het AICE. Je bent je bewust van de positie die het AICE in de keten heeft en overziet de gevolgen van je handelen. Je bent gericht op het bereiken van het ketenresultaat en de goede samenwerking met de ketenpartners. Je pakt relevante werkzaamheden proactief op, signaleert kansen en bedreigingen en reikt ideeën of oplossingen aan. Je gaat nauwkeurig en zorgvuldig te werk.

Het is belangrijk dat daders daadwerkelijk worden gestraft, dat dit op tijd gebeurt en dat instanties, slachtoffers en nabestaanden goed worden geïnformeerd. Het AICE coördineert de uitvoering van straffen in ons land.

Het AICE werkt procesgericht en bestaat uit meerdere teams:
Intake USB, verantwoordelijk voor de intake van alle strafrechtelijke beslissingen, de teams Persoonsgerichte Beoordeling (PGB),
Uitvalanalyse (UA) en coördinatie Keteninformatie.

Verder zijn er 3 clusters, t.w. Vrijheid beperkende Sancties (VBS), Vrijheid Benemende Sancties (VBN) en Geldelijke Sancties (GS), bestaande uit coördinatieteams die verantwoordelijk zijn voor de procesbewaking en opdrachtverstrekking aan de ketenpartners.

Binnen het cluster VBN worden onder meer de volgende zaakstromen en bijbehorende werkzaamheden uitgevoerd:

 • Het afhandelen van vonnissen;
 • Het plaatsen van de veroordeelde in een penitentiaire inrichting;
 • Het signaleren van veroordeelden.
  In het team geldt dat actief wordt ingezet op dagverwerking waar je samen met het team voor verantwoordelijk bent. Het team kenmerkt zich door diversiteit van werkzaamheden en een grote verantwoordelijkheid. Onze collega’s zijn positief kritisch en zijn betrokken bij de werkzaamheden. Ze zijn zich bewust van de positie in de keten. Onze uitdaging is de inzetbaarheid van alle medewerkers op zoveel mogelijk processen binnen het werkveld.

Onze opdrachtgever een overheidsinstelling dat valt onder het Ministerie van Justitie en Veiligheid en is gelegen in Leeuwarden. Het kantoor is goed bereikbaar met OV vanuit bijvoorbeeld Drachten, Harlingen of Groningen.
De afdeling waar je komt te werken is de afdeling Executie. en bestaat uit 3 clusters. De drie clusters zijn:

Vrijheidsbenemende Sancties (VBN)
Binnen dit cluster is het CJIB verantwoordelijk voor de tenuitvoerlegging van opgelegde vrijheidsstraffen zoals TBS, Voorlopige Hechtenis en Onherroepelijke Vonnissen.

Vrijheidsbeperkende Sancties (VBS)
Binnen dit cluster werkt het CJIB aan de sancties die vrijheidsbeperkend van aard zijn, onder andere Taakstraffen, Toezicht en Voorwaardelijke Invrijheidsstelling.

Geldelijke Sancties (GS)
Binnen dit cluster is het CJIB verantwoordelijk voor het routeren van sancties die geldelijk van aard zijn, dit betreft onder andere Strafbeschikkingen, sancties in het kader van de Wet Mulder, Ontnemingsmaatregelen en Schadevergoedingsmaatregelen.

In het team geldt dat actief wordt ingezet op dagverwerking waar je samen met het team voor verantwoordelijk bent. Het team kenmerkt zich door diversiteit van werkzaamheden en een grote verantwoordelijkheid. Onze collega’s zijn positief kritisch en zijn betrokken bij de werkzaamheden. Ze zijn zich bewust van de positie in de keten. Onze uitdaging is de inzetbaarheid van alle medewerkers op zoveel mogelijk processen binnen het werkveld.


Wie ben jij?

 • Je hebt een mbo 4 opleiding of aantoonbaar mbo 4 werk- en denkniveau.
 • Je beschikt over inzicht in de werking van het AICE en de uitvoeringsketen strafrechtelijke beslissingen of bent bereid je deze kennis toe te eigenen.
 • Je krijgt energie van multitasken en je bent goed in het houden van overzicht
 • Je bent een klantgerichte en flexibele medewerker die goed kan samenwerken en doet wat nodig is om tot het beoogde resultaat te komen.
 • Je bent stressbestendig, heb je goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en vind je het belangrijk om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je bent, op basis van een rooster, bereid te werken tot 20 uur. Als je bent ingewerkt, ben je ook bereid om piketdiensten te draaien.
 • Doordat jij het aan jou toegekende proces volledig en zorgvuldig overziet, kun jij er door een goede samenwerking met ketenpartners voor zorgen dat het CJIB tijdig en volledig de juiste afhandeling van strafrechtelijke beslissingen kan uitvoeren!” Dit is een van de kerntaken van een Medewerker Verwerken en Behandelen binnen de Directie Executie.

De startdatum voor deze vacature is 16 augustus.


 • Je krijgt een contract voor in ieder geval tot het einde van het jaar. Je hebt kans op een verlenging bij goed functioneren;
 • Een fulltime functie van 36 uur in de week;
 • Je ontvangt een bruto uurloon van €15,53;
 • Een volledige reiskostenvergoeding als je reist met openbaar vervoer. Als je met eigen vervoer komt is de reiskostenvergoeding maximaal €3,47 per dag. Er is geen parkeergelegenheid bij kantoor.

Heb je interesse in deze functie, reageer dan snel met je motivatiebrief én cv. Wij zullen contact met je opnemen als zij een match zien en plannen dan een intakegesprek. Heb je nog vragen? Bewaar deze dan even tot het intakegesprek of zet ze in je motivatiebrief.

Loading ...
Loading ...

Deadline: 21-06-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...