Job type: Parttime

Salary: € 2.865 - € 4.208 per maand

Loading ...

Job content

Klachtencoördinator

Zorg jij dat klachten over onze organisatie worden gehoord en opgenomen?
Schouwen-Duiveland is een levendige toeristische Zeeuwse gemeente waar de dynamiek van water, land, natuur en cultuur mensen het hele jaar door inspireert en verbindt. Met als ambitie een procesgerichte organisatie, anticiperen wij op de ontwikkelingen in de maatschappij en investeren in leren, verbeteren en vernieuwen. Binnen het cluster juridische zaken van onze afdeling bedrijfsvoering 1, zijn wij opzoek naar een

klachtencoördinator
voor 24 uur per week

Als klachtencoördinator ben jij hét aanspreekpunt voor klachten. Als doener met uitmuntende communicatie vaardigheden en een geweldig inlevingsvermogen, zorg jij dat de klager en beklaagden de organisatie op de beste mogelijke manier verbeteren. Dat alles komt ten goede aan het wonen, werken en verblijven in onze prachtige gemeente.

Wat levert het je op?

 • Een leuke functie in een uitdagende werkomgeving, waar we trots zijn op onze resultaten!
 • Een fijne en open werksfeer en leuke collega’s.
 • Veel ruimte om eigen verantwoordelijkheid te nemen en jezelf te ontwikkelen.
 • Voor ons zijn flexibele werktijden vanzelfsprekend. Net zoals de mogelijkheid om thuis te werken. Wij zorgen o.a. voor een laptop en telefoon.
 • Een salaris van maximaal € 4.208 ,– (bij 36 uur, functieschaal 9 , peildatum 1 april 2022).
 • Je bouwt 17,05% Individueel Keuzebudget op voor bijvoorbeeld extra inkomen, extra verlof, een fiets of fitnessabonnement.
 • Ook over je vrije dagen, studeren, pensioen en een goede woon-werkvergoeding hoef je je geen zorgen te maken.

Wat ga je doen?
Zowel voor mensen die een klacht hebben als voor interne betrokkenen op wie een klacht betrekking heeft ben jij het aanspreekpunt voor klachten. Na de eerste administratieve handelingen door onze medewerkers juridische zaken neem jij contact opneemt met de klager om te horen waar de pijn precies zit. Daarna ga jij binnen de organisatie op zoek naar de juiste betrokkenen om de andere kant van het verhaal te horen. Als er naar jouw inschatting mogelijkheden zijn om partijen met elkaar in gesprek tot een oplossing te laten komen faciliteer jij een gesprek en ben jij daarin actief als een bemiddelend gespreksleider.
Een eerste oordeel over of een klacht terecht of onterecht is, wordt door jou gegeven. Mocht het tot een hoorzitting en een advies van klachtencommissie komen dan ben jij degene die het college van Burgemeester en Wethouders adviseert over het te nemen besluit op de klacht.
In de behandeling van klachten krijg je op administratief vlak ondersteuning van onze medewerkers juridische zaken.
Ten slotte verwachten we van jou dat je een actieve rol hebt in het verspreiden van de lessen die we leren uit klachten. Dat betekent dat je soms deelneemt aan overleggen van verschillende teams uit de organisatie om hen kennis en inzicht mee te geven om nieuwe klachten zoveel als mogelijk te voorkomen.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO niveau
 • Jij bent een ‘doener’ met inlevingsvermogen die stevig in zijn/haar schoenen staat.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden om het goede gesprek met klager en beklaagden te kunnen voeren.
 • Je bent in staat de kernwaarden uit onze organisatievisie te vertalen naar hoe we met onze inwoners (en andere betrokkenen) om zouden moeten gaan en kunt klachten hierlangs toetsen.
 • Je hebt oog voor de belangen van onze collega’s wanneer zij geconfronteerd worden met een klacht.
 • Je bent in staat snel een netwerk op te bouwen om je soepel door de organisatie te bewegen.
 • Je hebt een proactieve houding en creëert zelf mogelijkheden om de organisatie te ondersteunen in het voorkomen van klachten.

Informatie?
Voor meer informatie over de vacature kun je terecht bij Esther van de Vreede, coördinator van de cluster Juridische Zaken telefoon (0111) 452 377. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Hellen de Rijke, P&O-adviseur, te bereiken via tel. (0111) 452 341.

Belangstelling?
Je kunt tot en met 6 maart 2023 jouw belangstelling kenbaar maken door online te solliciteren.
Kijk voor meer informatie en vacatures op https://www.werkenbijgemeenteschouwen-duiveland.nl/.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Soort dienstverband: Parttime

Salaris: €2.865,00 - €4.208,00 per maand

Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...