Job type: Vaste baan, Interim

Loading ...

Job content

Ben jij of ken jij een hbo/wo rechtenstudent die 1 dag(deel) per week beschikbaar is? Deze (bij)baan als klachtenfunctionaris bij onze rechtbank staat ?cht goed op je cv! Lees dan verder.

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving en goede en tijdige rechtspraak. Ook als klachtenfunctionaris draag je hier actief aan bij. Wij zijn op zoek naar een consciëntieus en klantgericht (senior) gerechtsjurist, die onze klachtenbehandeling komt versterken.

Wat je gaat doen

Iedereen heeft het recht om over de wijze waarop de rechtbank zich in een bepaalde aangelegenheid jegens hem heeft gedragen een klacht in te dienen. De kaders voor de behandeling van klachten zijn vastgelegd in de klachtenregeling. Er kan niet worden geklaagd over de inhoud, de motivering, de wijze van totstandkoming of uitblijven van een rechterlijke beslissing.In de behandeling van de klachten wordt het bestuur bijgestaan door een klachtencoördinator en verzorgt een van de bestuurssecretaresses het klachtensecretariaat. Vanwege een (gedeeltelijke) detachering van de klachtencoördinator en om de continuïteit van de klachtenbehandeling te borgen, zijn we op zoek naar een (senior) gerechtsjurist. Je combineert je werkzaamheden voor je huidige team met die van klachtenbehandeling voor een aantal uren per week. Je gaat na een inwerkperiode zelfstandig aan de slag. Dat betekent onder meer dat je contact opneemt met klagers om na te gaan of die door een informele afhandeling van de klacht tevreden kunnen worden gesteld. In de formele behandeling wordt klagers de gelegenheid geboden, gehoord te worden door het bestuur en jij maakt daarvan het verslag. Ook bereid je de gemotiveerde en schriftelijke afdoening voor.

Functie-eisen

Je werkt klantgericht, gedisciplineerd en zorgvuldig. Je kunt zowel goed zelfstandig als samenwerken, bent flexibel en hecht waarde aan (professionele) integriteit. Je weet dat de maatschappij de rechtbank nauwlettend volgt en je begrijpt dat dit hoge eisen stelt aan jouw persoonlijke benaderingswijze en communicatieve vaardigheden. Je beschikt over een brede juridische interesse en weet gemakkelijk je weg te vinden in de organisatie. Bij afwezigheid van de klachtencoördinator neem je deze zoveel als mogelijk waar. Over je (extra) uren inzet voor de klachtenbehandeling maken we in goed overleg afspraken, met jou en je leidinggevende.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau schaal 8
  • Maandsalaris Min €2.817 – Max. €3.782 (bruto)
  • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Contractduur Zie vacaturetekst
  • Minimaal aantal uren per week 8
  • Maximaal aantal uren per week 8

Overige arbeidsvoorwaarden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden binnen een betrokken team. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de CAO Rijk:

  • Een salaris in schaal 8 (minimaal €2.817,71 en maximaal € 3.782,52 op basis van 36 uur per week)
  • De rechtbank kent naast het salaris en vakantie-uren het Individueel keuzebudget (IKB). Dat bestaat uit 16,37% van het jaarsalaris en een aantal uren aan bovenwettelijk verlof en leeftijdsuren. Met het IKB kun je keuzes maken die passen bij jouw eigen wensen, afgestemd op jouw persoonlijke levensfase en doelen. Zo kun je je budget laten uitbetalen of gebruiken voor fiscaalvriendelijke doelen, zoals een fiets of studie of het opnemen van extra uren. Je IKB-uren kun je opnemen of laten uitbetalen.
  • Er zijn voldoende mogelijkheden voor het volgen van opleidingen, trainingen en cursussen, zowel incompany als buiten de deur en zowel individueel als met het team.
  • Verder heeft de rechtbank nog andere goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals flexibele werktijden, goede regelingen voor ouderschapsverlof en de volledige vergoeding van het reizen met het openbaar vervoer voor woon/werkverkeer.

Bijzonderheden

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Corina de Hoogh, Teamvoorzitter Bedrijfsvoering (tel. 06 – 11159075). Heb je belangstelling voor deze werkzaamheden, solliciteer dan voor 16 januari 2023 via onderstaande button.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

De rechtbank Zeeland-West-Brabant verzorgt rechtspraak op maat: toegankelijk, tijdig en deskundig. De rechter houdt zitting in Breda, Middelburg, Bergen op Zoom en Tilburg: zichtbaar, bereikbaar en dicht bij de burger. Onafhankelijk oordelend, integer en met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en context.

Bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant werk je in een professionele organisatie van ruim 650 collega’s. Besef van de betekenis van rechtspraak voor rechtstaat en samenleving staat steeds voorop. Je draagt bij aan efficiënte, eigentijdse rechtspraak. Vanuit gevoel voor kwaliteit, verantwoordelijkheid en bereidheid tot samenwerking.

Digitale rechtspraak

De samenleving verandert voortdurend. De rechtbank bouwt daarom aan een vitale en flexibele organisatie. In 2018 verhuist de rechtbank naar een nieuw, centraal gelegen, gerechtsgebouw nabij station Breda. In het kader van het landelijke programma KEI (Kwaliteit en Innovatie) gaat de rechtbank over van papieren dossier naar digitale procesomgeving: om rechtspraak voor iedereen toegankelijker, begrijpelijker en klantvriendelijker te maken. In en rondom de rechtbank werken medewerkers, ketenpartners en maatschappelijke organisaties samen om deze ontwikkelingen te realiseren.

De rechtbank is een lerende organisatie en investeert voortdurend in kennis en vaardigheden. In de rechtbank krijg je opleidingsmogelijkheden en ontwikkelkansen terwijl je bijdraagt aan rechtspraak voor deze tijd. De rechtbank streeft naar diversiteit in de samenstelling en is steeds op zoek naar talentvolle, gemotiveerde medewerkers. Om je te leren kennen bieden we stages, afstudeeropdrachten, traineeships, een oriënterend gesprek en bijvoorbeeld een bijbaan als buitengriffier.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant
Loading ...
Loading ...

Deadline: 14-12-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...