Position: Entry level

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

Wij zoeken

Ben je nieuwsgierig, onderzoekend en werk je graag met je handen? Word jij dan onze nieuwe collega op het laboratorium van de vakgroep Experimentele Zoölogie?

In de afgelopen jaren is de vakgroep Experimenteel Zoölogie (EZO) van de Wageningen Universiteit gegroeid door het aanstellen van vier Tenure Track onderzoekers. Deze onderzoekers hebben ieder hun eigen onderzoekslijn op het gebied van biomechanica & aerodynamica van insectvliegen, bio-inspired design, evolutionaire biologie en ontwikkelingsbiologie. Daarnaast wordt er gewerkt aan het zwemmen van vissen. Deze onderzoekslijnen vormen zijn onderling sterk verbonden met één hoofdonderwerp, biomechanica. De onderzoeksvragen in deze verschillende lijnen worden bestudeerd en beantwoord door het combineren van high-speed video opnamen, geavanceerde meettechnieken, natuurkunde, moleculaire technieken, computersimulaties en theoretische modellen. Hiermee beantwoorden we fundamentele problemen in de biologie en gebruiken we nieuwe inzichten om relevante maatschappelijke problemen op te lossen. Daarnaast is EZO verantwoordelijk voor een reeks van cursussen voor o.a. de opleidingen Biologie, Dierwetenschappen en Human Nutrition and Health.

Als Onderzoeksmedewerker Ga Je Je Bezighouden Met
 • Maken van prototypes en onderdelen van meetopstellingen.
 • Beheren van een werkplaats met o.a. een 3D-printer.
 • Opbouwen van meetopstellingen met o.a. high-speed video camera’s.
 • In elkaar zetten en testen van elektronica op basis van o.a. Arduino’s en RaspberryPi.
 • Zorgdragen voor het goed functioneren van het lab, bewaken van orde en veiligheid.
 • Beheren van verschillende apparatuur en het geven van instructie hierover aan studenten.
 • Assisteren bij experimenten.
 • Samenwerken met onderzoekers en studenten.
Wat maakt deze functie uitdagend?
 • Je werkt nauw samen met verschillende onderzoekers, aan verschillende organismen (vissen, insecten, kikkers, etc.), en met verschillende typen meetopstellingen. Je blijft hierdoor steeds nieuwe dingen leren en verbeteren.
 • Nieuwe onderzoeksvragen geven technische uitdagingen om een proces in de praktijk te meten. Elke meetopstelling is uniek en wordt opgebouwd en aangepast om de specifieke onderzoeksvraag te beantwoorden. Vaak moeten verschillende technieken gecombineerd worden om tot een antwoord te komen.
 • De eisen aan een meetopstelling veranderen vaak tijdens de opbouw en het testen. Last-minute aanpassingen maken het werk dynamisch.
Wij vragen

Als onderzoeksmedewerker vind je het leuk om nieuwe dingen uit te zoeken en je eigen te maken. Daarnaast heb je een zeer goed oog voor veiligheid en orde en netheid op het lab. Je werkt nauwkeurig, bent leergierig en hebt een kritisch kijk op het werk dat je levert. Je vindt het plezierig om samen te werken en helpt graag mensen op weg die nog niet bekend zijn op het laboratorium of met een apparaat.

Daarnaast
 • Bezit je minimaal een MBO-4 niveau diploma mechatronica of vergelijkbaar.
 • Heb je ervaring met SolidWorks of een vergelijkbaar CAD pakket.
 • Is het een voordeel als je Arduino’s en RaspberryPi’s kan programmeren.
 • Heb je ervaring met het solderen van elektronica.
 • Ben je vaardig met MS Office applicaties en bereid om je zelf verder te ontwikkelen.
 • Heb je een voldoende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Wij bieden

Een Aantal Belangrijke Elementen Uit Onze CAO Zijn

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.
 • ‘sabbatical leave’, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om meer uren te werken (fulltime is 38 uur per week), maximaal 40 uur per week om extra vakantie-uren op te bouwen;
 • veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • goede pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2310,- tot maximaal € 2900,- bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 6). Het betreft een tijdelijk contract van een jaar voor een 0.8 fte positie met uitzicht op vast dienstverband.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 16e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit” van Nederland.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Pieters, analist binnen de groep, tel. 0317-486122 of per e-mail (remco.pieters@wur.nl) of Dr Ir Florian Muijres (florian.muijres@wur.nl).

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Martine Schröder, HR-adviseur, per e-mail; martine.schroder@wur.nl.

Wil je solliciteren?

Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Deze vacature staat open tot en met 21 November 2021. De eerste sollicitatiegesprekken vinden spoedig na deze datum plaats.

Gelijke kansen

Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en goede carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteitspagina. Een goed voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Wij zijn

De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.500 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020. Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...