Loading ...

Job content

Jouw nieuwe werkplek

De functie Lead Document Control & Quality valt binnen de business unit Large Projects Netherlands (LPN), in het Project Management Office (PMO). Je formele standplaats voor deze functie het TenneT hoofdkantoor wat staat in een prachtige bosrijke omgeving in Arhem waar je gemiddeld 1 a 2 dagen dag per week zal zijn.

Onze uitdaging

De afdeling Large Projects Nederland is verantwoordelijk voor grote (nieuwbouw)projecten. In overleg met de stakeholders (waaronder het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) realiseren wij met dedicated teams onze taken binnen de tijd, geld, scope, kwaliteit. Momenteel zijn er vier area’s te weten: Noord, Midden, West en Zuid.

Iedere area is verantwoordelijk voor de professionele voorbereiding, aanbesteding en realisatie van hoogspanningsverbindingen. Daarbij wordt het cluster afgerekend op de totstandkoming van alle voor de nieuwe verbindingen noodzakelijke maatregelen, zoals aanpassingen en nieuwbouw van stations maar ook alle benodigde onderzoeken, vergunningen en overeenkomsten.

Binnen LPN is het Project Management Office (PMO) verantwoordelijk voor o.a. verbeterprojecten, lessons learned en ondersteuning op het gebied van Cost Engineering, Planning, Document Management en Kwaliteit.


Jouw bijdrage aan TenneT

De Lead Document Control & Quality is verantwoordelijk voor de hiërarchische aansturing van zowel het document control team als het team Quality binnen LPN-PMO&S. Deze teams bestaan uit zelfstandige en ervaren Documentalisten en Program Assurance Officers (circa 20 in totaal), welke operationeel werkzaam zijn in 1 van de Area’s. Als Lead Document Control & Quality zorg je voor een goede verdeling van het werk en zoek je hiervoor de afstemming met de verschillende Area’s. Daarnaast heb je oog voor de ontwikkeling en verdere professionalisering van je medewerkers. Het faciliteren van passende opleidingen en bijdragen aan de competentie pontwikkeling van je medewerkers is cruciaal voor de verdere groei van de teams. Je bent vanzelfsprekend verantwoordelijk voor werving en selectie van nieuwe teamleden. Voor de vakinhoudelijke borging en ontwikkeling, beschik je over een senior vakspecialist in ieder team. Deze zogenoemde vakgroep-coördinator implementeert nieuwe systemen, standaardiseert en innoveert waar nodig de manier van werken en verzorgt borging van de processen voor alle vakgroep leden en projectteams.Je belangrijkste werkzaamheden onder elkaar:


 • Je stemt samen met de adviseur resourcemanagement behoefte van de projecten en beschikbaarheid van de vakgroep leden op elkaar af. Daarvoor voer je frequent overleg;
 • Je specificeert functieprofielen waar nodig en voert wervingsgesprekken. Je maakt afspraken met de afdeling recruitment over indiensttreding van nieuw personeel en verzorgt hun algemene onboarding, inclusief noodzakelijke briefings.
 • Je voert doelstellings en beoordelingsgesprekken met al je medewerkers.
 • Je creëert samen met de vakgroep-coördinatoren een afdelingsklimaat dat uitgaat van continious improvement en "leren van best practices". Je maakt daarbij zichtbaar gebruik van de leidende elementen in het leiderschapsprofiel van TenneT (Verbinding, Eigenaarschap en Moed).
 • Je toets op kwaliteit en productiviteit van je teams en onderneemt stappen om deze waar nodig te verhogen
 • Je bent aanspreekpunt voor de Project Leads projectbeheersing en projectdirecteuren uit de Area’s voor wat betreft het functioneren van je medewerkers.

Jouw profiel en achtergrond

 • Bachelor werk- en denkniveau niveau:
 • Je hebt aantoonbaar ruime hiërarchisch-leidinggevende ervaring (5 jaar +) binnen technisch georiënteerde organisatie(s)
 • Je bent in staat om verschillende teams met vak professionals aan te sturen en hun inzet te optimaliseren
 • Je ervaart het als een uitdaging om zowel kwaliteit als productiviteit steeds verder te verbeteren
 • Je motiveert en creëert een veilige omgeving voor iedere medewerker om in te excelleren
 • Je kunt verbinden tussen de verschillende vakgroepen, het management(team) van LPN en andere interne stakeholders;
 • Affiniteit met de betreffende vakgebieden Document control en Quality management is een pré.
Competenties:
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je bent primair gericht op de (door)ontwikkeling van mensen;
 • Je bent in staat om dingen voor elkaar te krijgen door samen te werken en positief te beïnvloeden;
 • Je bent empathisch en participatief ingesteld, maar je bent ook kritisch en schuwt het gesprek over belangrijke onderwerpen niet
 • Je bent dynamisch, enthousiast, intrinsiek gemotiveerd, je neemt je verantwoordelijkheid en eigendom (gecommitteerd);
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Ons aanbod

Je bent in deze functie een zeer belangrijke schakel in de huidige energietransitie bij een motiverend en uitdagend bedrijf. Naast dit biedt TenneT:


 • Een uitdagende en verantwoordelijke functie binnen een innovatieve en dynamische internationale werkomgeving;
 • Een prima salarispakket in schaal 9 binnen de cao TSO met een range van €3735 -7601 bruto per maand;
 • 8% vakantie toeslag + 6% eindejaarsuitkering;
 • 43 vakantiedagen (!)
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. bijdrage zorgverzekering, sport abonnement, goede pensioenregeling bij het ABP en opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
Een selectie assessment is onderdeel van deze sollicitatieprocedure.
Standplaats voor deze functie is Arnhem.

Recruitment Process

De sluitingsdatum van deze vacature is 5 november 2021 . Het recruitmentproces bestaat uit 2 gesprekken en een assessment. We verwachten hier zo’n 4 weken voor uit te trekken.

Wil je meer informatie over het recruitmentproces? Neem dan contact op met Nadia van Bedijk, Recruitment Business Partner (nadia.van.bedijk@tennet.eu) . Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Peter van Doorne op telefoonnummer 06- 23 362 175.


TenneT is een werkgever die gelijke kansen biedt aan IEDEREEN en zet zich dan ook volledig in voor de gelijkheid van kansen op de arbeidsmarkt. Dit doen we door ervoor te zorgen dat alle sollicitanten en medewerkers in aanmerking komen voor werving, promotie en arbeid. Ongeacht ras, huidskleur, godsdienst, geslacht, afkomst, leeftijd, handicap, militaire status, geaardheid, burgerlijke staat of gezinssituatie.
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...