Leerwerkmakelaar Leerplein

Gemeente Haarlem

View: 100

Update day: 03-06-2023

Location: Haarlem Noord-Holland

Category: Officer

Industry:

Job type: Parttime

Salary: Tot € 4.537 per maand

Loading ...

Job content

voor 18 uur per week.
Wat houdt de functie in?
De afdeling Jeugd, Onderwijs en Sport (JOS) van de gemeente Haarlem levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van een integraal jeugdbeleid. Binnen de afdeling JOS is het Regionaal Bureau Leerplicht en RMC ondergebracht, het Leerplein. Het Leerplein werkt voor de regio Zuid Kennemerland en IJmond en draagt zorg voor de uitvoering van het beleid van leerplicht en de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten (RMC/vsv).

Uitgangspunt voor het Leerplein is het verminderen en zo mogelijk voorkomen van voortijdig schoolverlaten, zodat jongeren hun startkwalificatie kunnen halen. Ook de leerwerkmakelaar levert daaraan een bijdrage. Als leerwerkmakelaar werk je nauw samen met partijen als werkgevers, de leerwerkmakelaars van het NOVA College en aangrenzende regio’s, het leerwerkloket en het onderwijs. Je houdt rekening met nationale en regionale ontwikkelingen in beleid en uitvoering.

Je gaat in gesprek met jongeren tussen 16 en 27 jaar die hulp nodig hebben bij het verwerven van een stage- of leerwerkplek (BOL/BBL) of een praktijkplek ten behoeve van de derde leerweg (praktijkleren). Ook heb je een netwerk van bedrijven die jongeren verder willen helpen door hen een leerwerkplek te bieden. Aan jou de taak om de juiste match tussen jongere en bedrijf tot stand te brengen en waar nodig met een werkgever in gesprek te gaan over een EVC of interne beroepsopleiding. Ook ontzorg je werkgevers door jongeren, waar nodig, te begeleiden en de benodigde instrumenten in te zetten.
Wat verwachten wij van je?
 • Je beschikt over een relevant HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur heb je een relevante opleiding (zoals Mens en Arbeid) of relevante ervaring in dit werkgebied.
 • Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.
 • Je bent zakelijk ingesteld en bent goed in het opbouwen en beheren van een netwerk.

 • Je bent flexibel en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je bent stressbestendig en daadkrachtig.
 • Je beschikt over omgevingsbewustzijn en bent gericht op samenwerken.
 • Je werkt planmatig en gestructureerd en hebt je dossiers op orde.
Wat kan je van ons verwachten?
 • Wij vinden persoonlijke groei belangrijk en bieden daarvoor tal van mogelijkheden. Denk aan het volgen van opleidingen, certificeringen en overige cursussen via onze ‘Academie Haarlem’. Ook bieden wij loopbaancoaching en denken we graag mee in jouw ontwikkelpad binnen de organisatie.
 • Een dienstverband voor 18 uur per week. De uren kunnen in overleg worden uitgebreid en ingevuld met andere RMC-taken. Je start met een jaarcontract dat we bij goed functioneren graag omzetten in een vast contract. De dagen zijn bespreekbaar evenals de mogelijkheid om hybride te werken. Je krijgt een mobiele telefoon en een laptop of tablet.
 • Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 4.537,- bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week.
 • Daarbovenop krijg je 17,05% Individueel Keuze Budget. Met het IKB maak jij keuzes die bij jou passen en stel je zelf een deel van je arbeidsvoorwaarden samen. Je kunt bijvoorbeeld je maandinkomen aanvullen met een deelbetaling vanuit het IKB. Of je kunt het omzetten in extra verlof of bruto-netto voordelen behalen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, een sportabonnement of een opleiding die niet door de werkgever wordt vergoed.
 • Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. ABP is het pensioenfonds voor de Overheid en biedt onze werknemers een goede pensioenregeling.

 • Wij werken met een grote diversiteit aan mensen. Divers in cultuur, leeftijd, geaardheid, geslacht, mentale en fysieke gesteldheid en geloof. We willen de kracht van diversiteit en talenten van medewerkers benutten om op alle vlakken goede resultaten te behalen voor de inwoners van Haarlem en Zandvoort en een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt.
Interesse?
Solliciteren kan t/m 21 mei 2023 via onze site www.haarlem.nl/werken-bij-de-gemeente-haarlem. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Yvonne Kniese, tel: 06-18634838 of via mail: ykniese@haarlem.nl
Vragen over de procedure kun je richten aan wervingenselectie@haarlem.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 18-07-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...