Manager Landelijk Steunpunt Extremisme

Fier

View: 123

Update day: 01-11-2023

Location: Utrecht

Category: R & D Science

Industry:

Loading ...

Job content

Manager Landelijk Steunpunt Extremisme

36 uur per week, regio Utrecht

Je opereert graag op het grensvlak van het veiligheidsdomein en zorg? Je geniet ervan om een organisatie met zeer diverse teams tot topprestaties te brengen? Je kunt een organisatie bedrijfsmatig en inhoudelijk doorontwikkelen? Je vindt je weg in het veld en bouwt daar makkelijk relaties uit? Dan is dit wellicht jouw baan.

Wat doet het LSE?
Het LSE is gespecialiseerd in de omgang met en de aanpak van personen die radicaliseren of geradicaliseerd zijn. Wij bieden begeleiding, hulpverlening en advisering aan gemeenten, (jonge) mensen, families en professionals die geconfronteerd worden met radicalisering en extremisme. Ons doel is extremisme tegengaan. We werken op het snijvlak van (nationale) veiligheid, zorg en het sociaal domein. We hebben hoog gespecialiseerde multidisciplinaire kennis en expertise in huis en verbinden mensen en partijen in de aanpak van radicalisering.

We zijn een multidisciplinair en multicultureel team dat bestaat uit ongeveer 25 ervaren en bevlogen professionals met uiteenlopende ervaring op het terrein van radicalisering, (jeugd)zorg, levensbeschouwing, interculturele hulpverlening, crisiszorg, huiselijk geweld en wetenschap. We leveren een breed pakket aan diensten m.b.t. radicalisering. We adviseren en ondersteunen gemeenten, doen duidingen in individuele casussen, begeleiden geradicaliseerde personen en gezinnen waarin iemand radicaliseert. We zijn ook een kennis- en expertisecentrum dat kennis opbouwt op basis van de praktijk en deze vervolgens uitleert aan het veld. Zo ontwikkelen en geven we trainingen en workshops. We hebben een onderzoeksgroep die wetenschappelijk onderzoek verricht en de opgedane kennis en ervaring inbrengt bij ministeries t.b.v. beleidsvorming. Het LSE werkt landelijk en is onderdeel van Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum dat gespecialiseerd is in geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Wat zijn de werkzaamheden van de Manager van het LSE?
Als manager ben je eindverantwoordelijk voor de uitvoering van het jaarlijkse LSE-werkplan dat in overleg met de Raad van Bestuur en het Ministerie van Justitie en Veiligheid wordt opgesteld. De basis is gelegd. Jouw opdracht is de organisatie en de evidence-based aanpak goed op de rails te houden. Je creëert synergie met de overkoepelende organisatie (Fier), zowel inhoudelijk als op het gebied van bedrijfsvoering. Je zorgt dat de teams goed samen werken en profiteert van de verschillen in achtergrond en expertise. Je onderhoudt goede relaties met subsidieverstrekkers, andere ministeries, gemeenten en organisaties in de zorg- en strafrechtketen. Je neemt zitting in het groot MT van Fier.

Je zorgt voor overzicht en prioritering van de verschillende werkzaamheden. Je zorgt voor synergie tussen de verschillende onderdelen van het LSE. Samen met een teamleider stuur je het team en de werkprocessen van het LSE aan. Samen zorgen jullie ervoor dat de organisatie goed en efficiënt loopt. Je geeft leiding aan medewerkers met diverse achtergronden. Dit alles in een werkveld dat constant in beweging is en waar veel aandacht voor is vanuit de media en politiek. Je springt in op ontwikkelingen in het werkveld. Je schrijft subsidieaanvragen en verantwoordingsrapportages. Tot slot geef je de ontwikkeling richting kenniscentrum met meer zichtbaarheid van het LSE verder vorm.

Wie zoeken wij?
We zoeken een manager die het zakelijke en mensgerichte goed weet te combineren. Een leidinggevende die overzicht houdt, prioriteert en een vaste koers vaart. Die de bestuurlijke sensitiviteit en visie heeft om in het veld te stáán voor het LSE en samenwerkingen smeedt om de missie van het LSE te realiseren. Die goed in staat is de operationele praktijk telkens te verbinden met het opbouwen en uitleren van kennis. We zoeken een stevig en integer persoon met een intrinsieke drive om kwaliteit te leveren. Iemand die ontwikkeling van professionaliteit hoog in het vaandel heeft en mensen daar met stevige hand in kan meenemen. Door resultaatgericht en gezagvol te zijn én zich in te leven in een bijzonder divers team, waarbij goede communicatie maar ook humor en plezier onontbeerlijk zijn!

Wat vragen wij?

 • WO opleiding en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als leidinggevende;
 • Ervaring in het veiligheidsdomein;
 • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met de onderwerpen radicalisering en extremisme;
 • Affiniteit met de zorg;
 • Bij voorkeur ervaring of aantoonbare affiniteit met kennisontwikkeling en -verspreiding;
 • Ervaring met (lokale) overheid, je begrijpt hoe de overheid werkt en spreekt de juiste taal;
 • Ervaring of affiniteit met het werken met medewerkers met zeer diverse achtergronden;
 • Ondernemersgeest én oog voor zorg op maat (hoofd en hart werken samen bij Fier);

Je bent begaan met en betrokken bij de cliënten en bent tegelijkertijd gedreven en resultaatgericht.

Wat bieden wij?
In deze functie ben je werkzaam in een divers team van ervaren en enthousiaste professionals. Dit zorgt voor een inspirerende en vooral afwisselende werkomgeving die je blijft prikkelen. Het LSE heeft een uitgebreid in- en extern scholingsprogramma en uiteraard bieden wij een marktconform salaris. De inschaling geschiedt op basis van opleiding en werkervaring.

Meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie bel je met het LSE op telefoonnummer 088-2080080. Meer weten over onze organisatie, onze visie en werkwijze? Kijk op: www.landelijksteunpuntextremisme.nl.

Solliciteren?
Solliciteren kan tot en met 15 december te solliciteren via onze website: www.werkenbijfier.nl, onder het kopje LSE.

In verband met de werkzaamheden die wij verrichten is een uitgebreide sollicitatieronde, pre-employment screening en –assessment een onderdeel van de selectieprocedure.

Daarnaast vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Deadline sollicitaties: 15-12-2021

Soort dienstverband: Fulltime

Aanvullende betalingen:

 • 13e maand
 • Vakantiegeld

Werkschema:

 • Dagdienst
Loading ...
Loading ...

Deadline: 16-12-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...