Salary: €2.882 - €4.227 per maand

Loading ...

Job content

Ben jij de maatschappelijk werker met de kernwaarden van Basalt in je genen: grenzen verleggen, samenwerken, deskundig en eigenaarschap Lees dan snel verder!
Wat ga je doen bij Basalt?
Als medisch maatschappelijk werker in de volwassenenrevalidatie maak je deel uit van de Psychosociale Dienst (PSD). De PSD bestaat uit maatschappelijk werk en een GZ-Psycholoog. Als medisch maatschappelijk werker ben je verantwoordelijk voor de begeleiding en behandeling van patiënten (zowel poliklinisch als klinisch) binnen de Longrevalidatie, Oncologische revalidatie en Post-COVID revalidatie. Vaak worden ook de naasten betrokken bij de behandeling.
De medisch maatschappelijk werker biedt ondersteuning en behandeling op het raakvlak van de patiënt en zijn (psycho)sociale omstandigheden. Je doet dit zowel individueel als in groepsverband. Je begeleidt de patiënt en zijn relaties bij psychosociale, emotionele en praktische problemen, die samenhangen met of voortvloeien uit de ziekte en de omgang daarmee. Je ondersteunt de patiënt in het bereiken van zijn/haar revalidatiedoelen en in het omgaan met chronische aandoeningen. Je biedt tevens begeleiding in het stoppen met roken.
Naast het begeleiden behoren ook taken als concrete en informatieve hulpverlening (bijv. over wet- en regelgeving), rapportage, belangenbehartiging en bemiddeling tot het takenpakket. Een goed beeld van de sociale kaart van de regio Leiden is daarvoor een pre. Binnen de PSD vindt regelmatig overleg plaats en er is een nauwe samenwerking, ook met de overige disciplines (arts, fysiotherapeut, bewegingsagoog, ergotherapeut, diëtist en logopedist). Complexe psychische problematiek en/of adaptatieproblematiek wordt door de GZ-Psycholoog behandeld en valt niet onder het takenpakket van de medisch maatschappelijk werker. In het multidisciplinaire overleg heeft de medisch maatschappelijk werker een actieve rol in de probleemsignalering en het vormgeven van het maatschappelijk deel van het behandelplan.
Hoeveel uur kom je bij ons werken?
De functie van medisch maatschappelijk werker is beschikbaar voor 22 uur per week. We zoeken een nieuwe collega die op 1 oktober 2021 kan starten.
Over de organisatie
Basalt is met tien locaties hét expertisecentrum voor complexe, medisch specialistische revalidatiezorg in Zuid-Holland. Circa 1200 medewerkers zorgen dat patiënten die als gevolg van ziekte, ongeluk of aangeboren aandoening beperkt worden, weer in de samenleving kunnen participeren. Daarvoor stimuleren wij patiënten grenzen te verleggen, hun eigen kracht te vergroten en weer eigenaar te worden over hun leven. Basalt gaat voor voortdurende innovatie en verbetering van de kwaliteit van onze zorg en werkt intensief samen met huisartsen en alle grote zorginstellingen in de regio, zoals ziekenhuizen en verpleeghuizen. Er wordt veel aandacht besteed aan het goed laten verlopen van de ketenzorg. Bovendien werken we nauw samen met mytyl- en tyltylscholen om onderwijs- en revalidatiedoelen op elkaar af te stemmen. Wij zijn een opleidingsziekenhuis voor revalidatieartsen en GZ-psychologen en wij hebben een academiseringsovereenkomst met het LUMC.
Waar kom je te werken?
Je komt te werken in Zorgeenheid 2, locatie Basalt Leiden, afdeling Longrevalidatie. Het behandelteam Longrevalidatie is gespecialiseerd in multidisciplinaire revalidatie van mensen met een chronische longaandoening zoals COPD en moeilijk behandelbaar astma. De afdeling Longrevalidatie biedt ook oncologische revalidatie en Post-COVID revalidatie.
Wat kun jij Basalt bieden?

  • Je hebt een afgeronde opleiding HBO-Maatschappelijk Werk en Dienstverlening bij voorkeur aangevuld met recente werkervaring in een multidisciplinair team binnen de gezondheidszorg / medisch specialistische revalidatiezorg.
  • Je bent goed in staat om zelfstandig te werken, maar zoekt tegelijkertijd actief de samenwerking op met de overige disciplines van het team.
  • Je hebt affiniteit met zowel begeleidend als meer behandelend werken binnen de medisch specialistische revalidatiezorg voor patiënten met een chronische aandoening.
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?
Je komt als medisch maatschappelijk werker terecht in het team van Longrevalidatie, waarin samenwerken, kundigheid en loyaliteit voorop staan. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd, in eerste instantie voor de periode van een jaar. Basalt is een ambitieuze en dynamische organisatie met een prettige werksfeer en een persoonlijke benadering. De CAO-Ziekenhuizen is van toepassing en wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals mogelijkheid voor collectieve ziektekostenverzekering, bedrijfsfietsenregeling en een tabletregeling. Verder kent de CAO-Ziekenhuizen een eindejaarsuitkering van 8,33% over het jaarsalaris. Het salaris bedraagt bij een fulltime dienstverband minimaal € 2.882,- en maximaal € 4.227,- bruto per maand volgens F.W.G.-functiegroep 55, afhankelijk van werkervaring.
Wil je meer weten?
Inlichtingen worden graag verstrekt door Kim van der Wissel, medisch maatschappelijk werker, telefoonnummer 071-5195300 of Marieke Hoek, zorgmanager, telefoonnummer 071-5195324 / 06-11928572. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met HR; telefoon 070 – 3593547.
Hoe kun je solliciteren?

Het navragen van referenties maakt deel uit van de procedure. Voor deze functie wordt voorafgaand aan de indiensttreding een verklaring omtrent gedrag (VOG) gevraagd. De kosten hiervoor worden vergoed door Basalt.
Belangrijk om te weten:

  • je kunt solliciteren tot en met 1 augustus;
  • gesprekken worden gehouden in week 32;
  • er kunnen omstandigheden ontstaan waardoor wij de vacature eerder kunnen sluiten, wacht niet met solliciteren maar reageer direct;
  • interne sollicitanten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur;
  • de vacature zal na sluiting niet meer zichtbaar zijn op onze website, bewaar de vacature door deze (en niet de link) naar je zelf te mailen.

Wanneer kun je een reactie verwachten?
Zodra je gesolliciteerd hebt via onze wervingsmodule, ontvang je automatisch een bevestiging.
Arbeidsvoorwaarden worden, als van toepassing, in later stadium via de mail toegelicht.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Referentienummer:
ZE2
Regio:
Zuid-Holland

Locatie:
Leiden (22 uur)
Contactpersonen:
Margriet Keuning

Company homepage:
http://www.basaltrevalidatie.nl

Soort dienstverband: Fulltime

Loading ...
Loading ...

Deadline: 21-06-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...