Job type: Fulltime, Parttime, Stage, Betaalde opleiding / bbl

Loading ...

Job content

Het pabo-traineeship van A’DAM Onderwijs start met een nieuwe route die zich richt op het speciaal onderwijs. Wil jij je laten omscholen tot leerkracht en tegelijk een berg aan ervaring opdoen zonder dat je direct als leerkracht voor de klas wordt ingezet? Lees dan verder!

Wij van A’DAM Onderwijs staan iedere dag in contact met de scholen van de zeven openbare schoolbesturen waar wij voor werken. Niet als commercieel bureau, maar echt als onderdeel van de ruim 110 locaties. Samen met hen zoeken wij naar oplossingen voor de vervangingsverzoeken. Dit kan gaan om daginval, maar ook om lange vervangingen. Met het grote lerarentekort snap jij dat wij iedere dag voor de uitdaging staan om onderwijspersoneel te werven. Opleiden is hierin een heel belangrijk aspect. Het speciaal onderwijs biedt hele mooie kansen en het traineeship is een goede opstap voor een mooie carrière binnen dit type onderwijs.

Omscholen tot leerkracht speciaal onderwijs

Delete

Save in favorites

Wat ga je doen

Het pabo-traineeship van A’DAM Onderwijs is speciaal ontwikkeld voor mensen die zich willen laten omscholen tot leerkracht. Samen met onze besturen die zich richten op het speciaal onderwijs wordt er in september 2023 een nieuw traject gestart om je om te scholen tot leerkracht binnen het (voortgezet) speciaal onderwijs.

Je volgt de verkorte deeltijd pabo-opleiding aan de hogeschool. Deze opleiding duurt 2,5 jaar. Binnen dit traject ga je één dag per week naar school om colleges en werkgroepen te volgen. Tijdens jouw studie loop jij één dag per week stage op een reguliere basisschool in Amsterdam zodat je ook hier ervaring op kunt doen. Hiernaast ga jij nog 2 of 3 dagen aan de slag als onderwijsassistent binnen het speciaal onderwijs. Je wordt gekoppeld aan een ervaren leerkracht.

Binnen het speciaal onderwijs zijn er verschillende doelgroepen waar jij je op kunt richten. De scholen waar A’DAM Onderwijs voor werkt richten zich voornamelijk op kinderen met spraak-taal en/of gehoorproblemen, kinderen met cognitieve- en/of lichamelijke beperkingen en kinderen met psychische- en gedragsproblemen. Genoeg mogelijkheden en uitdagingen waar jij gedurende het traineeship heel veel van kunt leren!

Jouw studiekosten worden betaald en voor jouw studie- en werkdagen krijg je salaris. Bij afronding van jouw opleiding ontvang je een pabo-diploma en ben je bevoegd leerkracht. Omdat je ruime ervaring hebt opgedaan in zowel het reguliere onderwijs als het speciaal onderwijs ben jij vervolgens ontzettend breed inzetbaar!

Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen jou graag meer tijdens een online kennismakingsgesprek.

Wat breng je mee

  • Eerder afgeronde hbo- of wo opleiding (harde eis!)
  • Interesse in het speciaal onderwijs
  • Flexibel en stressbestendig; je gaat immers aan de slag binnen het reguliere onderwijs én het speciaal onderwijs
  • Je bent 32-40 uur beschikbaar
  • Woonachtig om Amsterdam of nabije omgeving

Wat bieden we jou

  • De mogelijkheid tot omscholing zonder dat je direct als leerkracht wordt ingezet
  • De mogelijkheid om gedurende jouw opleiding ruime ervaring als onderwijsassistent op te doen binnen zowel het reguliere onderwijs als het speciaal onderwijs
  • Een volledig betaalde opleiding
  • (extra) begeleiding en ondersteuning op maat
  • Voorwaarden en salaris conform CAO PO

Publicatiedatum

19-01-2023
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...