Onderwijsassistent

Stichting ZAAM

View: 109

Update day: 25-11-2023

Location: Amsterdam Noord-Holland

Category: Education / Training

Industry:

Job type: Parttime, Contract bepaalde tijd

Loading ...

Job content

Vakgebied: Onderwijsassistent
Startdatum: 01-08-2023
FTE: 0.4-1.0
Type onderwijs:

Functie omschrijving:

Omschrijving

Het Zuiderlicht College is een kleinschalige school voor vmbo- basis, kader en t/gl binnen het profiel Zorg en Welzijn. Wij geloven in het bieden van kansen en het creren van mogelijkheden, voor onze leerlingen n onze collegas. De school kenmerkt zich door een betrokken en open leerklimaat. Collegiale samenwerking vormt daarbij de sleutel tot succes. We zijn een lerende school en er is ruimte voor vernieuwing. Er is veel aandacht voor talentontwikkeling en kunst en cultuur. Wij geven onderwijs op twee locaties, en voor de onderbouw en en voor de bovenbouw. We werken samen met Lucia Marthas Institute for Performing Arts, in elk leerjaar volgt een klas bij ons het vmbo-onderwijs en bij LMIPA de vooropleiding dans.

Een onderwijsassistent assisteert voornamelijk in de onderbouwklassen van basis, kader en theoretisch niveau. Het werk van een onderwijsassistent op het Zuiderlicht College bestaat uit de volgende elementen:

 • Begeleiden van leerlingen bij het zelfstandig werken en het uitwerken van opdrachten, zowel klassikaal als individueel;
 • Het ondersteunen van de docenten tijdens lessen waarbij de focus ligt op de kernvakken (Nederlands, Engels en wis/rek);
 • Bijdragen aan het pedagogisch klimaat, waardoor leerlingen zich veilig en gewaardeerd voelen;
 • Uitvoeren van administratieve werkzaamheden ten behoeve van het onderwijsproces;
 • Je assisteert bij mentortaken;
 • Je begeleidt bij leerling activiteiten in en buiten de schoolgebouwen.
 • Je hebt een ondersteunende rol op de leerpleinen;;
 • Toezicht houden en begeleiden van leerlingen tijdens lessen, in de vrije ruimte, (inhaal)proefwerken, zelfstudie, culturele uitstapjes en tijdens het maken van huiswerk;
 • Verrichten van andere voorkomende werkzaamheden ondersteunend aan de school en het primaire proces;
 • Het surveilleren tijdens toetsen, examens en pauzes;

Functie-eisen

Wie zoeken wij?

Voor komend schooljaar zijn wij op zoek naar een enthousiaste onderwijsassistent voor 0,6 tot 1 fte, in overleg. Wij zoeken iemand die onze leerlingen weet uit te dagen en te motiveren, een betrokken onderwijsassistent, die het interessant vindt om mee te denken over hoe wij onze leerlingen zo goed mogelijk tegemoet kunnen komen. Iemand die meedenkt met de organisatie, niet bang is om met ideen te komen en van alle markten thuis is. Affiniteit met Nederlands en Rekenen is een pre.

Deze functie is ook zeer geschikt voor zij-instromers!

Aanvullende wensen/ eisen:

 • Goede pedagogische en didactische vaardigheden;
 • Affiniteit met onze doelgroep;
 • Uitstekende vaardigheden in de AVO vakken, vooral Nederlands en rekenen;
 • Passie voor onderwijs en bij voorkeur al enige ervaring;
 • Creativiteit en flexibiliteit;

Wil jij je hiervoor inzetten? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO

Wat kunnen wij jou bieden?

Het gaat om een vacature van 0,4 tot 1 fte. De aanstelling gaat in overleg, Bij gebleken geschiktheid bieden wij uitzicht op een vast dienstverband. Bij deze functie hoort een passende beloning, de arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO.

Inschaling in schaal 5, trede afhankelijk van werkervaring de mogelijkheid om mee te denken over de vernieuwingen.

Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantietoeslag 8% en in ieder geval komend jaar nog een arbeidsmarkttoelage van ongeveer 5,5%.

Het Zuiderlicht College maakt deel uit van Stichting Zaam.


Omschrijving organisatie:

ZAAM bundelt de krachten van meer dan 20 scholen voor voortgezet onderwijs in en rond Amsterdam. Vanuit hun eigen identiteit en een interconfessionele traditie verzorgen de scholen goed onderwijs in een kleinschalige setting, dichtbij de woonomgeving van leerlingen. Professionele en gemotiveerde leraren bieden op ieder niveau een veilige leeromgeving; van praktijkschool tot en met gymnasium. Op deze manier kunnen leerlingen zich ontwikkelen tot jongvolwassenen die een betekenisvolle bijdrage aan de samenleving kunnen leveren.
Hoewel goed onderwijs centraal staat, biedt ZAAM ook op de achtergrond veel voordelen. Door samenwerking op het gebied van financin, huisvesting, P&O en ICT realiseren we efficiency- en schaalvoordelen. De tijd en het geld dat we zo besparen, gebruiken we om de kennis en faciliteiten te creren die de kwaliteit van ons onderwijs ten goede komt.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 09-01-2024

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...