Job type: Parttime

Loading ...

Job content

Functie Omschrijving
Zie jij het als een uitdaging om een bijdrage te leveren aan het voorkomen van vroegtijdige schooluitval? Lijkt het jou leuk om als orthopedagoog/psycholoog aan de slag te gaan bij de beroepsopleider van de regio?
Lees dan snel verder wat wij jou kunnen bieden.

Wat ga je doen?
Tijdens een intakegesprek met de student breng je in kaart waar de student tegenaan loopt en wat beschermende factoren zijn. Op basis daarvan maak je een inschatting van de ondersteuning die de student nodig heeft. Afhankelijk van de klachten en hulpvraag zijn er een aantal mogelijkheden, zoals het bieden van kortdurende individuele begeleiding/behandeling (counseling), waarbij je zoveel mogelijk gebruik maakt van bewezen effectieve interventies. Indien nodig leg je contact met hulpverleningsinstanties in verband met behandeling of doorverwijzing.
Je verricht handelingsgericht diagnostische werkzaamheden ten behoeve van het in beeld brengen van onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van de betreffende student. Je observeert het gedrag en doet psychodidactisch en/of orthodidactisch onderzoek naar de oorzaken van problematische opvoedings- en onderwijssituaties, gericht op advisering, begeleiding, behandeling en evaluatie. Je stelt handelingsgerichte adviezen op en stelt deze indien nodig bij. Hierover ga je ook in gesprek met onze leerlingen/studenten, de ouders/verzorgers en de docenten en je geeft advies.
Daarnaast verricht je de volgende werkzaamheden:
 • Het coachen/adviseren van docenten met betrekking tot pedagogisch en didactisch handelen, klassenklimaat, etc.;
 • Het verzorgen van workshops/scholing aan onderwijsteams.Functie-eisen
Jij bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied. Vanzelfsprekend heb je kennis van de maatschappelijke ontwikkelingen en van regionale en landelijke wet- en regelgeving met betrekking tot onderwijs en zorg. Je ziet het als een uitdaging om docenten te coachen en adviseren met betrekking tot pedagogisch en didactisch handelen, klassenklimaat etc. Je bent vaardig in het onderhouden van contacten met onze studenten en leerlingen en hebt ervaring in kortdurende behandeltrajecten. Je bent in staat om te overtuigen, motiveren en stimuleren van het bereiken van gedragsverandering.
Verder:
 • Ben je WO opgeleid met een Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD);
 • Heb je kennis van en ben je vaardig in handelingsgerichte diagnostiek van opvoedings- en onderwijssituaties, de fasen in het diagnostisch proces en de diagnostische methoden en middelen;
 • Heb je kennis van de sociale kaart;
 • Heb je kennis van diverse behandelmethodieken die inzetbaar zijn binnen de onderwijssetting;
 • Ben je in staat om op een correcte manier te rapporteren, zowel mondeling als schriftelijk.


Arbeidsvoorwaarden
Wat bieden wij?
Een uitdagende baan, waarin je een belangrijke rol kunt vervullen bij de verdere ontwikkeling van Curio als beroepsopleider van de regio.
Verder bieden wij:
 • Salaris van maximaal €5018,00 bruto per maand op fulltime basis;
 • Ingangsdatum van het tijdelijke contract zal zo snel mogelijk zijn;
 • Een uitstekende verlofregeling bestaande uit in totaal 47 vakantie- en compensatiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Vakantiegelduitkering 8% van het jaarsalaris;
 • Eindejaarsuitkering 8,33% van het jaarsalaris;
 • Mogelijkheden tot uitruil arbeidsvoorwaarden (bruto-netto voordeel);
 • Bijdrage in (aanvullende) ziektekostenverzekering;
 • Goede pensioenopbouw bij ABP;
 • Loopbaan lang ontwikkelen met onze Curio Academie;


Sollicitatie informatie
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan via de knop ’Solliciteren’. Je motivatiebrief met CV (in pdf-formaat) kun je richten aan Diny Norbart, manager SS&B.
Heb je vragen over de vacature en/of sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Diny Norbart, Manager SS&B via e-mail d.norbart@curio.nl of telefoon 06-53227213.

Over de school
Curio
De ambitie van Curio is zorgen dat onze studenten kansrijk en wendbaar zijn op het moment dat ze klaar zijn met hun opleiding, zodat ze zijn voorbereid op de flexibele arbeidsmarkt van de toekomst. Onze vmbo-scholen vind je van Andel tot in Halsteren. Daarnaast hebben wij het mbo in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Wij helpen om onze leerlingen en studenten het beste uit zichzelf te halen. Hoe oud ze ook zijn. Zodat de regio dat ook kan doen. Wij zijn de beroepsopleider van West-Brabant.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 21-06-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...