Paralegal Transport & Trade

AKD

View: 102

Update day: 11-02-2024

Location: Rotterdam Zuid-Holland

Category: Legal / Contracts

Industry:

Loading ...

Job content

Position

AKD is een full-service Benelux-kantoor met ruim 500 advocaten, fiscalisten, notarissen en business support in Nederland, België en Luxemburg. Aan onze cliënten kunnen wij optimale dienstverlening bieden door de ondersteuning van (in totaal) ongeveer 70 legal assistants.

Voor onze vestiging in Rotterdam, sectie Transport & Tradezijn wij op zoek naar een Paralegal voor 3-4 dagen per week (0-2 jaar werkervaring) om de sectie juridisch inhoudelijk te ondersteunen.

De vakgroep Transport & Tradestaat al jaren aan de top van de markt. De advocaten houden zich bezig met alle aspecten van het internationale vervoer- en handelsrecht: weg-, zee-, spoor-, binnenvaart- en luchtvervoer, maar bijvoorbeeld ook internationale handel, containerterminals, offshore, jachtbouw en scheepsfinancieringen.


Verantwoordelijkheden

In deze rol werk je nauw samen met het team van advocaten binnen de luchtvervoerpraktijk. Je verricht juridische werkzaamheden ten behoeve van de (nationale en internationale) luchtvaart gerelateerde diensten, logistieke dienstverlening, consumentenrecht en het Europees recht. Je stelt standaardovereenkomsten op, maakt dossiers aan, doet onderzoek in dossiers en behandelt juridische vraagstukken van onze cliënten.

Verder lever je een inhoudelijke bijdrage aan jurisprudentie- en andere sectie- en praktijkgroepsbijeenkomsten (seminars etc.) en lever je tevens een bijdrage aan het opzetten en onderhouden van het knowhowsysteem. Je biedt ondersteuning bij het maken van modellen en standaarden. Ook ondersteun je de sectie bij het opstellen van nieuwsbrieven en andere publicaties en houdt vakliteratuur bij.


Job requirements

De ideale kandidaat voor deze postie:


  • beschikt over een (bijna) afgeronde hbo-rechten of wo-bachelor opleiding;
  • heeft aantoonbare affiniteit met het privaatrecht, aansprakelijkheidsrecht en/of het vervoerrecht, bijvoorbeeld in bijbanen of stages?;
  • beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend;
  • en is stressbestendig, doelgericht en je staat stevig in je schoenen.

Van AKD krijg je:

dus écht een unieke, internationale baan in een ambitieuze omgeving met mooie ontwikkelmogelijkheden en een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket te denken aan:

  • arbeidsovereenkomst voor 6 maanden voor 3 of 4 dagen in de week (flexibel in te richten naast je studie);
  • Laptop, telefoon en thuiswerkmiddelen;
  • Een mooie werkplek met een waanzinning uitzicht over Rotterdam;
  • 25 vakantiedagen op fulltime basis;
  • volledige reiskosten vergoeding (OV 2e klasse).


AKD’s centrale legal selectieproces

Een sollicitatieproces duurt bij ons maximaal 1 maand.Tevens maakt een uitgebreide pre-employmentscreening onderdeel uit van onze (selectie)procedure.


AKD Benelux Lawyers schenkt aandacht aan het versterken vanDiversity, Equality and Inclusion (DEI). Iedereen mag bij ons zichzelf zijn en wij schenken aandacht aan ieders talent.


Details

Netherlands, Rotterdam
Transport & Trade
Legal, Student
Loading ...
Loading ...

Deadline: 27-03-2024

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...