pedagogisch conciërge

Yuverta

View: 128

Update day: 27-01-2024

Location: Aalsmeer Noord-Holland

Category: Houseware FMCG

Industry:

Job type: Parttime, Vaste baan

Loading ...

Job content

Afdeling: Ondersteunende dienst

Standplaats: Aalsmeer

Vakken: Ondersteunende diensten

FTE: 0,5

pedagogisch conciërge

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. Jaarlijks leiden we zo’n 23.000 leerlingen en studenten op. Dat doen we met ruim 3.000 enthousiaste collega’s verspreid over onze 52 locaties. Groot, maar bewust kleinschalig én dichtbij.

Voor onze locatie mavo Aalsmeer zijn wij op zoek naar een pedagogisch conciërge0,5 fte

We zijn een school in hartje Aalsmeer, op loopafstand van de Westeinderplassen. Onze mavo heeft een gezellige sfeer en is overzichtelijk. Dat vinden onze leerlingen heel prettig. Hoewel we relatief klein zijn, hebben we wel een grote organisatie achter ons staan. We zijn namelijk onderdeel van Yuverta, de grootste Europese vmbo-, mbo-opleider in voeding, klimaat en welzijn van mens en dier. Sinds 2016 heeft mavo Aalsmeer het internationale keurmerk voor Eco-scholen.

Context
Omgaan met pubers is leuk en uitdagend. Vaak lach je met ze of heb je een goed gesprek. Regelmatig hebben ze even wat extra aandacht of een hart onder de riem nodig. Soms moet je ze aanspreken op hun gedrag. Die combi en je niet gek laten maken zijn écht jouw ding!
Met onze mondige studenten, ouders en collega’s is het fijn werken. Never a dull moment!

Wat ga je doen?
Stel je voor: in de pauze een hele volle aula of gangen met 150 leerlingen van 12-16 jaar. In de ene hoek is er een hoogoplopende woordenwisseling. In een andere hoek proberen drie leerlingen (tegen de schoolregels in) te ontsnappen naar de Jumbo. En een docent meldt haastig dat het toilet niet meer doorspoelt. Op dat moment ben jij toevallig even de enige die toezicht houdt in de kantine. En als je pech hebt gaat óók nog het brandalarm, terwijl jij BHV-er bent. Houd jij jouw hoofd koel?

Stel je voor: een leerling wordt de klas uitgestuurd. Loopt met de ziel onder de arm door de gang, want is gepest. Jij neemt de leerling onder je hoede en gaat in gesprek. Om te kijken wat er nou precies aan de hand is. Wat is de volgende stap? Naar de schoolcoach of de schoolleider bijvoorbeeld? Ben jij sensitief genoeg om ook een beetje vertrouwenspersoon te zijn voor deze leerlingen?

Daarnaast zijn ook nog wat facilitaire uitdagingen. Dat vergt om creativiteit en handig communiceren met docenten. Niet bij de pakken neerzitten, maar zoeken naar alternatieve oplossingen. Empathisch zijn, ook onder druk. En Nee durven te zeggen als iets even niet mogelijk is. Ben jij stevig en creatief genoeg?

Wat vragen we van je?
Allereerst dat je soepel, warm, geïnteresseerd en duidelijk weet om te gaan met juist DEZE doelgroep van jonge pubers.

  • Vmbo/mbo werk- en denkniveau en bij voorkeur minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het succesvol begeleiden van leerlingen van rond 12-16 jaar op vmbo-niveau (bijvoorbeeld als conciërge, jeugdbegeleider, jeugdtrainer, sportinstructeur).
  • Je hebt de cursus(sen) Pedagogisch Conciërge-cursus 1 en/of 2 gevolgd of wil deze volgen (zie bijvoorbeeld: https://www.fiac.nl/cursus/conciergetrainingen/pedagogisch-concierge-1/binnenkort).
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed.

Wie ben jij?
Jij hebt een groot hart voor onze leerlingen. Met een luisterend oor, humor en gezag. Met plezier in het begeleiden van onze leerlingen: levendig en direct, maar soms ook ingetogen of even gefrustreerd.

Wat bieden we je?
Je moet heel wat in je mars hebben als je wilt solliciteren op deze vacature. Daar zijn we eerlijk in. Maar als jij de nodige capaciteiten hebt, bieden we je een leuke baan met veel vrijheid.

Als je bij ons begint, krijg je eerst een tijdelijk contract voor 0,5 fte. Heb jij het naar je zin en vinden wij dat je echt de man of vrouw voor deze baan bent, dan bieden we je in de toekomst een vast contract aan. Je krijgt een goed salaris mede afhankelijk van eerdere werkervaring, min. 2016,- en max. 2844,- euro op fulltime basis. Het gaat om 2,5 dagen, werkdagen en werktijden zijn in overleg, te bepalen, afhankelijk van behoefte en mogelijkheden.

Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

  • 13de maand;
  • Vergoeding mobiele telefoonkosten;
  • Grotendeels vrij tijdens de schoolvakanties.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Word jij enthousiast van deze functie?
Dan komen we graag in contact met jou!

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Roy Scheffer, schoolleider mavo Aalsmeer, via r.scheffer@yuverta.nl (NIET OM TE SOLLICITEREN, ALLEEN VOOR INFO).

Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature door bemiddelaars wordt niet op prijs gesteld.

Loading ...
Loading ...

Deadline: 12-03-2024

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...