PMO Congestie onderzoek

De Staffing Groep

View: 123

Update day: 01-11-2023

Location: Arnhem Gelderland

Category: R & D Science

Industry:

Loading ...

Job content

PMO Congestie onderzoek

Organisatie

Het bedrijf verzorgt de distributie van energie in een derde van Nederland.


Let op!

 • Er kan gevraagd worden om een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). De kosten voor de aanvraag van een VOG zijn voor de kandidaten zelf.
 • Een screening kan onderdeel van de procedure zijn.

Functie eisen

 • Ervaring als het gaat om projectondersteuning/ projectmanagement;
 • Een afgeronde Hbo-opleiding;
 • Ervaring en expertise in het gebruik van Excel en PowerPoint;
 • Minimaal 1 jaar ervaring heeft in de energiewereld;
 • Je bent per direct 5 dagen per week beschikbaar.

Achtergrond opdracht

Het energiesysteem verandert door de energietransitie. De betrouwbaarheid, betaalbaarheid en bereikbaarheid van energie komt hierdoor mogelijk in het gedrang. De economie van Nederland groeit door en de energietransitie versnelt verder. De toename van de vraag naar elektriciteit en de snelle opkomst van duurzame energie zorgen ervoor dat het druk is op het elektriciteitsnet. Zelfs zo druk dat er gebieden zijn waar het elektriciteitsnet vol raakt


In afwachting van noodzakelijke netverzwaringen en bij incidentele transportschaarste helpt het ook om het bestaande net beter te benutten. Als het net het transport tijdelijk niet aan kan, kunnen producenten en afnemers (tegen een vergoeding) helpen het net minder te belasten. Dat heet congestiemanagement. Een producent beperkt dan de productie en invoeding op het deel van het net waar congestie is. Ergens anders op het net moet dan een producent worden gevonden die meer elektriciteit aanlevert dan hij van plan was of moet een afnemer bereid worden gevonden minder af te nemen.


Netbeheer Nederland heeft een voorstel ingediend bij de ACM voor het wijzigen van de Netcode elektriciteit. De wijziging betreft de spelregels rondom transportschaarste en congestiemanagement en dient ertoe de regels voor congestiemanagement beter toepasbaar te maken voor distributienetten. Ook draagt de wijziging bij aan een betere benutting van flexibiliteit bij kleinere aansluitingen.


Om uitvoering te geven aan deze nieuwe spelregels moeten alle reeds uitvoerde congestieonderzoeken opnieuw worden beoordeeld. Daarnaast hebben we ook nog te maken met een behoorlijk aantal onderzoeken die op korte termijn moeten worden uitgevoerd conform de huidige spelregels. Om ons hierbij te helpen zoeken we een praktische, hands-on coördinator die ons per direct kan komen ondersteunen.


Het gaat om de volgende werkzaamheden

 • Coördinatie uitvoeren op de uit te voeren congestieonderzoeken
 • Opstellen van de rapporten ‘uitkomsten’ congestieonderzoeken;
 • Rapporteren op voortgang en knelpunten in deze onderzoeken
 • Aanjagen, faciliteren en ondersteunen van het multidisciplinaire team dat zich bezighoudt met de onderzoeken
 • Signaleren van zaken die ‘slimmer’ kunnen en deze kunnen omzetten naar voorstellen van verbetering


De nadruk op je bijdragen ligt op het coördineren van de uit te voeren congestieonderzoeken, zelf mee uitvoering hier aan te geven en het doen van de juiste verslaglegging hiervan.

 • Je weet de acties die nodig zijn om congestieonderzoeken goed te coördineren, bent perfect in staat om overzicht te houden over de verschillende lopende onderzoeken heen.
 • Je jaagt het team op constructieve wijze aan, helpt waar mogelijk mee en maakt eventuele knelpunten tijdig inzichtelijk.
 • Je bent een resultaatgericht praktisch ingesteld iemand.
 • Je kunt veel ballen tegelijkertijd in de lucht kan houden, zonder het overzicht te verliezen.
 • Je houdt ervan om werk op te pakken en af te ronden, een ‘klus te klaren’.

Opdracht informatie

Interesse?

Stuur ons dan uiterlijk 26 oktober 2021, voor 08.30 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. BTW.


De locatie van de uit te voeren werkzaamheden kan i.v.m. COVID-19 afwijken.


Bijzonderheden Duur van de opdracht 6 maanden Startdatum z.s.m. Locatie Arnhem Bellevue Branche Energie Uren per week 40 e-CF Competenties Projectmanagement Aanvraagnummer 35027
Loading ...
Loading ...

Deadline: 16-12-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...