Procesmanager Circulair

Triple Detachering en Advies

View: 108

Update day: 21-02-2024

Location: Rotterdam Zuid-Holland

Category: Executive management

Industry:

Job type: Deeltijds

Loading ...

Job content

Per September 2022, 16 - 24 uur per week en voor 12 maanden, geen mogelijkheid tot verlenging

Opdracht
Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een Procesmanager Circulair, die aan de slag gaat met het realiseren van een organisatie voor het uitvoeren van het Uitvoeringsprogramma Circulair Bouwen IBR.

De afdeling/ De gemeente

Het ingenieursbureau is de plek om mee te werken aan de ontwikkeling van Rotterdam. Wij zijn de engineers achter de realisatie en begeleiding van stedelijke infrastructurele projecten vanaf het aanleggen en reconstrueren van wegen en waterwegen tot riolering en groen. Met geavanceerde technieken, ervaren collega’s en enthousiaste trainees kan jij de uitdaging aangaan om jouw bijdrage te leveren aan de stad Rotterdam. Heeft dit jouw interesse en werk jij graag mee aan de uitbreiding van de haven, de bouw van een nieuw stadion of de ontwikkeling van een modern stadscentrum? Dan is het ingenieursbureau van gemeente Rotterdam de plek voor jou!


Stadsontwikkeling bouwt aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad, met hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken. Wij initiëren en begeleiden ruimtelijke en economische investeringen in Rotterdam. Daarbij zijn wij zowel publiek ontwikkelaar als kwaliteitsbewaker. Met gericht verkeersbeleid en een duurzame infrastructuur houden we Rotterdam bereikbaar. Door regels te handhaven zorgen we dat Rotterdammers veilig en aangenaam kunnen wonen. En met ons vastgoed huisvesten wij belangrijke publieke diensten en voorzieningen. Stadsontwikkeling geeft – samen met private en publieke partners – vorm aan de stad en houdt de stad in vorm.


Wat ga je doen?


Als Ingenieursbureau (hierna: IBR) zijn we voortdurend in beweging. Maatschappelijke thema’s en veranderende werkwijzen in de bouwketen noodzaken ons hier toe. Hier ontstaat een mooie kans voor jou! Jij als procesmanager helpt ons komend jaar om het Uitvoeringsprogramma Circulair Bouwen IBR in te bedden in de werkwijze van het IBR.


De doelstelling van deze opdracht is het realiseren van een organisatie voor het uitvoeren van het Uitvoeringsprogramma Circulair Bouwen IBR en het bundelen van alle aanpalende deelprojecten binnen de scope, waarbij de planning, budgetten en capaciteit van de deelprojecten op elkaar zijn afgestemd. Daarnaast ben je onderdeel van de stuurgroep waarin verantwoording wordt afgelegd aan de opdrachtgever.


Van jou wordt verwacht dat je zelfstandig in staat bent om een concreet uitvoeringsprogramma op te zetten en te begeleiden met als resultaat dat binnen het IBR medio 2021 een adequate organisatiestructuur draaiende is. Deze organisatiestructuur is adequaat als:

 • De opdrachtgever op de hoogte is van de stand van zaken en zicht heeft op toekomstige ontwikkelingen;
 • Managementteam IBR gerapporteerd wordt voor status stand van zaken en benodigde capaciteit voor FTE-inzet;
 • De inhoudelijke projecten aansluiten op het uitvoeringsprogramma en een doorontwikkelings-component voor de IBR inzit, zoals kennisontwikkeling m.b.t. circulair bouwen of aangepaste werkwijze richting circulair bouwen.


Dit ga je doen:

 • Zorgdragen voor een uitvoeringsprogramma op het gebied van circulair bouwen.
 • Sturing op resource planning en correcte invulling voor het uitvoeringprogramma.
 • Het uitvoeren en begeleiden van het vastgestelde uitvoeringsprogramma binnen het Ingenieursbureau;
 • Het aanscherpen c.q. nader invullen van het uitvoeringsprogramma.


Wat bieden wij?

 • Veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven.
 • Een aantrekkelijk salaris (afhankelijk van je ervaring) conform de Cao Gemeenten en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Ontwikkeling, persoonlijke begeleiding en opdrachtmanagement.
 • Reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer.
 • Een netwerk van enthousiaste professionals binnen het fysieke domein en overlappende passie binnen het werkveld.
 • Deze opdracht is ook op ZZP basis in te vullen.
Wat breng je mee?

Als Procesmanager heb je een breed takenpakket en bijbehorende verantwoordelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor het borgen dat de projecten onder het Uitvoeringsprogramma en budgetten gedurende het project beheerst worden. Hierbij is afstemming binnen de stuurgroep met opdrachtgever en intern IBR overleg met MT-lid en opgave coördinator Circulair van groot belang. Je bent communicatief vaardig en in staat om op meerdere niveaus en met verschillende mensen te communiceren. Daarnaast kan je zelfstandig werken en ben je een zelfstarter. Je bent kritischop je eigen werk en dat van anderen. Je bent ondernemend, je steekt graag je handen uit de mouwen. Je bent in staat om een abstract proces te implementeren en bruikbaar te maken voor de werkvloer en heb je ervaring met het leiden van een team.


Eisen

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding;
 • Je hebt minimaal 10 jaar ervaring als procemanager/projectmanager met bouwprojecten (GWW, vastgoed, utiliteit, etc), opgedaan in de afgelopen 15 jaar;
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in project-/procesmanagement in duurzame energie en/of circulaire (bouw)projecten;
 • Je hebt minimaal 5 ervaring in projecten waarbij meerdere disciplines bij elkaar komen, opgedaan in de afgelopen 10 jaar.


Wensen


 • Je beschikt over relevante werkervaring als procesmanager bij een gemeente met meer dan 175.000 inwoners;
 • Je hebt kennis en ervaring in innovatie-management;
 • Je hebt aantoonbare technische kennis die relevant is voor circulaire vraagstukken in de bouw, zoals technische opleiding/cursussen en/of kennis zoals materiaalkunde, betonkennis.


Solliciteren

Wil je meer weten over deze vacature? Bel dan snel met Frans Kenter via 0634170422 of stuur een mail naar frans@tripledetachering.nl
Direct solliciteren kan uiteraard ook.

Loading ...
Loading ...

Deadline: 06-04-2024

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...