Job type: Parttime

Loading ...

Job content

Functieomschrijving

De afdeling Front-end Services maakt onderdeel uit van Directie Technology van de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). De afdeling Front-end Services, specifiek het productteam NPO Start & Players zoekt een handson projectmanager VOD NPO Start.

Taken
Samen met het technisch productteam zorg je ervoor dat het Video On Demand (VOD) platform voldoet aan de gestelde eisen om de uitzenddoelstellingen en distributie van content mogelijk te maken. Het continu door ontwikkelen van het VOD platform om ook in de toekomst voorop te blijven lopen en het antwoord te zijn én te blijven op het veranderende kijkgedrag van de consument zijn belangrijke doelstellingen waar jij aan bijdraagt.

We zoeken een echte hands-on projectmanager die ijzersterk is het regelen en analyseren van diverse vraagstukken. Je durft te bellen en maakt heldere afspraken. Het aanjagen van projecten en de drive om projecten volgens de gestelde doelen en tijden te halen heb je in je. Het is een pré als je ervaring hebt in de mediawereld en/of de ICT wereld. We zoeken iemand op HBO-denkniveau. Je hebt geen 9-5 mentaliteit. Last but not least, je bent een zelfstarter én een teamplayer.

Als technisch projectmanager werk je aan en beheer je één of meer toegewezen aandachtsgebieden van het VOD platform. Aandachtsgebieden die wij kennen zijn onder meer:
 • front end & UX ontwikkeling;
 • payment & billing;
 • technische doorontwikkeling CMS en metadatasystemen;
 • backend (CDN, streaming, transcoding).
Het beoordelen van ontwerpvoorstellen op geschiktheid, consistentie en company voice, het uitvoeren van acceptatietests (testplan inrichten, testen en usability), het beoordelen van opgeleverde diensten en het adviseren van leidinggevenden en stakeholders over finale acceptatie zijn belangrijke verantwoordelijkheden.
Je neemt opgeleverde nieuwe en herziene producten in beheer. Zo zorg je voor de juiste instructie en documentatie bij de in gebruik name hiervan. Vanzelfsprekend rapporteer je regelmatig over de resultaten. Op sommige onderdelen werken wij met externe partijen. Het beoordelen van deze dienstverlening, welke is vastgelegd in SLA’s, ligt bij jou. Binnen de afdeling Technologie werken wij in multidisciplinaire teams (gebaseerd op agile principes).

Jouw profiel
Een afgeronde HBO- of WO-opleiding, minimaal 3 ervaring op het gebied van de ontwikkeling van online toepassingen zorgen voor een match;
Google Play (Android) en de Apple App Store (IOS) hebben geen geheimen voor je. Je bent bekend met de ontwerpprincipes van mobiele platformen, web en smart TV. Wanneer je kennis hebt van SEO en/of Elastic Search maakt dat jouw profiel interessanter.
Je hebt een brede interesse in beheer van ICT-ketens en je hebt begrip van integraties van verschillende systemen;
Technisch inzicht, analytisch- en probleemoplossend vermogen, positief kritisch meedenken, nauwkeurigheid, pro-activiteit, initiatief, zelfstandigheid, communicatief vaardig en het zijn van een teamspeler maken productcoördinatoren succesvol binnen onze organisatie.
Tot slot ben je up-to-date met betrekking tot de laatste technologische ontwikkelingen op het gebied van online en VOD. Ervaring binnen een broadcast- of mediabedrijf zorgen voor een match.

Functie eisen

 • Beschikt minimaal over een afgeronde relevante opleiding op universitair- of HBO niveau
 • Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van de ontwikkeling van online toepassingen zorgen voor een match
 • Ervaring met Google Play en de App Store
 • Je bent bekend met de ontwerpprincipes van mobiele platformen, web en smart TV
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift

Functie wensen

 • Kennis van SEO en/of Elastic Search

Extra informatie

 • Plaats Hilversum
 • Opleidingsniveau HBO/WO
 • Aantal uur 32 - 36 uur per week
 • Startdatum 22-11-2021
 • Geschikt voor ZZP? Ja
 • Thuiswerken mogelijk? N.t.b.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 16-12-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...