Salary: €2.920 - €4.012 per maand

Loading ...

Job content

Functieomschrijving

De TU Delft heeft de ambitie om actief bij te dragen aan de duurzame samenleving van de 21ste eeuw. Door grenzen te verleggen in technologisch onderzoek, ingenieurs op te leiden die midden in de maatschappij staan en door samen met bedrijven kennis te vertalen naar innovaties.

De Directie Communication helpt de universiteit deze ambitie vorm te geven door de 27.000 studenten en 6.000 medewerkers geïnformeerd en betrokken te houden. Net als bedrijven, beleidsmakers, alumni, en natuurlijk scholieren die aan de TU willen studeren.

De Directie Communication leidt dat alles in goede banen, ook binnen de organisatie zelf. Dat doen we met 150 communicatiemedewerkers - verdeeld over faculteiten, ondersteunende diensten en een centrale afdeling – die met elkaar gebruik maken van een breed spectrum aan communicatiemiddelen en competenties. Je wordt in deze functie gedetacheerd naar de directie Education & Student Affairs (ESA).

De directie ESA heeft een eigen communicatieteam. ESA Communications bestaat uit 7 medewerkers en is de sparringpartner voor interne communicatie over onderwijs en studentenzaken die voor alle faculteiten geldt. Het team adviseert, regisseert en coördineert de communicatie richting 5 doelgroepen; aankomende studenten, huidige studenten, docenten, PhD’s en ESA medewerkers.

Functiebeschrijving
De TU Delft is bezig met de voorbereidingen om de studenten weer welkom te heten op de campus. Het zal straks voor iedereen even wennen zijn. De huidige eerste jaarstudenten hebben voornamelijk online college gehad en de oudere jaarstudenten zitten al ruim 1,5 jaar in deze situatie. Voor het vergroten van hun studentenwelzijn en de binding met hun opleiding en de instelling, gaat de TU Delft verschillende initiatieven opzetten waaronder meer sociale contactmomenten tussen studenten onderling en met docenten. Tevens richten we ons op een proactieve benadering van kwetsbare studenten en studenten met zorgen over hun welzijn. Hiervoor ontwikkelen we informatiemateriaal en verbeteren we de informatievoorziening over bestaande vormen van ondersteuning.

Voor een periode van 6 maanden zoeken wij per direct een projectleider die samen met student-assistenten de regie, organisatie en communicatie doet van de ‘Welcome back to campus’ activiteiten voor alle TU Delft studenten. Je bent verantwoordelijk voor het (verder) professionaliseren van de communicatie hierover naar (internationale) studenten. We verwachten dat je proactief bijdraagt aan de informatievoorziening naar studenten en interne stakeholders van de TU Delft. Daar neem je de communicatie van bestaande initiatieven in mee. Je bent in staat om nieuwe kansen te grijpen en nieuwe ideeën uit te werken. Je werkzaamheden bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Je bent de projectleider van de ‘Welcome Back to Campus’ activiteiten;
 • Je maakt en implementeert een projectplan voor TU Delft brede activiteiten tbv de binding van studenten met de universiteit en hun opleiding;
 • Je stelt meetbare doelstellingen op en zorgt voor een (tussentijdse) evaluatie van het project;
 • Je maakt en implementeert een communicatieplan voor de ‘Welcome back to campus’ activiteiten;
 • Je coördineert een eigen studententeam voor de uit te voeren werkzaamheden tbv het project en het communicatieplan
 • Je ontwikkelt informatiemateriaal over sociaal-emotioneel welzijn en mentale klachten zoals stress, extra aandacht voor vroege diagnostiek en doorverwijzing;
 • Je verbetert de informatievoorziening voor de al bestaande vormen van ondersteuning.

Functie-eisen

Je hebt affiniteit met studenten en je kent de student journey die ze doorlopen. Je bent communicatief en analytisch sterk en werkt zorgvuldig. Deze functie vraagt een proactieve en leergierige houding om de juiste acties te kunnen genereren. Hiervoor werk je nauw samen met zowel je teamgenoten als met andere communicatieteams, het career & counselling centre, faculteiten/opleidingen, onderwijsstaf en studenten.

Daarnaast vraagt deze functie:

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bijvoorbeeld als eventmanager, projectleider, communicatiemedewerker, community manager;
 • Ervaring met het organiseren van evenementen;
 • Kennis en ervaring met de doelgroep is een pre;
 • Kennis en ervaring met social media;
 • Organisatievermogen;
 • Overtuigingskracht;
 • Netwerkvaardigheid;
 • Resultaatgerichtheid, ‘can do mentaliteit’;
 • Goede beheersing van het Nederlands en Engels (mondeling en schriftelijk).

Arbeidsvoorwaarden

 • Het dienstverband is 6 maanden.
 • Een functieomvang van 36-40 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 9 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van € 2.920,- en een maximum van € 4.012,- bruto per maand, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal.

Challenge. Change. Impact!

Universiteitsdienst - Directie Communication

De TU Delft heeft de ambitie om haar bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Door grenzen te verleggen in technologisch onderzoek, ingenieurs op te leiden die midden in de maatschappij staan en samen met bedrijven kennis te vertalen naar innovatie. De Directie Communication helpt deze ambitie vorm te geven. Want die 23.000 studenten en 6.000 medewerkers houden we graag geïnformeerd en betrokken, net als bedrijven, beleidsmakers, alumni, en natuurlijk scholieren die aan de TU willen studeren. Communication leidt dat alles in goede banen, ook binnen de organisatie zelf. Dat doen we met 150 communicatiemedewerkers - verdeeld over faculteiten, ondersteunende diensten en een centrale afdeling – die met elkaar gebruik maken van een breed spectrum aan communicatiemiddelen en competenties.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze vacature, neem contact op met Eduard Pupupin, Manager Communication ESA, E.Pupupin@tudelft.nl of Pieter Stoter, Afdelingshoofd Student Communication. P.E.Stoter@tudelft.nl.

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse in deze vacature? Upload dan uiterlijk op 8 augustus 2021jouw motivatie en CV via de knop ‘Solliciteer nu’.

 • Solliciteren gaat eenvoudig online. Sollicitaties die per email en/of post worden verstuurd nemen we niet in behandeling.
 • Een pre-employment screening kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
FACULTY/DEPARTMENT

University Corporate Office – Communication

JOB TYPE

Marketing and communications

SCIENTIFIC FIELD

not applicable

HOURS PER WEEK

36-40

SALARY

€ 2.920,00 - € 4.012,00

DESIRED LEVEL OF EDUCATION

Higher Professional Education +

VACANCY NUMBER

TUD01301

Back to list
Print this page
Apply Now
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...