Projectmanager POW

Waterschap Scheldestromen

View: 111

Update day: 01-11-2023

Location: Middelburg Zeeland

Category: Executive management

Industry:

Salary: €4.108 - €5.821 per maand

Loading ...

Job content

Een dijk van een uitdaging! Wat zijn jouw werkzaamheden?
 • Als projectmanager binnen de POW werk je aan waterveiligheidsprojecten die stuk voor stuk maatschappelijke relevantie en politiek-bestuurlijke impact hebben. Met jouw kwaliteiten en competenties weet jij belangen te verbinden en resultaten te boeken in projecten met dynamiek op zowel politiek-bestuurlijk als technisch-veiligheidskritisch gebied.
 • Je bent verantwoordelijk voor de effectieve sturing en planning en voor een efficiënte inzet van mensen en middelen waarbij toegekende budgetten, projectkwaliteit en projectvoortgang bij jou in goede handen zijn. Ook zorg je voor samenhang en een lerend karakter van de projecten onderling zowel binnen de POW als binnen de deelnemende organisaties.
 • Als projectmanager schakel je tussen techniek, contract, beheersing en omgeving en weeg je de belangen zorgvuldig af.
 • Jij levert jouw projecten op, draagt deze over aan de (beheer)organisaties en evalueert.
 • De projectopdrachten en -plannen die je maakt zijn SMART, afgestemd met de opdrachtgever en passen binnen de eigen projectenportefeuille en binnen de activiteiten van Rijkswaterstaat en waterschap Scheldestromen. Je houdt daarbij natuurlijk rekening met de politieke, maatschappelijke en organisatorische haalbaarheid.
 • Voor de realisatie van de doelen en resultaten, inclusief bijbehorende consequenties, creëer je draagvlak bij in- en externe betrokkenen.
 • Je verbindt bestuurlijke belangen, de projectdoelstellingen en de mogelijkheden van marktpartijen. In je aansturing van het projectteam inspireer je de teamleden en creëer je een optimale samenwerking. Dit doe je door hen adequaat te ondersteunen, te begeleiden en aan te sturen.
 • Je hebt afwisselend en voor de samenleving relevant werk met veel in- en externe contacten. Je onderhandelt met (markt)partijen en bouwt en onderhoudt een sterk en relevant netwerk.
 • Vanuit jouw rol en functie wordt verwacht dat je de belangen kunt afwegen, verbindingen kunt maken en knopen kunt doorhakken om zo samen met anderen tot een zo optimaal mogelijke keuze te komen. Je bent wendbaar en toch standvastig als het moet, maar je durft ook gemotiveerd af te wijken van afspraken als de situatie daar om vraagt.
 • De werkzaamheden zijn gericht op de projecten binnen de POW. Indien nodig/gewenst bestaat ook de mogelijkheid voor inzet binnen andere projecten van het waterschap.
Waar kun je op rekenen?
Het waterschap is een flexibele werkgever, waardoor je werk en privé goed kunt combineren. We kennen flexibele werktijden: je kunt werken tussen 7:00 en 19:00 uur. Ook bieden we goede faciliteiten om deels vanuit huis te werken, wat op dit moment het geval is. Binnen de organisatie is er een informele werksfeer waarbij je veel verantwoordelijkheden krijgt in het uitvoeren van je werk.

Wat bieden we nog meer?
 • Je start met een jaarcontract. Bij goed functioneren wordt dit hierna omgezet in een vast dienstverband.
 • Bovenop het salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB), dit is 21% van je brutosalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget laat uitbetalen.
 • Vergoeding woon-werk verkeer van € 0,19 per kilometer op declaratiebasis.
 • Wanneer je een dienstreis moet maken, zijn er auto’s van het waterschap beschikbaar.
 • Thuiswerkvergoeding van € 3,- per hele thuisgewerkte dag.
 • We werken zoveel mogelijk digitaal. Je krijgt daarom een laptop, iPad en iPhone 11 in gebruik.
 • Ruime scholingsmogelijkheden én een Persoonsgebonden Basis Budget van € 6.000,- per vijf jaar. Dit kun je inzetten voor vitaliteitsdoelen en voor loopbaanontwikkeling.
 • Een beoordelingssysteem waarbij je functioneren gekoppeld is aan salarisverhoging.
 • Collectieve zorgverzekering bij diverse zorgverzekeraars.
 • Aantrekkelijke pensioenregeling bij ABP pensioenfonds.
 • Een actieve personeelsvereniging.
 • Goede faciliteiten en ict ondersteuning om thuis te werken. Standplaats: waterschapskantoor Middelburg
Salarisindicatie: minimaal € 4.108,- en maximaal € 5.821,- bruto per maand (salarisschaal 12) + 21% IKB van dat salaris
Opleidingsniveau: wo
Dienstverband: tijdelijk voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband
Aantal uren per week:36

Projectorganisatie Waterveiligheid
Sinds 1 januari 2016 is de Projectorganisatie Waterveiligheid (POW) actief. De POW is een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat en waterschap Scheldestromen om in Zeeland projecten op het gebied van waterveiligheid uit te voeren. Met andere woorden: we voeren waterveiligheidsprojecten uit die de Zeeuwse burger beschermen tegen overstromingen! In het samenwerkingsverband willen we leren van elkaar en samen een robuuste kennisorganisatie vormen die gesteld staat voor de opgaven op het gebied van waterveiligheid, nu en in de toekomst. Daarvoor heeft de POW een blauwdruk ontwikkeld hoe een waterveiligheidsproject in Zeeland opgepakt moet worden. In verband met het groeiende aantal projecten wordt binnen de POW een nieuw Integraal Projectmanagementteam (IPM-team) ingericht. De vijf disciplines binnen zo’n team zijn Projectmanagement, Projectbeheersing, Omgevingsmanagement, Technisch Management en Contractmanagement. Het nieuwe team gaat samen met collega’s aan de slag om het uitdagende uitvoeringsprogramma tot een goed einde te brengen. Wat breng je mee?
 • Je hebt een WO werk- en denkniveau, aantoonbaar door opleiding en tenminste 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt affiniteit met Civiele Techniek/weg- en Waterbouwkunde.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het leidinggeven aan (bij voorkeur) grotere projecten.
 • Je hebt relevante ervaring met het aansturen van marktpartijen zoals bouwbedrijven, ingenieursbureaus, installateurs en software-ontwikkelbedrijven.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagementmethoden en -technieken, zoals IPM en risicomanagement.
 • Je hebt lef, bent een teamplayer en verbinder en nieuwsgierig ingesteld.
 • Je bent resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en ondernemend.
 • Je bent klantgericht en organisatiesensitief.
 • Je kunt strategisch denken in scenario’s en handelt innovatief.

Team Ingenieursbureau (IB)
Als projectmanager POW maak je onderdeel uit van team IB, het ingenieursbureau van het waterschap. Dit team, dat bestaat uit zo’n 30 collega’s, is verantwoordelijk voor uitvoering van de (investerings)projecten van het waterschap op gebied van waterkeringen, watersystemen, afvalwaterketen en wegen. Ieder heeft daarin zijn of haar eigen rol, maar samen kijk je continue waar het nog beter kan. De projectmanager POW werkt voornamelijk aan waterveiligheidsprojecten binnen het samenwerkingsverband POW, maar kan ook ingezet worden voor andere projecten binnen het waterschap.
Nieuwsgierig?
Als je meer wilt weten over de functie, kun je contact opnemen met Michiel Pouwer, resultaat coördinator Projecten Realiseren. Telefoonnummer: 06 20545705.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Yolanda van Leeuwen, medewerker PO: telefoonnummer 06-10422364,

De procedure
Je kunt je sollicitatiebrief en cv tot en met dinsdag 31 augustus a.s. uploaden via de knop ’Solliciteren’.

Een selectieassessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure en wordt afgenomen door Verschoor en Oudshoorn.

De gesprekken vinden plaats op 15 september a.s.

Waterschap Scheldestromen zoekt graag zelf zijn kandidaten, dus deze vacature is géén uitnodiging tot acquisitie.
Loading ...
Loading ...

Deadline: 16-12-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...