Loading ...

Job content

Opleidingsniveau
WO
Aantal uren
36 uur
Vakgebied
Management, Welzijn
Salarisindicatie
€ 5457 - € 7675 p.m.
Solliciteer vóór
25 november 2021
Contractvorm
Onbepaalde tijd

Jouw functie

Loop jij warm voor de wijkteams en onze supergedreven medewerkers, die zich met hart en ziel inzetten voor en met de Rotterdammers die ons nodig hebben?

Als rayonmanager (afdelingshoofd) van Rayon Noord Buiten geef je leiding aan 9 wijkteams, bestaande uit ambtelijke medewerkers en medewerkers van onze samenwerkingspartners, in totaal ongeveer 150 medewerkers.

Je bent verantwoordelijk voor de resultaten van de wijkteams en voor de ontwikkeling van je medewerkers. Dit, in een situatie waarin de druk op de wijkteams groot is en de context buitengewoon dynamisch en uitdagend: er komen nieuwe taken op de wijkteams af zoals de hulpverlening aan de gedupeerden van de toeslagenaffaire, de wachtlijsten in de jeugdzorg en de GGZ zorgen voor extra druk en de arbeidsmarkt kent haar eigen uitdagingen.
Jij bent bekend met de dynamiek van een grote uitvoeringsorganisatie, en begrijpt welke rol jij kan en moet spelen om de kwantitatieve en kwalitatieve resultaten van de wijkteams te halen.

Je bent een stevige sparringpartner en coach voor de teamleiders aan wie je leidinggeeft, en stimuleert hun eigenaarschap en hun groei als individu en als team. Bij calamiteiten ondersteun je je team, en weet je adequaat te acteren.

Je stuurt op samenwerking en bouwt en onderhoudt in- en externe netwerken, treedt op als boegbeeld van het rayon en de gemeente, en bevordert de afstemming tussen netwerk/-relatiepartners

Daarnaast bereiden we de nieuwe inkoop voor en heeft de stedelijke ambitie Wijk aan Zet ook impact op de wijkteams. Ook deze ontwikkelingen vragen van jou een bijdrage. Kortom, je hoeft je niet te vervelen!

Je maakt verder deel uit van een relatief nieuw en energiek MT. Om alle opgaven beter het hoofd te bieden zijn we deze zomer gestart met een doorontwikkeltraject voor onze eigen directie. Het gaat hierbij om:

 • Het versterken en dichterbij organiseren van de ondersteuning van de wijkteams en de Vraagwijzer
 • Het verstevigen van de grip op de kwaliteit van ons klantproces en het vergroten van de eenduidigheid
 • Een effectievere besluitvorming en -organisatie inclusief een betere aansluiting van beleid op de uitvoering
Als rayonmanager word je uitgedaagd om aan deze ontwikkeling in de verschillende fasen (ontwikkeling, implementatie, uitvoering) een actieve bijdrage te leveren. Altijd vanuit het belang en het perspectief van de uitvoering en de Rotterdammer, maar met oog voor het grote geheel.

Tenslotte ben je verantwoordelijk voor enkele afdelingsoverstijgende thematische portefeuilles. In voorkomende gevallen vervang je je collega-rayonmanagers of de directeur.

Jouw profiel

Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling zoekt inspirerende en inclusieve leidinggevenden! Ben jij niet bang om een voortrekkersrol te vervullen? Lees dan verder!

Je geeft richting door op inspirerende wijze je visie uit te dragen en door je manier van communiceren. Je bent het boegbeeld van het rayon, en realiseert je dat je een voorbeeldfunctie hebt, waarmee je anderen kunt inspireren. Met wendbaarheid en lef neem je de organisatie mee in complexe veranderingen. Daarbij durf je ook minder voor de hand liggende keuzes te maken.

Samenwerken gaat je goed af omdat je je goed kunt inleven in de ander en omgevingsbewust bent. Je hebt het vermogen te verbinden op zowel de inhoud als op de relatie. Je kunt blokkades wegnemen en reflectie en tegenspraak organiseren. Je geeft ruimte, vertrouwen én verantwoordelijkheid aan je teamleiders en medewerkers en je bent toegankelijk en benaderbaar. Met deze vaardigheden ben je in staat om in een diverse omgeving een inclusieve werksfeer te creëren.

Je ontwikkelt je medewerkers individueel en als team door gebruik te maken van je coachende stijl van leidinggeven. Je geeft vertrouwen en laat ruimte voor professionaliteit van je medewerkers. Bij het vormgeven aan de opgaven van je rayon én de stad toon je durf en leiderschap.

Andere zaken die wij belangrijk vinden in jouw profiel:

 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de uitvoering in het sociale domein
 • Je hebt aantoonbare managementervaring in een vergelijkbare complexe organisatie
 • Je hebt academisch werk- en denkniveau
 • Je bent koersvast en vasthoudend
 • Je bent zakelijk en verbindend
 • Je bent een bouwer die zich graag voor langere tijd ergens aan committeert
Als laatste geven we je graag mee dat we bij de invulling van deze vacature aandacht hebben voor diversiteit. Dit betekent dat we op zoek zijn naar een kandidaat die een aanvulling is op de zittende MT leden.

Ons aanbod

Je krijgt bij ons de kans om te werken in een relatief nieuw MT. Onze directeur, Josine Meurs, en twee van de zes MT-leden zijn afgelopen jaar gestart binnen de directie. Samen met jou willen we bouwen aan de wijkteams, en goede dienstverlening voor de Rotterdammer. Dat alles in een gemeente met grote ambities.

Verder bieden wij je onder andere:

 • Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring én de zwaarte van de aan jou toegewezen portefeuilles bedraagt je salaris maximaal € 7.675,- (schaal 15) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Aanstelling in een aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden
 • Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Extra verlofuren? Studie? Of heb je liever een fiets? Het kan allemaal!
Make it happen!
Solliciteer vandaag nog op deze uitdagende baan via de knop ’Solliciteer’.

De afdeling

De Rotterdamse wijkteams zijn de centrale kracht in de stedelijke zorg en hulpverlening. We verlenen basishulp aan Rotterdammers met meervoudige problematiek en verwijzen door naar specialistische hulp als dat nodig is. We werken integraal en staan voor de menselijk maat. Onze medewerkers zijn supergedreven en werken met hart en ziel voor en met de Rotterdammers die ons nodig hebben.

We werken samen met de Vraagwijzer, het gratis loket van de gemeente voor vragen en advies over gezondheid, schulden, opvoeding en wettelijke zaken. Ook werken we samen met ons netwerk in de wijk (huisartsen, geloofslocaties, buurthuizen, etc.), zorgaanbieders en andere gemeentelijke afdelingen. De wijkteams zijn multidisciplinaire teams die gevormd worden door professionals van verschillende organisaties. De wijkteams zijn in vier rayons ingedeeld en zijn onderdeel van het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling.


Onze organisatie

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 650.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling stimuleert maximale ontplooiing van talent in een gezond lichaam. Daarbij gaan we uit van de kracht van de Rotterdammers, ook als zij niet op eigen benen kunnen staan. Het streven is dat iedereen zijn talent ontwikkelt, leert en/of werkt, maatschappelijk actief is als leren of werken niet kan en zorgt voor de eigen gezondheid. Sport, cultuur, onderwijs en basale zorg dragen daaraan bij. We bieden lichte ondersteuning als de omgeving die niet kan bieden. Of intensievere zorg waar echt noodzakelijk. Dat doen we in opdracht van het college en gebiedscommissies en samen met maatschappelijke partners.

Heb je interesse?

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je brief richten aan Josine Meurs, directeur Maatschappelijke Ondersteuning in de Wijk, te bereiken via 0655 764 223.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Margot Reijnhoudt, MD-adviseur van het cluster MO, via 0651 350 795.

Procedure

 • Wij ontvangen je reactie graag uiterlijk 24 november
 • We streven ernaar de procedure voor 1 januari 2022 af te ronden
 • Voorafgaand aan een arbeidsvoorwaardengesprek kunnen referenties worden ingewonnen
 • Een ontwikkelassessment of Talent Motivatie Analyse (TMA) kan onderdeel uitmaken van de procedure

Bij Gemeente Rotterdam hechten we veel waarde aan integriteit, diversiteit, het creëren van gelijke kansen en interne doorgroeimogelijkheden. Wil je solliciteren?Lees hierwaar we waarde aan hechten. Als bedrijf of zelfstandige aan de slag voor Gemeente Rotterdam? Lees meer overexterne inhuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...