Redacteur KvK / Digitaal Ondernemersplein

The Smart Engine

View: 98

Update day: 02-06-2023

Location: Utrecht

Category: TV / Media / Newspaper

Industry:

Salary: € 65 per uur

Loading ...

Job content

Heb jij een passie voor het fiscaal-juridisch vakgebied én heb je een vlotte pen? Als partnerredacteur Digitaal Ondernemersplein – Belastingdienst werk jij voor ondernemers. Je schrijft op basis van overheidsinformatie aansprekende B1-teksten om het leven van ondernemers makkelijker te maken. Hierbij is geen dag hetzelfde. Jouw werkzaamheden liggen in het verlengde van fiscale ontwikkelingen en politieke beslissingen. Dat maakt je werk uniek en inhoudelijk extra interessant. Vanuit jouw rol ga je aan de slag om begrijpelijke content te maken in samenwerking met partnerorganisaties.

Opdrachtomschrijving

Als partnerredacteur Digitaal Ondernemersplein – Belastingdienst ben je de liaison tussen de inhoudsdeskundigen van de Belastingdienst en de redactie van Ondernemersplein. Belangrijke taak is het versterken van de redactionele samenwerking tussen de inhoudsdeskundigen van de Belastingdienst en Ondernemersplein. Als partnerredacteur Belastingdienst zorg je voor het uitwerken, optimaliseren (SEO) en up-to-date houden van de content van de Belastingdienst op Ondernemersplein. Je volgt de fiscale actualiteit op de voet en je kunt deze onderwerpen in eenvoudig Nederlands (B1) uitleggen. Als redacteur ga je inspirerende, leesbare en vindbare content maken en onderhouden. Dat doe je volgens planning maar ook door proactief op de actualiteit in te springen. Daarbij houd je de wensen en behoeften van de ondernemers scherp voor ogen, zonder de belangen van de betrokken partnerorganisaties uit het oog te verliezen. Je werkt in het redactieteam van Ondernemersplein waar partnerredacteuren van diverse overheidsorganisaties werken. Als ervaren redacteur heb je oog voor ondernemerssignalen en vertaal je dit naar relevante content. Je neemt deel aan de samenwerkende redactie en creëert content op basis van een contentstrategie en ondernemersfeedback. Je analyseert en verwerkt feedback en (be)zoekgedrag.

In nauwe samenwerking met redacteuren van diverse overheidspartners, zoals KVK, RVO en CBS, zorgen we dat ondernemers één antwoord van de overheid krijgen op hun vragen. Met jouw aantoonbare ervaring op het gebied van contentontwikkeling én fiscale kennis werk je mee aan relevante informatievoorziening voor ondernemend Nederland. Samenwerken en verbinden staan bij jou hoog in het vaandel. Daarbij neem je collega’s makkelijk mee in jouw enthousiasme en vakkennis. Je werkt zorgvuldig, handelt politiek sensitief, zoekt actief naar mogelijkheden en weet kansen te benutten. Je werkt secuur, je doet wat je zegt en zegt wat je doet. En je vindt het leuk om in de idee-vorming al gezamenlijk op te trekken om zo tot sterke contentconstructies te komen.

Kandidaatomschrijving

Je bent communicatief en verwoordt gedachten helder en vlot, brengt mondeling en schriftelijk een boodschap begrijpelijk over aan anderen en weet hierbij hun aandacht vast te houden. Ook ben je creatief, je bekijkt situaties vanuit verschillende invalshoeken. Kan vaststaande interpretatiekaders loslaten, komt tot alternatieve, oorspronkelijke en vernieuwende ideeën. Je hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk. Je ontwikkelt je eigen kennis over het vakgebied en benut deze kennis effectief voor de eigen functie of organisatie. Je overziet de delen en het geheel van ontwikkelingen, vraagstukken, gegevens, opdrachten en projecten en begrijpt hoe deze elementen met elkaar samenhangen. Je bent in staat dit inzicht op effectieve manier te vertalen naar handelen.

Eisen

  • Je hebt een afgeronde hbo opleiding Communicatie, Journalistiek of op het gebied van fiscaal recht of fiscale economie
  • Je bent deskundig op het gebied van redactiewerk en het schrijven van duidelijke en toegankelijke webteksten
  • Je hebt kennis van taalniveaus (B1) van teksten en gevoel voor wettelijke kaders
  • Je hebt fiscaal-juridische vakkennis
  • Je hebt recente (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met Google Analytics (of vergelijkbaar)
  • Je hebt recente (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met high volume websites
  • Je hebt recente (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met doelgroepgericht schrijven
  • Je hebt recente (in de afgelopen 5 jaar) en minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met webredactie in een klantgerichte en/of commerciële omgeving

De opdracht

Duur opdracht : 1 juni 2023 tot 1 juni 2024 (met optie op verlenging van 1 jaar)
Uren/week : 32 uur
Standplaats : Utrecht en remote
Tarief : 65 euro per uur
Loading ...
Loading ...

Deadline: 17-07-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...