Position: Entry level

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

De afdeling Juridische Zaken is op zoek naar een secretaresse! Ben jij een kei in het stroomlijnen van juridische processen, het signaleren van bijzonderheden en stuur jij actief aan op prioriteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In deze functie ondersteun je de afdeling Juridische Zaken. Deze afdeling bestaat - naast jou - uit 2 juristen/(ex-)advocaten, met specialisaties gezondheidsrecht en arbeidsrecht, en een stagiaire. Juridische Zaken houdt zich bezig met juridisch advieswerk binnen de organisatie (raad van bestuur, management, zorgverleners, ondersteunende diensten) en vertegenwoordigt Treant in gerechtelijke procedures naar aanleiding van o.a. (tucht)klachten, aansprakelijkstellingen, arbeidsgeschillen. Er is een grote toevoer aan juridische vragen, zaken en procedures. Je kunt denken aan gezondheidsrechtelijke vragen (patiëntenrechten, beroepsgeheim, medisch dossier), schade vraagstukken, beleidsadvisering, samenwerkingsovereenkomsten, inkoopcontracten, etc.

Als secretaresse houdt je het overzicht in al deze lopende zaken en zorg je ervoor dat de juristen zo efficiënt en optimaal mogelijk kunnen werken. Je stroomlijnt de juridische processen, signaleert bijzonderheden en stuurt actief aan op prioriteiten. .

Ten aanzien van je werkzaamheden kun je o.a. denken aan
 • Dossierbeheer (claims, klachten, gerechtelijke procedures, interne adviezen);
 • Agendabeheer;
 • Post- en e-mailbehandeling;
 • E-archivering;
 • Bewaken van juridische termijnen;
 • Voorbereiden werkoverleggen en bijhouden takenlijsten;
 • Opstellen en bijhouden (jaar)overzichten;
 • Opstellen en verzenden van correspondentie en indienen van processtukken;
 • Aanmelden en bewaken claims/termijnen bij onze verzekeraar;
 • Telefonisch en schriftelijk contact met collega’s, wederpartijen, rechtbanken en tuchtcolleges;
 • Coördineren van informatiestromen;
 • Opvragen en doorsturen van medische informatie;
 • Optimaal stroomlijnen en structureren van (juridische) werkprocessen;
Het team

Juridische Zaken valt onder het Bureau raad van bestuur. Je formeel leidinggevende is de bestuurssecretaris van de raad van bestuur. Op dagelijkse basis ontvang je leiding van de juristen. Daarnaast stem je ook zaken af met het secretariaat van het Bureau raad van bestuur.

Je werkplek is een mix van werken op locatie in Hoogeveen (Bethesda) en Emmen (Springplank) en daarnaast thuiswerken. Ook de juristen werken gemiddeld 1-3 dagen per week thuis. Ook na corona zal gedeeltelijk thuiswerken vermoedelijk de norm blijven. De dinsdag is de vaste dag waarbij juristen en ondersteuning samen in Hoogeveen (Bethesda) werken voor de onderlinge afstemming en natuurlijk de nodige gezelligheid.

Wij zoeken een betrouwbare, flexibele en professionele (juridisch) secretaresse. Je bent representatief, hebt een proactieve houding en je kunt zelfstandig werken. Je bent goed in het structureren van een veelheid aan juridische zaken en informatiestromen. Je kunt goed de hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden en signaleert wanneer zaken spoed hebben en zorgt ervoor dat deze actief worden opgepakt. Je wacht niet alleen op specifieke instructies van de juristen, maar neemt ook zelf initiatief. Je bent daarbij niet bang om de telefoon op te pakken of je in zaken vast te bijten wanneer nodig.

Integriteit en het goed omgaan met vertrouwelijke en gevoelige informatie (medisch en niet-medisch) is zeer belangrijk. Daarnaast ben je secuur en oplettend in je werk. Snel schakelen tussen verschillende taken en onderwerpen is voor jou geen enkel probleem. Je bent in staat op verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie contacten te onderhouden. Je bent enthousiast en betrokken en draagt graag je steentje bij aan een professionele afdeling Juridische Zaken.

Kortom, jij bent de steunpilaar waar wij op kunnen bouwen.

Je beschikt minstens over een diploma secretaresse niveau 4 en hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (woord en geschrift). Je hebt een uitstekende beheersing van Ms Office en Outlook.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Een salaris van minimaal € 1.938,00 en maximaal € 2.882,00 bruto fulltime per maand (CAO ziekenhuizen FWG 35). Het betreft een nieuw in te richten functie en zal later opnieuw bekeken worden.
 • Vakantietoeslag (8,33%)
 • Eindejaarsuitkering (volledige 13e maand)
 • Kom je met de auto? Bij ons kun je gratis parkeren
 • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met daarin aantrekkelijke regelingen zoals extra reiskostenvergoeding en diverse collectieve verzekeringen
 • Een uitdagende functie in een professioneel team
 • Diverse online trainingen en cursussen, zoveel jij maar wilt!
Werk je bij Treant Zorggroep dan ga je voor vakmanschap en ben je oprecht betrokken bij patiënten, cliënten en collega’s. Bij ons vind je een dynamische werkomgeving met een open sfeer, veel doorgroeimogelijkheden en korte lijnen. Wij zijn duidelijk naar elkaar; we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Ondernemerschap tonen voor een beter resultaat en klanttevredenheid stellen we zeer op prijs. We verwachten dat iedereen zorgvuldig omgaat met onze schaarse en kostbare middelen. Met 260 medisch specialisten en 6300 medewerkers zijn we de grootste werkgever van ons verzorgingsgebied.
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS