Job type: Fulltime, Freelance/ZZP

Loading ...

Job content

Werken bij de Rechtspraak betekent een bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving. Ook als administratief medewerker draag je hier actief aan bij door te zorgen dat de zaken zowel voor als na de zitting goed worden afgehandeld. Spreekt dit je aan? Lees dan verder.

Het gerechtshof Den Haag behandelt rechtszaken op het gebied van het belastingrecht, civiel recht en strafrecht in hoger beroep. In het gerechtshof Den Haag werken ongeveer driehonderd medewerkers. De rechters in hoger beroep – raadsheren genaamd – en de juridisch medewerkers behandelen de rechtszaken ter zitting en schrijven de uitspraken. Als administratief medewerker werk je nauw samen met de andere administratieve medewerkers, de juridisch medewerkers en de raadsheren in een informele en collegiale sfeer.

Team Administratie

Het team Administratie werkt met ongeveer twintig collega’s voor de afdelingen Civiel recht en Belastingrecht van het hof. Zij ondersteunen de raadsheren in de administratieve processen rondom de hoger beroep zaken.

Wij zoeken een ervaren senior administratief medewerker / medewerker verwerken en behandelen die onze administratie voor de afdeling Handel komt versterken.

Wat je gaat doen

Als senior administratief medewerker heb je een gevarieerd takenpakket. Je bent, zowel voor als na de zitting, verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de zaken. Een tijdige en juiste verwerking van zaken is van essentieel belang en hierbij ben je gebonden aan de juridische kaders en de interne procedures. Je bent gewend om met dergelijke procedures te werken. Verder ben je een belangrijk aanspreekpunt voor de juridisch medewerkers en de raadsheren. De belangrijkste externe contacten zijn er met de advocatuur en justitiabelen. Je informeert hen over de (voortgang van) zaken.

Functie-eisen

Je bent een ervaren, stressbestendige, senior administratief medewerker. Je kunt zelfstandig werken, maar werken in teamverband past ook goed bij je. Je werkt zorgvuldig, je respecteert regels en procedures, zonder daarbij in starheid te vervallen en je beschikt over goede contactuele eigenschappen. Om deze functie goed te kunnen uitoefenen, heb je daarnaast:

 • een (administratieve of juridische) mbo-opleiding niveau 4 afgerond;
 • minimaal twee jaar werkervaring in een vergelijkbare functie binnen de rechtspraak;
 • ervaring in het werken met verschillende geautomatiseerde systemen;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • ben je 32 tot 36 uur per week beschikbaar.

Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau
  schaal 6
  Maandsalaris
  Min €2.224 – Max. €2.891 (bruto)
  Dienstverband
  Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  Contractduur
  Zie vacaturetekst
  Minimaal aantal uren per week
  32
  Maximaal aantal uren per week
  36

Overige arbeidsvoorwaarden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis en ervaring verder uit te breiden en je persoonlijk te ontwikkelen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de cao Rijk:

 • Een salaris in schaal 6 (minimaal € 2.224,- bruto met een doorgroei tot € 2.891,- bruto op basis van 36 uur).
 • In principe wordt een arbeidsovereenkomst geboden voor de duur van één jaar (artikel 2.2 Arbeidsovereenkomst cao Rijk). Bij goed functioneren behoort verlenging of een vast contract tot de mogelijkheden.
 • Indien je in vaste dienst bent binnen de overheid staan we open voor detachering vanuit je huidige werkgever.
 • Verlof van 144 vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd (bovenwettelijke vakantie-uren en eventuele leeftijdsuren). Met dit keuzebudget kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Pensioenopbouw volgens het ABP.
 • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Je kunt direct solliciteren via onderstaande button. Dit kan tot uiterlijk zondag 1 augustus 2021. De sollicitatiegesprekken zijn in de week van 9 augustus 2021.
 • Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Marco Louhenapessy bij het gerechtshof Den Haag, via 06 - 48 13 88 17. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Karin Heemskerk, senior HR-adviseur, via 06 - 21 71 21 07.
 • We vragen je een Verklaring Omtrent het Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.
 • Het gerechtshof Den Haag verwelkomt collega’s van alle achtergronden en oriëntaties en bevordert een inclusieve cultuur waar ieder zich elke dag gerespecteerd en gewaardeerd voelt.
 • Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Gerechtshof Den Haag

Het gerechtshof Den Haag behandelt zaken op het gebied van civiel recht, straf- en belastingrecht in hoger beroep. Met deze zaken komt het gerechtshof geregeld in het nieuws. Het gerechtshof neemt dagelijks beslissingen die rechtstreeks invloed hebben op onze maatschappij. Door voortdurende verbeteringen op het gebied van kwaliteit, vernieuwing van processen en aandacht voor samenwerking met andere gerechten werkt het Haagse hof aan een nog betere aansluiting bij de behoeften vanuit de samenleving.

Kennis vinden we belangrijk bij het Haagse gerechtshof. We hebben dan ook kenniscentra voor cybercrime, verzekeringsrecht, internationaal privaatrecht voor familiezaken en strafrecht internationale misdrijven. Het Haagse hof zet zich met veel enthousiasme in om samen met de andere hoven de appelrechtspraak te innoveren. Binnen het hof worden allerhande mogelijkheden gecreëerd om met elkaar van gedachten te wisselen, of zoals wij dat noemen een ‘rijke conversatie’ te voeren.

Bij het gerechtshof Den Haag werken ruim 250 professionals. Dit zijn raadsheren, juridische en administratieve ondersteuning en bedrijfsvoeringsfuncties. Voor raadsheren en secretarissen organiseren we geregeld onder meer incompanycursussen, op maat gemaakt voor onze professionals. Het maakt onderdeel uit van een ruim opleidingsaanbod. Voor de gerechtsambtenaren kennen we een loopbaanbeleid met onder meer mogelijkheden voor roulatie, detacheringen en stages om tot uitbreiding van ervaring en verdieping van kennis te komen.

Ben je een professional die zich steeds verder wil ontwikkelen, niet schrikt van veranderingen en graag vanuit de eigen expertise meewerkt aan verdere professionalisering en modernisering van de rechtspraak, dan is het gerechtshof Den Haag een uitdagende werkgever voor je.

Gerechtshof Den Haag
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...