Job type: Vaste baan, Contract bepaalde tijd

Loading ...

Job content

Ben jij sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties? Wil jij een bijdrage leveren om door goede samenwerking de plantgezondheid te verbeteren? Lijkt het je leuk om als relatiemanager het aanspreekpunt van onze partners te zijn? Dan is deze functie als relatiemanager plantgezondheid bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) echt iets voor jou!

“In deze functie kan ik hardwerkende partijen samenbrengen om tot een nog mooier resultaat te komen. Alleen gaat misschien sneller, maar samen kom je verder”, aldus Rosalie Driessen, werkzaam bij de NVWA als Relatiemanager.

Waar kom je te werken?
Als relatiemanager ben je een echte spin in het web. Je hebt of ontwikkelt een groot intern en extern netwerk en werkt in het hart van de NVWA-organisatie. Je komt te werken binnen de divisie Regie & expertise van de directie Handhaven, op de afdeling Regie in het team Front.
Jij bent binnen het Cluster Samenwerking en Aansturing verantwoordelijk voor het relatiemanagement met plantaardige keuringsdiensten. Samen met je collega’s beheer je de relaties met externe partners van de NVWA. Het is jouw doel om de samenwerking te ontwikkelen en vlekkeloos te laten verlopen. Je legt verbanden, creëert draagvlak, vangt signalen op en bouwt actief aan samenwerkingsrelaties.

Team Front draagt bij aan de missie van de NVWA om de product- en voedselveiligheid, het welzijn van de natuur en dieren en plant- en diergezondheid te vergroten.

Wat ga je doen?
Binnen het Cluster Samenwerking en Aansturing ben je de regisseur van de samenwerking op het fytosanitaire domein. Je maakt werkafspraken, voert regie over de opdrachtverleningen en je stelt overeenkomsten op. Je zorgt ervoor dat regelmatig overleg plaatsvindt om de voortgang te bewaken en te evalueren en vervult in dat kader de rol van aanspreekpunt. Jij weet interne medewerkers met inhoudelijke expertise te vinden en interne medewerkers weten jou te vinden.
Afhankelijk van jouw kennis, competenties en interesses kunnen je werkzaamheden binnen team Front uitgebreid worden.

Cluster Samenwerking en Aansturing is volop in ontwikkeling. De functie biedt veel ruimte voor eigen inbreng. Daarmee draag je bij aan de doorontwikkeling van het cluster, het team en de afdeling Regie. Je denkt proactief mee over vernieuwingen en ontwikkelingen binnen samenwerkingsverbanden. Door jouw creativiteit, senioriteit en verbindend vermogen worden resultaten behaald.

Werken binnen team Front betekent met grote zelfstandigheid werken in een (inter)nationale, politieke en dynamische omgeving.

Functioneel werk je veel samen met en rapporteer je aan de Coördinerend Specialistisch Inspecteur (CSI) die inhoudelijk het cluster aanstuurt. Hiërarchisch rapporteer je aan de teammanager van team Front.

Functie-eisen

Jij hebt een constructieve houding en kunt een goed gesprek voeren, met oog voor de relatie en stevig als dat nodig is. Je stelt je proactief op en bent innovatief. Daarnaast kun je aantoonbaar adviseren over toezicht- en uitvoeringsbeleid. Je bent creatief in het oplossen van problemen en durft met verbetervoorstellen te komen. Daarnaast sta je open voor de mening van anderen en kun je jouw eigen mening bijstellen. Je bent rol- en taakbewust en komt tot werkbare afspraken. Je bent bestuurlijk- en organisatiesensitief. Jij vindt het echt leuk om de zaken in een complexe omgeving goed te regelen, je voelt je daarvoor verantwoordelijk en bent een echte verbinder.

Daarnaast zien wij graag het volgende:

 • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangetoond door een relevante afgeronde WO-opleiding.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden.
 • Je hebt ervaring met politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Je hebt kennis van handhaving en toezicht.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
 • Je kan goed plannen en organiseren.
 • Kennis van de agrarische sector en/of het fytosanitaire domein is een pré.

Competenties:

 • Samenwerken
 • Analyseren
 • Resultaatgericht
 • Omgevingsbewust

Arbeidsvoorwaarden

 • Salarisniveau schaal 12
 • Maandsalaris Min €4.092 – Max. €6.045 (bruto)
 • Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Waar kom je te werken?

De NVWA is een betrokken, sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Ons werk als toezichthouder staat in het centrum van de belangstelling. Media, politiek, bedrijfsleven en de Nederlandse burgers volgen ons werk kritisch. Bij de NVWA doe je werk met maatschappelijk belang, jouw werk heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, de gezondheid van planten en dieren en het dierenwelzijn in Nederland.

Wat bieden wij jou?

 • Een inwerkprogramma dat past bij jouw functie met begeleiding van ervaren collega’s.
 • Ruime opleidings- en/of coaching mogelijkheden voor jouw verdere professionele ontwikkeling.
 • Waar de functie het toelaat bieden we jou de ruimte om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Er heerst een prettige werksfeer binnen de verschillende locaties en het hoofdkantoor is gevestigd op loopafstand van het Centraal Station in Utrecht.
 • Regelmatig leuke activiteiten met je collega’s, zoals de (inmiddels legendarische) pub-quiz!
 • Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • De sollicitaties worden volgens geldende afspraken in beschouwing genomen, waaronder de CAO Rijk- en NVP-sollicitatiecode.
 • Voor werken bij de NVWA is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
 • Betreft het een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en heb je (nog) geen vast dienstverband als rijksambtenaar, dan start je (in beginsel), ter beoordeling van je geschiktheid, met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.
 • Geef duidelijk in je curriculum vitae aan dat je aan de gevraagde opleidingseisen voldoet.
 • De selectiecommissie kan referenties inwinnen, maar zal dit altijd vooraf met jou afstemmen.
 • Een online screening via bijvoorbeeld zoekmachines of sociale media, kan onderdeel zijn van het selectieproces.
 • Een competentietest en/of een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een uitgebreide screening A of B door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), kan een vereiste zijn voor een aantal functies bij de NVWA (o.a. bij de IOD).

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over de functiegroep Senior Inspecteur

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

Het team Front bestaat uit een team van professionals, die in goede verbinding staan met partners (zowel intern, als extern en zowel nationaal, als internationaal) van de NVWA.

Het team Front draagt als regisseur in de samenwerking met externe partijen, de verantwoording voor het inrichten van een eenduidig aanspreekpunt en afstemming van het NVWA beleid richting de toezichtpartners. Tevens draagt het team bij aan een sterke kennispositionering van de NVWA afdeling Expertise, door vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Het team Front heeft hiertoe een sterk organiserend vermogen.

Verbindend element in het team Front is dat de diverse clusters samenwerken met partners van de NVWA. Dit zijn medehandhavers, private toezichtorganisaties of partijen die toezichtactiviteiten uitvoeren binnen het toezichtgebied van de NVWA.

De verschillende werkzaamheden die hieruit voortkomen zijn in vier clusters ondergebracht: Samenwerking en Aansturing, 2e-lijnstoezicht, Borging & Monitoring en Internationaal.

Elk cluster heeft een CSI die inhoudelijk eindverantwoordelijk is en het werk verdeelt. Het team bestaat uit ongeveer 20 collega’s. Het is een enthousiast en gezellig team, waarbij een goed evenwicht tussen inhoudsgerichtheid en mensgerichtheid belangrijk is.

Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA)

We vinden het in Nederland heel normaal dat de producten die we gebruiken en alles wat wij eten veilig is. Dat dieren goed worden behandeld, ook als ze voor de slacht bestemd zijn. Groente en fruit willen we gedachteloos kunnen consumeren en ook andere producten zijn ‘natuurlijk’ in orde. We willen onbekommerd in de natuur kunnen wandelen en speelgoed voor onze kinderen kopen zonder achterdocht. Als consumenten vertrouwen we daar gewoon op, we nemen het als vanzelfsprekend. En als dat niet zo is, is het land in rep en roer. En terecht. We zijn tenslotte een geciviliseerd en welvarend land.

Maar we vergeten soms dat bedrijven dagelijks hard werken aan die hoge standaard. Dat het voor ondernemers een hele toer is om aan alle geldende wet- en regelgeving te voldoen. We vergeten ook dat de overheid daarop toe ziet. Want veiligheid klinkt zo eenvoudig, maar dat is het niet.

Wat is de NVWA?
De medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werken dagelijks hard om die standaard te behouden. In gesprek met ondernemers in de horeca, de slachterijen, de plantenteelt en met andere producenten ziet de NVWA toe op de voedsel- en productveiligheid, plantgezondheid en het welzijn van dieren, natuur en milieu. Met (inter)nationale wet- en regelgeving in de hand. We gaan uit van vertrouwen, maar tegen ondernemers die het niet zo nauw nemen, treden we stevig op. In het belang van de samenleving. Zo houden we de risico’s klein.

Wat doet de NVWA?
Het werkterrein van de NVWA is breed. Daarom kijken wij scherp waar de grootste risico’s zitten en waar toezicht het hardst nodig is. Zodat we consumenten en anderen tijdig kunnen informeren. Met inspecties, laboratorium- en opsporingsonderzoeken en communicatie stimuleren we ondernemers zich aan de regels te houden. Zij moeten hun zaken goed op orde hebben, zodat gezondheid, veiligheid en kwaliteit voor mens, dier en natuur voortdurend verzekerd is.
Om import en export mogelijk te maken, voeren we ook keuringen uit. Bedrijven die zich aan de wettelijke bepalingen houden, kunnen hun producten en dieren veilig in de handel brengen. Want met een goede naleving van de wetten en regels versterken zij zowel het vertrouwen in hun eigen producten, als de handelspositie van Nederland.

Waar staat de NVWA voor?
De NVWA staat voor de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur. De Rijksoverheid streeft ernaar een werkgever te zijn waar iedere medewerker, ongeacht leeftijd, sekse, geaardheid, etnische afkomst en arbeidsbeperking voor wil werken. Werken aan maatschappelijke vraagstukken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever en innovatiever. Dat maakt het werk waardevol en uitdagend.

De NVWA is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en bestaat uit vier directies: Handhaven, Keuren, Strategie en Interne Organisatie.

Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...