Position: Mid-Senior level

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

Jouw nieuwe baan en werkplek

Note This role is meant for Dutch speaking candidates and The Netherlands residents only.

Wij maken van Albert Heijn via AH Technology het beste omnichannel Food & Tech bedrijf. We testen en experimenteren, zijn innovatief en verleggen grenzen. Als Senior Data Science Product Owner geef je verder vorm aan deze transitie. Jouw doel de vertaalslag maken tussen toepasbare data science technieken en de wensen van onze business. Hoe? Door jouw sterke data science ervaringen en het zijn van een betrouwbare en duidelijke partner voor onze business.

Als Senior Data Science Product Owner focus jij je op het identificeren en implementeren van strategische en complexe data science toepassingen. Jij staat tussen de business en het scrum team(s) in en hebt een sterke visie op onze data science oplossingen. Jij bepaalt de roadmap voor het team en stemt deze af met diverse stakeholders. Daarbij prioriteer jij kansen en ben je continu in gesprek met stakeholders om de backlog scherp te houden. Natuurlijk voer je deze ook uit, alleen zo creëer jij maximale business waarde en maak je impact op onze miljoenen klanten.

In het Digital domein ondersteunen wij onze eCommerce en Online afdeling met inzichten rondom onze (online) klanten, het verbeteren van de eCommerce operatie en het digitaliseren van onze winkels. Denk daarbij aan projecten zoals het personaliseren van onze aanbiedingen (Bonusbox) en digitaliseren van onze spaarprogramma’s.

Jij staat daarbij als Senior Data Science Product Owner aan het front van (meerdere) team(s) bestaande uit data analisten, data scientists, data engineers en developers. Voor mede Product Owners ben je een coach en help je hen om samen de teams naar een hoger niveau te brengen. Om deel te nemen aan onze Food & Tech reis heb je ruime kennis en ervaring in data science en analytics. Geen wollige termen en processen, jij gaat op zoek naar acties met het meeste resultaat en klantimpact. Daarnaast ben je een geboren leider en coach (zowel op soft- als hardskills) voor onze scrumteams. Samen draag je bij aan de vooruitstrevende reputatie die wij als marktleider hebben.

Maak als Senior Data Science Product Owner impact bij AH Technology door
 • Vanuit de (commerciële) strategie, klantperspectief en techniek een visie over de data teams te formuleren die voldoet aan de doelstellingen en behoeften van de klanten en stakeholders.
 • De roadmap op te stellen en af te stemmen met diverse afdelingen.
 • Requirements vanuit de business door te vertalen naar concrete data science oplossingen. Daarbij houd jij de organisatiedoelen scherp in het oog.
 • Het optimaliseren van best-in-class data inzichten en geavanceerde data producten, waarbij onze klant-en medewerker ervaring continu verbetert.
 • De translator te zijn tussen onze business en de scrum teams. Jij schakelt makkelijk met onze afdelingen Store Operations, eCommerce, Product, Tech en Commercie en vertaalt hun behoeften door naar concrete data science oplossingen.
 • Onze Product Owners te coachen.
 • Jouw pragmatische aanpak, sterke data science en analytics ervaring, toegankelijke persoonlijkheid en ervaring als ruime ervaring als (lead) Product Owner.
Dit bieden we jou

Jouw werkplek.

Als Senior Data Science Product Owner werk je bij Albert Heijn, onderdeel van Ahold Delhaize. Albert Heijn is de nummer 1 food retailer van Nederland. Al ruim 130 jaar de vertrouwde en inspirerende partner voor miljoenen klanten. Met meer dan 1000 winkels in Nederland en België en 24/7 op ah.nl zijn wij er altijd en overal voor onze klanten. Maar er is werk aan de winkel om een volgende fase te realiseren. Om ‘beter eten’ voor iedereen bereikbaar te maken en boodschappen doen nog gemakkelijker te maken.

Je wordt onderdeel van AH Technology. Bij AH Technology werken vakmensen aan digitale oplossingen waar miljoenen klanten dagelijks van kunnen genieten. Door telkens nieuwe manieren van boodschappen doen te ontwikkelen met de meest moderne technieken. Op een manier die aansluit bij de wensen en het continu veranderende leven van onze klanten. Technologie is daarbij cruciaal. Daarom investeren wij fors in data, tech en digital om te transformeren van een supermarkt naar een toonaangevend food&tech bedrijf. Meer informatie over AH Technology vind je ook op onze Stack Overflow pagina

Dat data een belangrijke rol heeft binnen Albert Heijn staat vast. Onze Data Analytics & Science teams vallen onder ons Strategy & Analytics team, waar we samen de strategie van Albert Heijn vormgeven. Daarbij vinden we persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s belangrijk en hebben we een eigen Data Academy waar je een eigen ontwikkeltraject voor volgt. Zo blijft jouw kennis up to date en blijf jij je ontwikkelen.

Benieuwd naar de mensen met wie je direct samenwerkt? Onze teams zijn gefocust op Digital Analytics, Operations & Supply Chain Analytics, Commerce Analytics en Data Science. Voor de drie Analytics teams zijn we op zoek naar Data Science Product Owners, waarbij je een scrumteam leidt met data analisten, data scientists en data engineers. Onze afdelingen spelen een cruciale rol bij het optimaliseren en verbeteren van onze business en klantwaarde. Wij richten ons andere op digitalisering in onze winkels, personalisatie van aanbiedingen, verbeteren van ons end-to-end keten en onze assortimentsstrategie. Zo weet iedereen bij Albert Heijn, zowel voor de (online) winkel als in de commercie en supply chain, waar we op moeten letten en wat we nóg beter kunnen doen.

Dit breng je mee.

Als grootste supermarkt van Nederland vullen we met onze 100.000 medewerkersdagelijks zo’n 5miljoen borden . En als het aan ons ligt, doen we dat binnenkort ook samen met jou als onze Senior Data Science Product Owner. Zeker als je de broodnodige proactiviteit en resultaatgerichtheid naar Albert Heijn meebrengt. Ook heb je
 • een afgeronde WO opleiding op het gebied van Econometrie, Data Analyse, Wiskunde, Natuurkunde of soortgelijke opleiding.
 • minimaal 8 jaar relevante werkervaring binnen de data science. Je weet wat het betekent om data pipelines te bouwen, hoe je een machine learning model traint en je hebt ruime ervaring met het bouwen van productie waardige data science oplossingen. Dit is een must.
 • meerdere jaren ervaring in de rol als product owner. Ervaring in een technische-, corporate- of retailomgeving is een pré.
 • sterke communicatieve, procesmatige en verbindende vaardigheden. Jij overtuigt stakeholders van jouw visie en weegt daarin met jouw organisatiesensitiviteit de juiste belangen af.
 • ervaring in het coachen van mede Product Owners en het volwassener maken van de agile afdeling.
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Dit bieden wij jou

Bij AH Technology willen we groeien. Dat kan alleen als jij met ons meegroeit. Hiervoor krijg je best in class begeleiding en toegang tot inspirerende opleidingen om je eigen ontwikkeling en loopbaan vorm te geven. Terwijl we met elkaar bouwen aan ons merk én aan jouw loopbaan, kan je (op basis van 40 uur per week) rekenen op
 • een bruto jaarsalaris tussen de € 76.000 - € 95.000
 • 8% vakantiegeld
 • 20 vakantiedagen.
 • een keuzebudget waarbij jij zelf bepaalt of je die besteedt aan extra vrije dagen (oplopend tot 12.5 dagen extra), kortingen of uitbetaling.
 • toegang tot onze Albert Heijn Data Academy, waar je diverse inhoudelijke trainingen kunt volgen.
 • een bonus bovenop je salaris.
 • 10% korting op je boodschappen in onze Albert Heijnwinkels, tot € 300 per jaar.
 • een uitdagende functie voor de echte data fanatiekeling. Je werkt mee op onze visie van data science en impact op miljoenen klanten.
 • een data-gedreven organisatie, waar elke stakeholder het grote belang van data erkent.
 • gezellige collega’s, leuke activiteiten en een ambitieuze en informele bedrijfscultuur.
Dit breng je mee

Solliciteer.

Werken bij AH Technology is niet alleen werken met inspirerende collega’s maar ook flexibel werken. Vanuit huis en op ons hoofdkantoor in Zaandam. Wil je meebouwen aan onze verdere transformatie naar een toonaangevend food en tech bedrijf? Solliciteer dan nu direct.

Eerst meer weten voordat je de stap maakt naar AH Technology? Erwin Schuur, Talent Acquisition Partner Data Science & Analytics vertelt je graag alles over deze vacature via erwin.schuur@ah.nl
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...