Loading ...

Job content

Analyseren, onderzoeken, herstellen en testen, dat is wat jouw werk als Service Engineer industriële elektronica uitdagend maakt. Je gaat de complexiteit en diversiteit van industriële elektronica niet uit de weg en zoekt de beste oplossing bij het repareren en reviseren van de producten. Samen met je collega Service Engineers, van de afdeling Technische Dienst, zorg je er voor dat de hoge kwaliteitsnormen gewaarborgd blijven.

De afdeling Technische Dienst beschikt over de meeste moderne test, meet en reparatiefaciliteiten voor de Industriële elektronica markt. Jouw verantwoordelijkheden liggen bij het waarborgen van kwaliteit en de doorlooptijd wanneer het gaat om analyse, reparatie en testing. In jouw rol als Service Engineer industriële elektronica zal je in één van de volgende divisies werkzaam zijn; Drives, PLC, HMI of PC/PG. Je staat veel in contact met de senior van de afdeling en je directe collega’s, zo hebben jullie met regelmaat technisch overleg. Om de kwaliteitswaarborging hoog te houden, ondersteun je de senior Engineer bij de realisatie hiervan.

DIT GA JE DOEN ALS SERVICE ENGINEER ELEKTRONICA:

 • Je bent hoofdzakelijk actief in de uitvoering en verantwoordelijk voor kwaliteit en doorlooptijd;
 • Het uitvoeren van analyses, reparaties, revisies doe je aan de hand van de gedane tests en testresultaten;
 • Door actieve kennisdeling zorg je als team voor verbeteringen in de uitvoering, opvolging en actualisatie van de werkinstructies;
 • Het geven van input en een kritische kijk op de processen en efficiënte uitvoering hiervan wordt dan ook zéér gewaardeerd.

WAT JOU KANSRIJK MAAKT VOOR DEZE ROL:
Je beschikt over een technische achtergrond en hebt de drive om je te blijven ontwikkelen en uitdagen op technisch gebied. Wanneer het werk complex wordt schrik jij hier niet snel van, dit maakt juist de onderzoekende techneut in je los!

 • Je krijgt energie van de ontwikkelingen binnen de Industriële elektronica;
 • Door je technisch inzicht kom je adequaat tot oplossingen en herken je verbindingen en samenhang tussen verschillende componenten;
 • Naar aanleiding van de binnen gekomen klacht weet je gericht en analytisch de oorsprong van de fout op te zoeken. Door middel van metingen, deze resultaten en testen zorg je voor een vernieuwde toepassing van het product.

Met jouw gestructureerde aanpak, weet je prioriteiten te stellen en de meest efficiënte werkwijze te hanteren. Met een innovatieve en oplossingsgerichte blik ga je aan de slag en weet je te handelen naar een oplossing voor de klant. Je bent kritisch op de werkprocessen en deelt je ideeën in de samenwerking met je directe collega’s.

Daarnaast is van belang dat jij:

 • Beschikt over een achtergrond van minimaal MBO-4 Technicus Service & Onderhoud elektrotechniek, of vergelijkbaar;
 • Kennis hebt van elektronica componenten;
 • Bekend bent met analoge en/of digitale meettechnieken;
 • Daarnaast ook vertrouwd bent en ervaring hebt met soldeertechnieken.

DIT KRIJG JE ER VOOR TERUG:
Je zal in eerste instantie op detacheringsbasis aan het werk gaan via Redbrook Engineering Drachten. Bij wederzijdse vertrouwen en tevredenheid bestaat de mogelijkheid dat je bij het bedrijf zelf op contract komt. Tot die tijd biedt Redbrook Engineering jou:

 • Maandelijks een salaris dat past bij jouw kennis, kunde en opleidingsachtergrond;
 • Open, eerlijk en meedenkend advies en begeleiding naar je werk;
 • Dagelijkse bereikbaarheid van Alwin of Joëlle.

KLAAR VOOR DE VOLGENDE STAP IN JE CARRIÈRE?
Herken jij jezelf als techneut in de rol van Service Engineer en vind je dat je kansrijk bent voor deze functie? Stuur dan je cv met een korte motivatie naar alwin.toornstra@redbrook.nl. Eerst even bellen over deze vacature? Alwin is bereikbaar op 06-17882973.

Mocht jij deze vacature hebben gelezen, pas je niet binnen het gestelde functieprofiel, maar bent wel op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem ook dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

OVER REDBROOK ENGINEERING
Redbrook Engineering helpt vakbekwame technici aan een nieuwe baan of andere baan binnen de techniek. Wij helpen bedrijven door inzet van vakbekwame Projectleiders, Werkvoorbereiders, Engineers, Tekenaars en Calculators. Ons team heeft gezamenlijk meer dan 60 jaar ervaring in de bemiddeling van technisch personeel. We richten ons op MBO+, HBO en WO niveau binnen de vakgebieden, elektrotechniek en installatietechniek, machine- en apparatenbouw en industriële automatisering.
Ons label Blauwbroek Techniek bemiddelt technische vakkrachten in de uitvoering.

Soort dienstverband: Fulltime

Loading ...
Loading ...

Deadline: 16-12-2023

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...