Position: Director

Job type: Full-time

Loading ...

Job content

We vragen
 • 10+ jaar
 • Samenwerkingsgerichtheid
 • Een klantgerichte visie

We bieden
 • € 4.660 - € 6.659
 • Een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket
 • Regie op eigen ontwikkeling

Waarom ABN AMRO?
 • Bouwen aan de bank van de toekomst
 • Een diverse en inclusieve cultuur
 • Veel interne doorgroeimogelijkheden

(Sr) Business Controller bij ALFAM - jij leidt de ontwikkelingen in goede banen!

In het kort

ALFAM Consumer Credit is volop in ontwikkeling, om deze ontwikkelingen in goede banen te leiden komen wij graag in contact met ambitieuze financial professionals. Ben jij die gedreven financial die ALFAM met scherpe analyses, challenges en duidelijke adviezen helpt haar ambitieuze doelen te realiseren? Je bent verantwoordelijk voor het hele spectrum aan controlling werkzaamheden en werkt als Business Controller dicht op en samen met de business, directie en andere stakeholders. Denk je dat je bij ons past? Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd!

Je werk

Onze rapportages en adviezen stellen de directie en aandeelhouders in staat om de (non) financiële performance van ALFAM tijdig bij te sturen. Als Business Controller ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van relevante rapportages, en de analyses van de winst- en verliesrekening, balans en managementrapportages.

Je houdt je verder bezig met de hele P&L en balans, verbetertrajecten, forecasten, meerjaren projecties en business cases. Je analyseert de performance van de verschillende afdelingen en producten en verzorgt de challenge over de (verwachte) performance. De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de management control cyclus. In een dynamische setting lever je binnen korte tijdlijnen begrijpbare en richtinggevende adviezen.

Naast deze rol als onafhankelijke toezichthouder fungeer je als sparring partner van de business ten aanzien van uit te voeren ambitieuze business plannen: hoe wordt winstgevende groei bereikt, hoe kunnen kosten en risico’s optimaal beheerst worden, hoe moet ALFAM zich voorbereiden om toekomstbestendig te zijn? Je toetst business cases, performance contracten, scorecard, deepdives etc. Maar je komt ook zelf met voorstellen om de performance van de business te verbeteren en zorgt voor relevant inzicht en advies. Hiervoor maak je gebruik van verschillende bronnen van expertise binnen én buiten jouw team om te komen tot de meest geschikte oplossingsrichtingen. Je zit daarom ook dicht op en werkt nauw samen met de business en directie.

In deze rol werk je nauw samen met de teams accounting, data analyse, business intelligence, risk, en de business. Daarnaast heb je contact met het hoofdkantoor voor Controlling en ALM. Je rapporteert aan het hoofd Finance & Data Analytics.

Je werkomgeving

ALFAM Consumer Credit is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. ALFAM Consumer Credit biedt consumptief krediet en financial lease aan via de labels DEFAM, Alpha Credit Nederland en GreenLoans. Tevens verloopt de credit cycle van het label ABN AMRO Kredieten via het kredietenhuis ALFAM (ALFAM heeft het economisch eigendom van de portefeuille en is resultaatverantwoordelijk). Voor het label MoneYou is ALFAM service provider, levert expertise en voert de processing uit. In het specialisme consumptief krediet is ALFAM de grootste financieringsmaatschappij in Nederland.

Finance is het bedrijfseconomisch geweten van de vennootschap en verantwoordelijk voor de volledige planning & control cyclus waaronder begrepen controlling activiteiten, reporting, de financiële administratie en de integrale kostprijsbepaling (rekenbox). Finance speelt een proactieve rol in beslissingsvraagstukken en de performance dialoog vanuit het financiële perspectief en signaleert opportunity’s voor de business op gebied van baten ontwikkeling, kostenbeheersing en efficiency verbetering.

De afdeling Finance & Data Analytics bestaat uit vier onderdelen, te weten Accounting, Betalingsverkeer, Controlling en Data Analytics.

Je profiel

De omgeving is continue aan het veranderen. Jij als echte "handen uit de mouwen" type weet met een frisse blik hierin structuur en verbeteringen te realiseren, kansen en bedreigingen te zien. En hier ook proactief naar te handelen. Jouw affiniteit met data en daarmee relevante MI bieden is zichtbaar. Een kritische houding wordt gewaardeerd. Jij laat je niet uit het veld slaan als het even tegenzit. En zonder samenwerken geen resultaat. Dat weet jij maar al te goed. Denk je dat je bij ons past?

Check je profiel:
 • Kennis van bedrijfseconomie op wo-niveau.
 • Affiniteit met geautomatiseerde systemen t.b.v. analyse en rapportage van financiële gegevens, de samenhang met de geautomatiseerde boekhoudingen en de samenhang met het financial accountingsysteem.
 • Kennis van financiële processen: planning & control cyclus en financial accounting.
 • Sterke analytische vaardigheden die je combineert met een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de business, echt zin om het verschil te maken met het team.

We bieden

We bieden je een veelzijdige baan in een sterk veranderende omgeving. Geen dag is het zelfde. Je krijgt de vrijheid je talenten en kwaliteiten door te ontwikkelen. En ook de mogelijkheid jezelf op een breed gebied te ontwikkelen en een divers netwerk op te bouwen binnen ALFAM en ABN AMRO. Als jij praktisch bent ingesteld, resultaatgericht en verantwoordelijkheid durft te nemen dan is ALFAM een omgeving die jou zal passen. Tegelijkertijd draag je bij aan de ontwikkeling van ons bedrijf en onze toekomst.

Daarnaast bieden wij:
 • Een bruto jaarsalaris (indicatief): 75k – 85k o.b.v. een 40-urige werkweek. Dit is inclusief een benefit budget waarmee je flexibel arbeidsvoorwaarden kunt kopen (o.a. fiets, telefoon, extra vakantie)
 • Een aanvullend persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000 per jaar, dat je vrij mag inzetten voor je ontwikkeling
 • Een OV-jaarabonnement, geldig in heel Nederland voor al het openbaar vervoer
 • Een goede pensioenregeling

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Voor meer informatie, neem contact op met Sander Hendriks, hoofd Finance ALFAM, sander.hendriks@alfam.nl / 06 2327 0693. Wij maken graag kennis met je.

Gelijke kansen voor iedereen

Disclaimer externe recruitmentbureaus

Lees meer
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...