Job type: Fulltime

Loading ...

Job content

Functieomschrijving

Tijdelijk 36 uur/week Gouda Start 26 januari 2023

Voor onze opdrachtgever Justitiële ICT Organisatiezijn wij op zoek naar een Strategisch Programmamanager InformatieBeveiliging

Het voorstel is om deze strategisch programmamanager IB per omgaande deeltijds te laten starten met als opdracht om per eind februari een probleem-analyse (intern/extern) en mogelijke maatregelen op te leveren op basis van bewezen implementatie bij vergelijkbare dienstverleners binnen de rijksoverheid. Concretere positionering van de programma manager zelf is onderdeel van de aanbevelingen. Parallel aan deze analyse en aanbevelingen zal de programmamanager, in afstemming met AD en DJIO, alvast starten met mogelijke en noodzakelijke uitvoerende acties.

Achtergrond opdracht

Informatie beveiliging is een (keten)thema dat enerzijds strategisch en bestuurlijk van groot belang is en anderzijds velen raakt, ‘versnipperd’ is georganiseerd, deels onderbezet is, een dynamisch werkveld betreft en voor onze organisatie relatief nieuw als onderdeel, waarover wij ons zelfstandig dienen te verantwoorden. Ondanks versnellingsmaatregelen worden we als DT nog regelmatig verrast op onze eigen informatiebeveiliging of op de informatiebeveiliging tbv de dienstverlening. Het bestuurlijke vertrouwen in onze organisatie neemt af en ook bij intern ontstaat demotivatie.

Over de organisatie

De Justitiële ICT Organisatie is begonnen als SSC-I, de ICT-organisatie van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Sinds 2021 mag het zich de ICT- dienstverlener noemen voor het gehele ministerie van Justitie en Veiligheid. De Justitiële ICT Organisatie levert ICT-diensten aan verschillende onderdelen van het ministerie Justitie en Veiligheid (JenV). De Justitiële ICT Organisatie ontwikkelt, bouwt, implementeert en beheert ICT-werkplekken, applicaties en infrastructuur voor meer dan 20.000 gebruikers. In totaal werken ongeveer 500 medewerkers bij De Justitiële ICT Organisatie vanuit vestigingen in Gouda, Zeist en Veenhuizen en vanuit het rekencentrum in Amsterdam. De organisatie ontwikkelt veilige cloud-omgevingen waardoor JenV medewerkers hun werk kunnen doen: thuis, onderweg en op een werkplek. Opdrachtgevers zijn onder meer de Dienst Justitiële Inrichtingen, de Raad voor de Kinderbescherming, de Immigratie- en Naturalisatiedienst, de Dienst Terugkeer en Vertrek, Reclassering Nederland en Justis.

Functie-eisen

  • Prince2,
  • MBA, MSP, BISL/ASL
  • TOGAF, DYA
  • CISO, ISO7001, ISO27002
  • Scrum, Lean Sigma
  • WO (Minimaal 15 jaar)
Wensen
Competenties:
  • Samenwerken en verbinden van operatie tm bestuurlijk (incl bestuurlijke schrijfvaardigheid)
  • Helpen zonder verantwoordelijkheden over te nemen
  • Pragmatisch en zakelijk risico-gestuurd doorpakken

Overige informatie

Startdatum: Start 26 januari 2023

Inzet: 36 uur/week

Duur: t/m 31 mei 2023 met optie op verlenging

Locatie: Gouda

Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...