Loading ...

Job content

Beschik jij over technisch inzicht en wil jij werken in een dynamische omgeving met moderne productie technieken, machines en een team van ervaren medewerkers? Bij VDL MPC zijn wij op zoek naar Werkvoorbereiders die de vraag van onze klanten vertalen naar onze productie en Supply Chain. Een mooie uitdaging met veel eigen verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden!

Als werkvoorbereider bij VDL MPC begeleid je nieuw werk van offerte aanvraag naar order en zorg je voor een optimale balans tussen kwaliteit, kosten en levertijden. Je bent het technische aanspreekpunt voor je collega’s en communiceert op structurele en doelgerichte wijze met de betrokken partijen in een informele en professionele omgeving. Samen met je collega’s, klanten en leveranciers, denk je mee en doe je voorstellen over maakbaarheid en kostprijs reductie en je draagt bij aan professionele technische oplossingen (co-engineering). Je bent in staat op samenstelling- en onderdeelniveau een goede inschatting van risico’s te doen en deze helder te communiceren. Tevens ben je verantwoordelijk voor het maken van calculaties voor projecten en zorg je dat je een complete kostprijsberekening aan sales over kan dragen.

Jouw taken:

 • Vertalen wensen/eisen van de klant naar kostprijs en vervolgens werkinstructie.
 • In korte tijd begrijpen en vastleggen van wat we moeten aanbieden en maken.
 • Compleet maken van pakket van eisen (tekeningen, 3D files, aanvullende product informatie).
 • Maken van kostprijsberekeningen (materiaalselectie, bewerkingsvolgorde, tijdschattingen, uitbestedingen, inkoop).
 • Voorbereiden van orders op gestructureerde wijze.
 • Maken en onderhouden van werkinstructies.
 • Technisch ondersteunen van projecten/nieuw werk - NPI (New Product Introduction).
 • Ondersteunen werkplaats bij technische issues en verwerken terugkoppeling vanuit de werkplaats.

Jouw profiel:

 • Een afgeronde MBO niveau 4/ HBO opleiding richting Werktuigbouwkunde of Mechatronica.
 • Ervaring en/of affiniteit met moderne productietechnieken (verspaning, plaatbewerking, montage).
 • Je hebt enige ervaring met moderne ERP systemen en Excel.
 • Je bent accuraat, enthousiast en oplossingsgericht.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in een teamverband werken, bent initiatiefrijk en hebt een positieve houding.
 • Goede representatieve en communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij jou?

Werken bij VDL MPC betekent dat je onderdeel bent van het internationale industriële familiebedrijf VDL Groep, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. Daarnaast heb je veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap. Verder kennen wij uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature! Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op

prijs gesteld.

Het bedrijf:

Gaat jouw hart sneller kloppen van techniek en werk je graag in een dynamische omgeving? Bij VDL MPC werk je in een modern productiebedrijf, waarbij diverse plaat- en verspaningsmachines zijn uitgerust met robots. Je werkt mee aan kwalitatieve en tailor made’ oplossingen voor de klant. We leveren plaatwerk, mechanica en assemblages voor onder andere de semiconductor, defensie en medische markt. Bij ons staat vakmanschap centraal. Goed opgeleide vakmensen maken het verschil. Waar nodig word je bijgeschoold in de modernste productietechnieken. Daarnaast hebben we uitdagingen voor hoger opgeleiden: continue verbeteren van de operationele processen en het ontwikkelen van nieuwe productiemethoden. Werken bij VDL MPC betekent werken met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, jezelf ontplooien en samenwerken met 100 enthousiaste en betrokken collega’s.

#LI-MM1

#LI-MM1
Loading ...
Loading ...

Click to apply for free candidate

Apply

Loading ...
Loading ...

SIMILAR JOBS

Loading ...
Loading ...